Mitől függ, hogy milyen könnyen hajtható egy kerékpár?
Figyelt kérdés
Nekem egy össz-teleszkópos mountainbike kerékpárom van és nagyon nehezen bírom hajtani. A fékeket már megcsináltattam, hogy ne szoruljon, de nem változott semmi. Jó kondiban vagyok pedig, mégis főleg indulásnál, vagy gyorsításnál majd kiszakad a tüdőm az erőlködéstől. Függhet ez attól esetleg, hogy elég széles a kereke? Ötleteket várok.2012. okt. 9. 09:09
1/7 anonim válasza:
Sokmindentöl függ:
aktuális áttétel, guminyomás, gumiszélesség, gumiprofil, hajómü csapágyazása, kerekek csapágyazása, váltó csapágyazása, lánckenés...
2/7 anonim válasza:
A hátsó teleszkóp sok erőt elnyel, pont úgy, mint ahogy felfogja az erőket a rugózásnál. Ezért nem jók az össztelós biciklik mindennapos használtra. Domboldalra kiválók, de amúgy nem sok értelmét látom.
3/7 anonim válasza:
Hol vetted a bringát? Ha ilyen tescós-praktikeres kerékpárnak látszó tárgyról van szó, akkor örülj, hogy egyáltalán el lehet vele indulni.
4/7 anonim válasza:
A gumikban a nyomas naon fontos,legtobb ember atlagosan 1.5baron hajtja,pedig a legolcsobb piaci gumi is kibir 3-4et es a kulombseg hatalmas! Valamint a szaraz piszkos lanc is levesz par szazalekot,es persze hogy szamit a gumik szelessege,ha keveset terepezel csereld vekonyabbra,esetleg "kopaszabbra",ezek aprosagok de ha mindet veghezviszed olyan erzesed lesz az eddigiekhez kepest mintha allandoan hatszeled lenne.
5/7 anonim válasza:
Az össztelós dologhoz annyit tennék hozzá (én is), hogy amennyiben ilyen hipermarketes, 30.000 forintos - ami amúgy messze áll az összteleszkópos kerékpártól - ne is csodálkozz, hogy szenvedés. Nagy a súlya, a felszereltsége sem lehet a legjobb. Egy komoly hátsó rugóstag még sima terepen sem vesz el olyan sok energiát.
6/7 anonim válasza:
Feltételezem, hogy van rajta váltó, ha van és működik, akkor használat végén, vagy amikor leállsz válts olyan áttételre, amit könnyű tekerni(elől kicsin, hátul nagyon legyen a lánc)
A többit már elmondták az előttem szólók.
7/7 anonim válasza:
Ahhoz, hogy aszfalton jól haladj, minél merevebb bringa kell. Ezen kívül hasznos lehet a vékonyabb gumi nagy nyomással (Rubena V69 HOOK), jól kicentrírozott kerék, jól lezsírozott és beállított csapágyak és jó váltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!