KopKopNeo kérdése:
A pilóták hátszéllel, vagy szembeszéllel szállnak le?
Figyelt kérdés
Kérdés fent :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
2020. febr. 11. 10:42
1/16 anonim válasza:
Szembeszéllel. A szakmai magyarázatot meg remélem majd ideírja vki, mert én nem tudom szabatosan megfogalmazni :)
2/16 anonim válasza:
Lehetőség szerint szembeszéllel (nem minden reptér esetében kivitelezhető). Így a földhöz képesti leszálló sebesség kisebb, ezért biztonságosabb.
3/16 D. Brasco válasza:
Mikor honnan fúj a szél ugy szallnak le
4/16 anonim válasza:
polgári, szárazföldi reptereken mindig szembeszélben szállnak le. az anyahajókon más a helyzet, ott minden szélirányból le kell tudni szállni..ha nem egyből, akkor ötödszörre...aznap ő fizeti a kiszolgáló személyzet sörét.
5/16 anonim válasza:
Van a világon egy-két "eldugott" reptér, ami a domborzati viszonyok miatt csak egyik irányból megközelíthető. Ezeknél széliránytól, szélerősségtől függően adott esetben le/felszállási tilalom van.
6/16 A kérdező kommentje:
És fizikailag a szembeszél, és a hátszél hogyan hat a gépre?
Egyébként köszönöm a válaszokat :)
2020. febr. 11. 11:35
7/16 anonim válasza:
#5 igen, köszönöm a pontosítást. Inkább kihagytam, mert ezeket úgyis mindenki megnézheti a jutubon..
Mégegyszer köszönöm.
9/16 anonim válasza:
Le- és felszállási sebességnél is a relátív sebesség számít, tehát ha szembeszél van a reptérhez képes kisebb a leszállási sebesség (a pitot cső ezt érzékeli). Ugyanez fordítva a felszállásnál is igaz, azaz hátszéllel kedvezőbb a felszállás.
10/16 anonim válasza:
5 csomónál nagyobb hátszél esetén pályairányt fordítanak. mondjuk az A380-at elengedték ennél nagyobb hátszélben is, mert nem volt más választásuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!