Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Szeretnék még úszni járni a...

Szeretnék még úszni járni a tóra, de már hideg a víz. Milyen krémet szoktak/lehet/ajánlott használni hőszigetelésre?

Figyelt kérdés
úszás, krém

2013. szept. 8. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Disznózsír, én ezt hallottam, nem káros a környezetre és viszonylag olcsó. De ha van több pénzed, vegyél neoprém kezeslábast
2013. szept. 8. 15:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Disznózsír? Ez valami vicc? Nem értem...
2013. szept. 8. 16:07
 3/5 anonim ***** válasza:

"1. A szervezet hővédelme a „zsírzás”

A víz hőmérséklete dönti el, hogy szükség van-e rá vagy nincs: ha 22 fokosnál alacsonyabb a víz hőmérséklete, a zsírozást már nem lehet elkerülni. E nélkül a szervezet igen rövid idő alatt ledermed. A kudarc egyik oka nagy eséllyel az lehet, ha valaki elmulasztja szervezetének hővédelmét, mivel a táv hosszú és az indulók jelentős része akár több órát is a vízben tölt. Mindenféle „speciális” zsírzó anyag kapható, ám a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a bármelyik boltban beszerezhető disznózsír tökéletesen megfelel a célnak. Ha elég vastag rétegben kenjük fel a bőrre, úgy védi a vízben a szervezetet a kihűléstől, mint egy meleg köpeny. Emellett tökéletesen környezetbarát megoldás… És az indulók számát tekintve, ez nem elhanyagolható körülmény."

[link]

2013. szept. 8. 20:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi! Eddig még nem használtam zsírzást.

Az utolsó hat Balaton-átúszáson ott voltam, a víz általában elég langyos volt, egy alkalmat kivéve.

A disznózsírt vastagon - nem gondoltam volna! A lemosás sem lehet egyszerű.

Valami vazelines/lanolinos kotyvaszra tippeltem.

2013. szept. 8. 23:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Amikor én olvastam is meglepődtem, mondjuk lemosni sem lehet egyszerű. :D Én neoprém ruhát vennék ha hideg vízben szeretnék úszni.
2013. szept. 8. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!