Milyen könnyen hajtható kerékpárt vegyek?
Dühítő, hogy a család minden tagja kilométerekkel előrébb jár, (sokszor megállnak, és várnak rám) mint én, ha biciklizni megyünk. 8-10 éves gyerekeim pár tekeréssel elhúznak a következő városig, én meg legnagyobb sebességben is megszakadva erőlködve tekerek, és egy bizonyos sebességnél feljebb nem tudok menni.
Szeretnék egy olyan bicajt, amit nem kell erőlködve tekerni a " gyök kettes" gyorsulásig, és nem csak a kondenzcsíkjukat nézem, mikor a biciklis úton tekerünk...
A 8 évesem egy feleakkora bicóval kétszer olyan sebességre képes, mint én...
A bicóm jelenleg egy kb.30 éves, matuzsálem Hauser Wildcat. Nehéz, mint egy fél disznó, a normál támasztó meg sem fogja, simán maga alá ájul, ha megpróbálom kitámasztani... 🤣
200 e környékéig tudnék árban elmenni.
Legyen gyors, beleszakadás nélkül tudjam a biciklis úton utolérni a kiccsaládot, akiknek középkategóriás Decathlonos biciklijük van...
Nagyon szépen köszönöm nektek!
Néztem a Decathlonos bicókat, elég bíztatóak, amiket írnak róluk.
Túrára nem kell outi, sőt. Ha valaki bizonytalan, akkor főleg nem, megterhelő lehet olyan pózban tekerni, a kormány sem komfortos, gravel divat ide vagy amoda, csomagtartó hiányát azért említem, hisz van vázra felfogatható na meg a váz és nyeregtáskát is már rég feltalálták.
Alapvetően a hajtást az erőátviteli rendszer és a gördülési ellenállás együttese határozza meg, nehezebb kerékpárt viszont nehezebb megindítani.
Használt bringa esetében az alábbi buktatók merülnek fel:
- Nincs szabadon választott méret, vagy van akkora ami neked megfelelő vagy nincs.
- Nem biztos, hogy a megfelelő felszereltséget a megfelelő árban kapod.
Tehát alap kérdések merülnek fel amelyeket vásárlás előtt nem árt tisztázni:
- Milyen magas vagy?
- Milyen nemű vagy?
- Hány kilós vagy, összességében, mennyire bírod a tekerést?
Egyébként a dekás Riverside trekkingek áttételezése utazósebességre ideálisan van beállítva, a hajtásrendszerükkel lehet baj.
A vén dögöt azonnal szervizbe vittem, mikor kb 3 éve megkaptam.
Elvileg mindent átnéztek rajta.
Én arra már keresztet vetettem, újat veszek inkább...
Szerintem itt elég szép választék van, minden tekintetben. Mechanikus tárcsafékes Riverside helyett lehet találni jobbat.
Köszi mindenkinek!
Azt hiszem megvan az esti programom... 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!