Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 8 km/h szembeszélbe miért...

8 km/h szembeszélbe miért ilyen nehéz tekerni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Tegnap délelőtt elmentem biciklizni.40km volt a cél ez volt az első "hosszabb" táv amit megtettem.Megnéztem előző este az időjárást és 6-8 km/h-s szembeszélt mutatott.Úgy voltam vele,hogy jó az semmi belevágok.Lényegében ahogy elindultam megéreztem ezt a "minimális" szembeszélt és rohadt nehéz volt tekerni.Egyszer meg is kellett állnom mert már szinte teljesen megállt a bicikli.kb 15 km/h-val tudtam benne tekerni...
2022. aug. 28. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:
Megnéztem a videót így már értem,És lenne még egy kérdésem😅
2022. aug. 28. 22:17
 32/76 A kérdező kommentje:
Kb a tizedik kilométer után elkezdett nyolcasozni az első kerék.Ez normális mert még sose csinált ilyet
2022. aug. 28. 22:18
 33/76 anonim ***** válasza:
Sosem "normális" a nyolcas a kerékben. Óvatosan padkázz és a kátyúkkal is vigyázz. Vidd el a bicajt szerelőhöz kereket centriroztatni.
2022. aug. 28. 22:25
 34/76 A kérdező kommentje:
A padka lehetett a baj.Amikor balra 90 fokba parkoltam vele akkor mehettem rá a padkára
2022. aug. 28. 22:27
 35/76 anonim ***** válasza:
No, akkor minden probléma oka kiderült.:)
2022. aug. 28. 22:53
 36/76 anonim ***** válasza:
57%

Azért óvatosan azzal a beidézett, hosszú szöveggel!

Ha mindig középtányérról indulsz, akkor indokolatlanul sokat fogsz elől váltani. Ráadásul éppen, amikor megindulnál, akkor kell feltenned nagytányérra, ami miatt lendületet fogsz veszíteni.

Dobogókőre, HHH-ra és az ehhez hasonló hegyekre aszfalton bőven elég a középtányér. Nem kell azonnal letenni, mert emelkedik egy kicsit az út. Mármint nem kell kistányérra letenni. 18% felett ill. terepen indukolt a kistányér használata.

Nem azt szoktuk mondani, hogy 21-esben, de még azt sem elől 3-as, hátul 7-es, mert ezek semmit sem jelentenek. Ha azt mondod, hogy 44-11, akkor tudjuk, hogy nagytányérod 44-es és hátul a 11-es lánckeréken futott a lánc. Ha leírod, hogy 44-32, akkor már tudjuk is, hogy keresztbe voltál váltva.

Nem árt még a váltórendszer (1x, 2x 3x) vagy még pontosabban 3x7 megjelölése és a kerék mérete is (26", 27.5", 29") fontos lehet.

A box egészen más jellegű sport.

"Kivégeztem" már kosárlabdázót és én is kidőlnék, ha sokat kellene most futnom. Pedig 5-8 órát bármikor letekerek.

2022. aug. 28. 23:54
 37/76 anonim ***** válasza:
56%

" Ha azt mondod, hogy 44-11, akkor tudjuk, hogy nagytányérod 44-es és hátul a 11-es lánckeréken futott a lánc. Ha leírod, hogy 44-32, akkor már tudjuk is, hogy keresztbe voltál váltva. "

Ez oké, lehet, hogy Te tudod, de aki alapból nem sokat ért a váltáshoz (pláne ha nem is használja), annak ez még kínaibb..:(

2022. aug. 29. 00:04
 38/76 anonim ***** válasza:
57%

"Ez oké, lehet, hogy Te tudod, de aki alapból nem sokat ért a váltáshoz (pláne ha nem is használja), annak ez még kínaibb..:("

Azért írtam le neki, hogy megértse. :)

2022. aug. 29. 00:07
 39/76 anonim ***** válasza:

37: az már egy "advanced" szint, ha valaki a fogaskerék fogszám alapján kommunikál a váltásokról.

A kérdező szintjén bőven elég a 3-7 vagy hasonló megjelölés.

2022. aug. 29. 09:38
 40/76 anonim ***** válasza:

Túl nagy (súlycsoprt?)vagy és sok sulyt (izmot) cipelsz.

Van vagy 1m²-es vitorlá(a tested) ami ellen dolgoznod kell szembe szélben.

2022. aug. 29. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!