Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 8 km/h szembeszélbe miért...

8 km/h szembeszélbe miért ilyen nehéz tekerni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Tegnap délelőtt elmentem biciklizni.40km volt a cél ez volt az első "hosszabb" táv amit megtettem.Megnéztem előző este az időjárást és 6-8 km/h-s szembeszélt mutatott.Úgy voltam vele,hogy jó az semmi belevágok.Lényegében ahogy elindultam megéreztem ezt a "minimális" szembeszélt és rohadt nehéz volt tekerni.Egyszer meg is kellett állnom mert már szinte teljesen megállt a bicikli.kb 15 km/h-val tudtam benne tekerni...
2022. aug. 28. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 A kérdező kommentje:
52 kilómmal és 170 centimmel nem hinném
2022. aug. 29. 10:12
 42/76 anonim ***** válasza:

De akkor is volt 0,7m².

És a cw érték a sebességel nényzetesen arányos. Vagy mi.

Mennyivel mentél?

2022. aug. 29. 11:10
 43/76 anonim ***** válasza:
40: már kiderült, hogy a választott sebességbeállítással volt a probléma...
2022. aug. 29. 11:11
 44/76 A kérdező kommentje:
19 km/h volt az átlagtempóm
2022. aug. 29. 12:46
 45/76 anonim ***** válasza:
44: lejtőn lefelé? :-D
2022. aug. 29. 12:53
 46/76 A kérdező kommentje:
Betaláltál ezzel a kérdéssel,nagyon mentél büszke vagyok rád!!
2022. aug. 29. 13:34
 47/76 anonim ***** válasza:

Az elején még azt írtad, hogy megállított a szél, és nem bírtál menni - most meg hirtelen száguldós tempó?

LOL

2022. aug. 29. 14:11
 48/76 MGéza ***** válasza:
100%

Előző esti szinte sosem mérvadó. :) Én menet előtt általában ránézek az idokep.hu széltérképére és az szerint válaszok útvonalat, lehetőleg odafelé legyen szembe, hazafelé amikor fog az energia meg támogasson. Viszont megfelelő beállítással, igazából meg sem lehet érezni úgy 15km/ó szélerőig.

Alapból egy kényelmi fokozatot célszerű választani, amikor tekersz, ne legyen túl alacsony a fordulatszám de ne is kelljen nagyon pörögnöd. Visszaváltani akkor kell ha érzed hogy erőlködsz, nehezebben nyomod a pedált. 3X7 rendszerben első lánckereket általában érdemes a középsőn tartani és hátul is ott, tehát 3-4-en nagyjából. Ha érzed hogy "túlpörögnek" a lábaid, akkor érdemes elől a legnagyobbra dobni, vagy hátul a kicsik felé váltani.

Egyéb tanács: Ha nincs nagy off-road hanem főleg aszfalt vagy beton, akkor pumpálj többet a gumiba, kisebb gördülési ellenállással határozottan jobb menni, bár kicsit rázósabb is.

De a legjobb tanács mindenek felett és előtt: Menj sűrűbben, majd kitapasztalod magadnak. Flaszterra meg nem igazán céleszköz az mtb, inkább egyenes kormányos fitness vagy outi. Ha picit murvás, itt-ott földutas vagy repedezett akkor meg Ct vagy gravel.

2022. aug. 29. 16:00
 49/76 A kérdező kommentje:
Mondom 19 km/h val mentem az mióta száguldó tempó kedves 47-es válaszoló
2022. aug. 29. 17:26
 50/76 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy 19 kmh ÁTLAGsebesség. NAgyon nem mindegy, hogy a maximálist írod, vagy a teljes távon megtett átlagsebességet...

Ezt írtad: "19 km/h volt az átlagtempóm"

Ha közben meg is kellett állnod, ahogy írtad, akkora volt a szél, akkor ilyen átlaghoz néha 30 fölött kellett volna tekerned... Ugyanabban a szélben...

Valamit nem jól számolsz.

2022. aug. 29. 17:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!