Mennyire kínos ("ciki", csak ezt a szót nem szeretem használni) kissé rozzant bringával járni?
Vásárlásokhoz és rövid utakra használom, kosárral.
Kissé zörög-nyikorog-nyekereg, de kényelmes, könnyű és gyors.
Van egy trekkingem is kirándulásokhoz (az sem "csúcskategória"), de szívesebben használom a rozzantat.
Egy ismerős megkérdezte, miért ezzel a sz@rral járok?
Nos, a fentebb írt tulajdonságai miatt, meg ezt talán nem nagyon akarnák ellopni.
Engem nem zavar, hogy 30-40 éves és "rozzant", és szerelőn kívül nem szoktam lesújtó pillantásokkal találkozni (vagy csak nem veszem észre..:) )
Szerintem sem ciki egyáltalán.
Nekem is volt egy ilyen régen és imádtam. Addig mentem vele, amíg szét nem esett.
Gyakran látok hasonlóakat az utakon, engem egyáltalán nem zavar.
A szerelőről meg annyit, hogy talán szervizt kéne váltanod. A szerelőnek egyáltalán nem tiszte véleményt nyilvánítani a kecskédről, nem azért fizetsz neki, hogy kritizálja, hanem azért, hogy megjavítsa.
Köszönöm a válaszokat!
Megnyugtattatok, most már még nyugodtabban járkálok vele! :)
A "30-40 éves" és a "könnyű és gyors" eléggé ütik egymást.
Senkit nem érdekel, hogy milyen bringával jársz. Akkor sem, ha az egy roncs, vagy eleve ipari hulladéknak készült.
Ne legyél olyan frusztrált, mint az 1-es hozzászóló. Ő sajnos nem fogta még fel, hogy aki sportra, versenyra használ egy bringát, annak számít a minőség és nem az ő bosszantására vesznek, használnak jó gépeket.
1 hozzászóló vagyok. Én magam is versenyzek és igenis számit a minőség,kinézet.
A lepukkantságnak meg van az a foka ami tényleg ciki. Nincs markolat vagy csak 1.
Nincs pedáll az egyik hajtókaron csak a tengely. Stb amikor látszik hogy magasról fosnak szegény bringára,csak használják amig szétnem zuhan.
És van az igényes rozzantság amikor csak xarul nézki de van benne tartalom. Ez a nelopják el,de azért karban van tartva. De mitomén ütőtt-kopott-karcos.
Mint minden más közlekedési eszköznél, a bicikliseknél is fellelhető egy olyan sznob kategória, aki bármikor képes úgy fogalmazni, hogy neked égjen a képed. Mindegy, hogy a milyen súlyú a bringád, az övé úgyis mindig könnyebb, ahogy az sem számít hogy milyen a váltó/fék/gumi/lánc márkája, mert az övé mindig nagyságrendekkel jobb, márkásabb. PL. az ülés, az legyen ausztrál struccbőr bevonatú, a lánc pedig -ha nem aranyszínű- akkor proli vagy. Továbbá a kormánymarkolat csakis bőrbarát/öntisztuló/vizálló lehet, és emellett megöli a kórokozók 99.9%-át. ;)
Ha lehet, kerüld az ilyeneket, és csak élvezd a tekerést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!