Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülők által szigorúan tartott lányok! Mit tesztek, ha szerelmesek vagytok?
Értem ezalatt, hogy adott egy fiatal tanulólány vagy még szülőkkel élő ifjú dolgozó hölgy, ahol a szülők beleszólnak mindenbe. Hogy meddig maradhat el otthonról, kikkel találkozhat, segíteni kell otthon stb.
A kérdés, ha egy így élő leány szerelmes lesz egy srácba, mit tesz a dologért? Állandóan kihátrál a randikból, az otthoni dolgokra hivatkozva? Megpróbál egyezségre jutni a szülőkkel, hogy nem kisgyerek, besegít szívesen, de szüksége van a privát szférára is? Vagy megszökik, kikapcsolja a telót hogy anyuka ne érje utol és legalább ha percekre is, de sűrűn találkozik a sráccal?
Szóval zárkózott családbéli lányok, mit szoktatok tenni ilyen helyzetben?
Attól függ, hány éves a fiatal lány. Te nálad meddig fiatal egy lány?
Tanul? Tehát nem tudja magát eltartani,illetve aligha képes erre, tehát a szülőkre támaszkodik. Egyetemista? Akkor viszont nagykorú. Talán dolgozik is, és ellátja magát. A szülők tilthatnak valamit, de nem köteles elfogadni. A lány dönt, de nem sok jó sülhet ki a dologból, ha elhagyja a szüleit. Persze - kivételek is vannak...
Dolgozik? Hány éves? Ha nincs 18, akkor kiskorú, tehát a tetteiért a szülők felelnek. Hiába van önálló keresete, függ a szüleitől.
Igaz, férfi vagyok és nem leány (akiket kérdeztél), de szükségesnek találtam ezt leírni.
Legjobb módja a családi békének, ha a szülők előtt feltárja a helyzetet és megbeszélik. Talán a fiú ellen van kifogás? Sokat írtál a kérdésedben, de nem a lényeget.
Sziasztok. Kedves 2-es, köszi a kérdéseket.
Igazából olyasmire irányult a kérdés, elsősorban tapasztalati dolgokra, hogy pl 18 elmúlt, otthon él, tanul, de közben az osztálytársaitól hallva frusztráló lehet neki, hogy mindenki bár segítenek otthon, de el tudnak menni programokat csinálni, barátnőzni, esetleg pasizni is, de mondjuk ez a képzeletbeli lány nem, mert mindent tiltanak a szülők neki.
Na ilyenkor mit tesz egy szerelmes lány? Teljesen aláveti magát a szüleinek, lázad, vagy egyezségre törekszik?
(Az én véleményem irreleváns, mert ugyan van, de kimondottan érdekelne másoké is)
Ez a kérdés ismerős onnan, hogy volt egy lány, akit szigorúan tart az anyja, és lemond miatta mindent, meg a sarkon tudtok összefutni kis időre... nem onnan ismerős ez nekem? Na mindenesetre nem ez volt most a kérdés:)
Ha szerelmes vagyok, akkor az az én dolgom, 18 évesen (mostmár azért felette vagyok), jogilag is, és úgy érzem valamennyire valójában is, felnőtt vagyok. Amíg otthon lakom, nyilván kell segítenem, de ezt korrektül meg kell beszélni a szülőkkel, hogy mikor, mennyit stb, meg az alap dolgok, mint pl mosogatás magam után azok megvannak. De abba, hogy elmehetek-e otthonról, abba ne szóljanak bele, mindig megmondom előre hol leszek, kivel találkozom. Ha szerelmes vagyok, akkor meg végképp mindenáron elintézem, hogy elmehessek találkozni álmaim pasijával:) Nem érdekelne ilyenkor egy nagyobb zűr otthon, mert tudom kezelni, de ha mégis lenne, akkor utánam az özönvíz, remélem megéri a srácért:D Ja igen, engem fenyegettek már azzal, hogy kidobnak... De alapjába véve nem hiszem, hogy normális felnőttnek lenne gondja azzal, hogy a felnőtt lánya randizik egy normális sráccal. A" ne érj haza későn" más kérdés, ehhez mondjuk randik során lehet (de nem kell) alkalmazkodni.
Összességében meg úgy gondolom, hogy vannak olyan szülők, akikkel baromi nehéz együtt éni, de ha egy ember 18 felett sem képes legalább annyira, hogy ne hagyja, hogy irányítsák 0-24ben, az az ő hibája. Persze, mondhatom, hogy el kell költözni, tudom, ehhez meg kell teremteni egy anyagi hátteret önerőből, de akkor is cselekedni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!