Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyit keresnek azok, akik...

Mennyit keresnek azok, akik 6-800 ezer forintért vesznek kerékpárt maguknak? Vagy egy millióért?

Figyelt kérdés
2022. szept. 22. 13:02
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
28%

30.: Nem tudom miért hiszi mindenki, hogy csak kitartottként lehet sikeres egy nő. Leírom akkor, ha már turkálsz itt a zsebeimben és sajnálod tőlem, amit munkával kerestem meg:

Félárva vagyok. Anyukám minimálbérért dolgozik, ezért kollégiumban laktam az egyetem alatt és még egy ideig. Megfelelt, olcsóbb volt, mint az albérlet. A tanulmányi eredményemért kapott ösztöndíjból nem cigit, drogot és piát vettem magamnak. Fizetésemet nem ruhákra, utazgatásra csesztem és cseszem el. Bringát vettem és hozzá új és használt holmit, szerszámokat, de ugye ezek nem egyszerre jelentkező költségek..

5 év alatt meglett a 2 szobás lakás ára. No nem a rózsadombon, de szép helyen van és nem kell sokat költeni, hogy majd szebb legyen! Bútorból sem a luxust néztem ki. Olcsóbb, de modern, ízléses darabokat vettem.

Autóm most épp nincsen, de nem is érzem szükségét! Azt látom, hogy sokan elcsesznek rá egy csomó pénzt, miközben számolgatnak hó végén. Nincs értelme!

Most kisebb felújításokra gyűjtök, a cafetériából szoktam lazítani, közben évente vagyonnyilatkozatot teszek, amit nem kellett felbontani, mivel fel sem merült, hogy bármit loptam.

Mindezek után számomra undorító, ahogy itt is és mindenhol az az 1. kérdés a bringámra, hogy drága volt? Kaptad? Nem. Megdolgoztam érte.

2022. szept. 26. 11:45
 32/35 anonim ***** válasza:
81%

#31!

Nekem anno a kollégáim (akik kb. annyit kerestek, mint én) sem értették, hogy miből tudok 30e forintért nyeregcsövet venni.

Aztán elmondtam, hogy nem sörözök minden este, nem rendelek kaját minden nap, nem járok minden nap autóval dolgozni, nem cigizek és így már megértették, ami eddig is nyilvánvaló volt. :)

2022. szept. 26. 12:03
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
#31. Hány igazi bringás kérdeztemeg hogy honnan van a lovad?
2022. szept. 26. 12:10
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

31:

Nem arról van szó, hogyférfi vagy vagy nő. Hanem hogy nem jön ki a matek. 450 ezer * 5 * 12 = 27 millió Ft, amiből ma nem találsz lakható lakast Budapesten (ha Rózsadombhoz hasonlótgattad, feltételezem a fővárosró lvagy környékéről van szó) és akkor nem költöttél semmire, volt hol laknod úgy, hogy nem fizettél lakbért és rezsit, a bringát meg nem tudni miből vetted.

Igen, persze évekkel korabban olcsóbb volt a lakás, meg be is fektethetted a pénzed, csak akkor még feltételezem, a fizetésed is alacsonyabb volt.

Mondom ezt úgy, hogy nem én voltam az a kommentelő, aki az előbb kétségbe vontam, sőt én azt írtam, hogy teljesen oké, ha az ember sokat költ a hobbijára, én is ezt teszem.

2022. szept. 26. 12:30
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem a 31-es vagyok.

De nekem is volt már 21 évesen lakásom. Azért mert meghalt a faterom, anyám meg lemondott a javamra az örökségből, mivel akkor még volt örökösödési illeték, hogy ne kelljen rá még egyszer fizetni.

Most 38 éves vagyok, egyik szülőm, nagyszülőm sem él már. Nem hiszem, hogy emiatt szégyenkeznem kellene. Igen, ha valaki bérelt lakásban lakik, úgy nehezebb, aláírom. De erről, vagy arról, hogy valakinek önhibáján kívül hogyan alakul az élete, senki nem tehet.

Közben elolvastam, amit a 31-es írt, hogy 5 év egyetemi ösztöndíjából vette egy 2 szobás budapesti lakást, be is rendezte, csak mert nem drogozott... Elég érdekes, nem tudom melyik egyetemen osztogatnak havonta mai áron milliós ösztöndíjakat a hallgatóknak. Én annak idején az ELTE-re jártam és több félévben is volt 5,0-s tanulmányi átlagom. Ezt nem felvágásból írom, mielőtt valaki félreért, csak a matek miatt. Ekkor ezért egy átlagfizetés negyedét, ötödét kaptam havonta ösztöndíjként. Ebből nem hogy lakást nem tudtam volna venni, de még saját magam eltartásához is édes kevés lett volna. Hozzáteszem én sem drogoztam, soha életemben nem cigiztem, egy évben pedig egy kezemen meg tudnám számolni hányszor ittam egy pohárnyi alkoholos italt.

Más, amit a 32-es írt, azt már én is levezettem. Nem járok Dubaiba 3 hétre nyaralni, nem kell a 400e-s legújabb ájfon minden évben, ruhákból kevés de jó minőséget veszek, a márka nekem tök mindegy, én sem járok sörözni, stb. Így amire eddig kellett, mindig félre tudtam tenni. Na erre szoktam megkapni, hogy "ja, aham, akkor én ilyen skót vagyok, hogy magamtól is mindent sajnálok és inkább nyomorgok". Pedig egyáltalán nem erről van szó, csak más dolgok a fontosak számomra.

2022. szept. 26. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!