Budapestről Miskolcra szeretnék kerékpárral menni. A 31-es úton lehet kerékpározni? Egyáltalán hol lehet azt megnézni hogy honnan vannak a kerékpárosok kitiltva?
Google Streetview
merretekerjek.hu
A legegyszerűbb ha google street viewen körülnézel...
az a merretekerjek nem valami jó, én 2012-ben amikor áttekertem a fél országot akkor ott néztem meg, hogy merre van tilos és merre szabad...
Erre amikor Pilisről akartunk menni Cegléd felé nagy bringatilos volt az úton, bringaút meg sehol, kerülő +30km...
úgyhogy tilosban mentünk kemény 5-6km-ert...
ha esetleg bringatilosban mész akkor kapd fel a láthatósági mellényt (bár célszerű ha alapból rajtad van) mert ha esetleg meglát egy rendőr akkor lehet meg sem állít.
Az OMP kerékpárostérképén jelezve vannak a tiltott utak is -az átlag kerékpártérképekkel ellentétben, melyek csak a kerékpárutakat jelzik.
Ha PC-n akarod használnib akkor ajánlom a MapSource esetled BaseCamp programot és az OMP Garmin kimenetét. Mobilon a használt térkép-apptól függően Navitel, OsmAnd vagy MapsForge verzióban is elérhető...
Szia!
Én évekkel azelőtt jártam arra, de leírom, amire emlékszem. Az első problémás szakasz Gödöllőn van, ott városon belül vannak olyan szakaszok, ahonnan ki van tiltva a kerékpár. Elvileg ott van párhuzamos alternatív lehetőség.
Gödöllő után a Gyöngyös előtti szakaszig (az M3-tól Gyöngyösig) nincs gond. Ez a szakasz autóútszerű, 110 km/h-val szabad rajta menni és akkoriban ki voltak tiltva a kerékpárosok. Ha Gyöngyösre mégy, nem nagyon van értelmes alternatíva, de ha tovább, akkor elmehetsz Atkár felé. Ott van egy kellemes, árnyas temető is amúgy, nyomóskúttal, lehet kulacsot tölteni, én ott szoktam pihenni :-)
Gyöngyös után megint kinn vannak (voltak) a tiltó táblák. Én elmentem Abasár felé, de az eléggé dombos.
Tovább nem tudom, mert csak eddig akartam menni. Ajánlom a Google Street View-t. Sajnos néha kimaszkolja a táblákat is, de általában ki lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!