Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 8 km/h szembeszélbe miért...

8 km/h szembeszélbe miért ilyen nehéz tekerni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Tegnap délelőtt elmentem biciklizni.40km volt a cél ez volt az első "hosszabb" táv amit megtettem.Megnéztem előző este az időjárást és 6-8 km/h-s szembeszélt mutatott.Úgy voltam vele,hogy jó az semmi belevágok.Lényegében ahogy elindultam megéreztem ezt a "minimális" szembeszélt és rohadt nehéz volt tekerni.Egyszer meg is kellett állnom mert már szinte teljesen megállt a bicikli.kb 15 km/h-val tudtam benne tekerni...
2022. aug. 28. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:
Mit értesz azalatt hogy keresztbe tettem a váltót.Bocsii tényleg hülye vagyok hozzá
2022. aug. 28. 21:39
 12/76 A kérdező kommentje:
*?
2022. aug. 28. 21:40
 13/76 A kérdező kommentje:
Egy rockrider 340esem van(5 éves)
2022. aug. 28. 21:41
 14/76 anonim ***** válasza:
56%

" Három tárcsa esetén érdemes a középső tárcsát használni, és induláskor, gyorsuláskor, vagy akár emelkedő-lejtő során a hátsó váltó segítségével megtalálni a megfelelő sebességet. A középső tárcsa használata azért előnyös, mert így a váltó és a lánc kevésbé van kitéve a keresztbe váltás veszélyének.

Keresztbe váltásnak azt nevezzük, amikor az első és a hátsó váltó esetén is a nagy vagy kis tárcsa-fogaskerék kombinációját használjuk. Ilyenkor a lánc keresztben áll az adott tárcsa és a fogaskerék között, ezért feszül és idő előtt meghibásodhat.

Az első váltón a kis tárcsára váltás akkor indokolt, ha emelkedőre tekerünk fel, míg a nagy használata gyorsításnál tekinthető jó választásnak.

Három tárcsás bringa esetén két stratégia alkalmazása közül a legpraktikusabb választani:

1. Az első váltón a középső tárcsát használni, és csak a hátsó váltó fogaskerekeivel szabályozni az aktuális sebességet.

2. A hátsó váltón a középső fogaskerekek egyikére váltani, és az első váltó kis és nagy fogaskerekei által megtalálni a megfelelő sebességet. "

( [link] )

2022. aug. 28. 21:47
 15/76 A kérdező kommentje:
Uhh köszönöm!Megmondom őszintén nem teljesen értem,de köszönöm a részletes leírást.En hülye eddig össze-vissza váltogattam.
2022. aug. 28. 21:50
 16/76 anonim ***** válasza:

15. Nem mindegyik váltóállás kombinalható bármelyikkel.... ezért parasztvakítás h 21 v. 24 sebesseges a bicaj...

Az első 1eshez kb a hátsó 1-3 jó,

A 2eshez 3-5

A 3ashoz 5-7

2022. aug. 28. 21:55
 17/76 anonim ***** válasza:
100%
Akkor inkább ez volt a gond, nem a szél:(
2022. aug. 28. 21:56
 18/76 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem....Emelkedőn a bal oldali váltót a legkisebb tárcsán célszerű használni,míg gyorsulásnál a bal oldali váltó közepes tárcsán legyen(2esbe) és a jobb oldali váltó is közepes tárcsán legyen(3-4be)
2022. aug. 28. 21:57
 19/76 A kérdező kommentje:
De akkor mit csinálhattam rosszul?
2022. aug. 28. 21:58
 20/76 A kérdező kommentje:
Belegabalyodtam
2022. aug. 28. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!