A kerékpárosok miért hajthatnak előre a dugóban a kocsik között?
1. mert a KRESZ megengedi
2. mert elfernek
3. mert pl. jobbra kanyarodaskor miert varja vegig a sort, amikor siman elhuz mellette es eltunik, senkit se zavarva
4. mert a lampa utani dugoban is siman gyorsabb, ergo nem tartja fel az autokat
"A forgalmi okokból álló járművek mellett vagy között a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok előrehaladhatnak, míg az álló kocsisorok mellett a kerékpárosok csak az út szélén, jobb oldalon tehetik meg ugyanezt."
a kettes jól mondja
szerintem nem vészesebb mint mikor egy 125ös motorral elhúz melletted, a kresz viszont engedi
engem bicikliseknél az szokott zavarni, mikor kanyarba nem húzódnak le, hogy biztonságosan meg tudd előzni
meg nőknél van az a tipikus felszállás mikor rá lép a pedálra egy lábbal, lökdösi magát majd átrakja a lábát és kezd tekerni, csak ez akkor a legszebb mikor úgy kezd egy ilyen műveletbe, hogy a felező vonal felé halad és mikor átrakja a lábát még akkor is kacsáz
hiába vezetek felelőség teljesen ebbe az esetbe már majdnem ütöttem el pár biciklist, ha egyenesbe csinálja nem vészes
de mikor lakott területen kívűl jössz befele lakott terület felé, de még odébb a tábla, kanyar, lassítasz 70 re, és mikor kiérsz a kanyarból 70el azt látod, hogy egy biciklis az út közepén lökdösi magát a felező vonal felé még ha akarnád se tudod kikerülni, ha fékezel még akkor is bele pukkansz, ha satuva megállsz akkor meg a mögötted lévő megy beléd
szerintem ez nagyobb probléma, mint az, hogy lámpánál előrébb megy
A kérdésed olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy a gyalogos miért mehet el a bedugult kocsisor mellett a járdán. Azért, mert dugónál áll a kocsisor vagy max. 5km/h körül totyognak. Aki ilyen sebesség mellett képes elütni egy kerékpárost, attól el kell venni a jogsit. Az egyedüli veszély az lehet a kerékpáros számára, hogy anyósülésről rányitják az ajtót, de évente történik kb. 1 ilyen eset a millióból.
Megjegyzem Angliában a motorosok még rendes tempó mellett is kacsázhatnak az autók között, pedig az már határozottan balesetveszélyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!