A kerékpárosok miért nem tartják be a kereszt?
Elsősorban bicikliseket kérdeznék, hogy miért nem álltok meg a piros lámpánál, miért mentek a buszsávban 20-al, szándékosan feltartva a buszt? Stb...
Sírtok a kerékpár utakért, mikor megcsinálják, akkor nem használjátok.
Ma történt velem, hogy utaztam a 21-es busszal, a biciklis ment a busz elött kb. 10-el és nem engedte el a buszt, az egyik utas odament a sofőrhöz és mondta neki, hogy nyissa ki az ajtót, ő kiszáll és leüti a biciklist. (Ugye busszal nem könnyű előzni, a méreteiből és lomhaságából adódóan, főleg hegynek felfelé.)
Miért kell szándékosan húzni a többi autós idegeit?
Nem vagyok biciklis, én amit nem értek, miért nem féltik az életüket a bringások a busz sávban?
Ismerős buszsofőr 30 év után elment takarítónak, mert a 7-es vonalán elütött egy biciklis lányt, úgy kellett kikaparni a kerékdobból.
Ismerős nem bírta feldolgozni, nem volt hibás, de sosem tudott már sofőrként dolgozni.
Én autós, kerékpáros és gyalogos vagyok.
Kérdésem: autósok miért nem tartják be a kreszt? Autósok miért mennek át a piroson?
Én ki tudom kerülni a bringást "osztrák stílusban" (mindjárt írom), másnak miért nem sikerül?
Reggelente rendszeresen tapasztalom, hogy a busz azért nem tud kimenni a szakaszosan kiépített buszsávba, mert az autósok nem engedik. Állnak a lámpánál, s nem egy autó 8-10 méteres lyukat hagy maga előtt. A sor végén álló ha 10 centit előbbre menne, a busz mehetne a sávjába.
Miért nem engeditek menni a buszt?
A menetrend szerint közlekedő buszokat kötelező segíteni a megállóból való elindulásban. Miért nem teszitek? He!
Miért van az, hogy amikor bringán ülök és szabályosan közlekedek szinte elsodortok. Oldaltávolság szinte semmi.
És akkor most írom azt, hogy teszi az osztrák:
Már mögöttem úgy 100 méterre teljes terjedelmében átmegy a másik sávba. Aránylag kis sebességkülönbséggel halad el mellettem, s még marad is ott vagy 50 méteren át, s csak akkor tér vissza.
És csak akkor előz, ha semmi szembe forgalom nincs.
Nem mentek fel én egy bringást sem, de a négy és többkerekűek is nézzenek magukba!
Kár ezt leszűkíteni a kerékpárosokra, mert az égvilágon senki nem tartja be a KRESZ.
A KRESZ egyik alapszabálya például, hogy csak úgy közelítek meg gyalogos átkelőhelyet, hogy bármikor meg tudjak állni. Ezzel szemben az autósok 99%-a padlógázzal közelít, hogy húzzon már onnan a gyalogos. Vagy sportot űznek abból, hogy lehet a zebrán a gyalogosok között átszlalomozni.
Vagy ha bringázok akkor gond nélkül rám kanyarodnak, nem adnak elsőbbséget, ráparkolnak a kerékárútra. Alapból az egész kerékpáros infrastruktúra úgy szar ahogy van, nincs sehol összefüggő, normális közlekedési lehetőség csak felfestenek egy csíkot hogy itt menj és örülj.
Ha mégis van jó minőségű kerékpárút az meg a gyalogosokat vonzza úgy, mint szar a legyeket. És természetesen ők vannak felháborodva ha lecsengetik őket az útról. A zebrák, buszmegállók melletti részek meg életveszélyesek annyira ész nélkül másznak rá.
Ettől függetlenül tény, hogy a KRESZ szabályait kőkeményen oktatni kellene gyerekkortól. Csak ugye nálunk még mindig él a "szabályok azért vannak hogy megszegjük" gondolkodásmód.
Az is tény, hogy bringára bárki felülhet. Mondjuk jogosítványt is kap bárki...
Azért mert van amelyik nem ismeri és van amelyik ismeri (vagy csak simán vagy mert jogosítványuk is van),de nem érdekli.
Az autósoknál más a helyzet mert nekik miután papírjuk van ismerniük kell,de őket nem érdekli.
Bátor emberek is mindig vannak,független attól,hogy mivel közlekedek. 2 falu közötti 11km-es pusztaság és erdős területen majdnem elcsaptam éjszaka egy biciklis papit...sötét volt és köd, az meg világítás nélkül (nem is értem,hogy látta az utat mert nekem még ködlámpával se volt egyszerű) sötét ruhába éppen hazafelé tekert (még a mellény is luxus rengeteg biciklisnek). Szerencséje volt nagyon,hogy 40-el száguldoztam. De hát azt hitte hamar végez a telken és még világosba haza ér...nagyon morfondíroztam azon,hogy rendőrt hívok. De mivel nagy autóval voltam,így beraktuk a cangát és haza vittem,közbe elmagyaráztam neki,hogy lehet ő nem akar már élni,de én egybe és épségbe szeretnék a családomhoz haza érni.
Mondjuk a sötétben kivilágítatlanul bringázókat garantáltan bezárnám 1-1 éjszakára börtönbe. Mondom ezt bringásként.
Jártam már úgy hogy út szélén tekerek. Autó pont utolér és hirtelen be kellett rántanom elé a biciklit, mert szemből egyszer csak előtűnt a sötétből egy fekete ruhás bácsi semmi világítással.
Vagy máskor is úton mentem biciklivel és láttam hogy elsuhan mellettünk a járdán egy szintén tök sötét biciklis.
Vagy Szerémi út mentén tiszta halálcsapda a bicikliút. egyik oldalról gazos fák, másik oldalról gazos bokrok és zajvédő fal, világítás nulla. Megyek biciklivel kivilágítva, szemből meg jön egy biciklis szintén kivilágítva. Még jó, hogy elég nagy helyet hagytam magunk között, mert ahogy elsuhantunk egymás mellett kiderült, hogy nem 1, hanem 2 biciklis jött egymás mellett, csak az egyik b..szott lámpát feltenni, azt se tudom hogy fért át köztünk, éreztem ahogy a keze súrolja az enyémet.
A kerékpárosok pontosan azért nem tartják be a KRESZt, amiért az összes többi közlekedő sem. Attól, hogy valaki kerékpárra ül, még nem lesz 100%-ban szabálykövető. Pontosan ugyanannyira fogja betartani a szabályokat, mint amikor gyalogol, autót vezet vagy tömegközlekedik.
A kerékpáros sem felsőbbrendű emberfaj, ugyanazok kerékpároznak, akik más járművekkel is közlekednek...
Nyilván azért, mert olyan csórók, h egy 20éves Opelt se tudnak venni...
A csicskagyász emberek tökmindegy mivel közlekednek, nem ezen múlik. Csak jobb érzés valami mondvacsinált barikádok mentén egymást szidni.
Én a közlekedésben két típust nem tudok megérteni: a kivilágítatlan biciklist és a gyorshajtót. Az egyik ilyen járművel közlekedik, a másik olyannal, de ugyanolyan pénisz mindkettő.
Jellemzően én biciklizek, de sosem sírtam bicikliutakért, ellenben élhető hétköznapokért és értelmes hozzáállásért igen. Pedig az utóbbi ingyen van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!