Szeretnék még úszni járni a tóra, de már hideg a víz. Milyen krémet szoktak/lehet/ajánlott használni hőszigetelésre?
"1. A szervezet hővédelme a „zsírzás”
A víz hőmérséklete dönti el, hogy szükség van-e rá vagy nincs: ha 22 fokosnál alacsonyabb a víz hőmérséklete, a zsírozást már nem lehet elkerülni. E nélkül a szervezet igen rövid idő alatt ledermed. A kudarc egyik oka nagy eséllyel az lehet, ha valaki elmulasztja szervezetének hővédelmét, mivel a táv hosszú és az indulók jelentős része akár több órát is a vízben tölt. Mindenféle „speciális” zsírzó anyag kapható, ám a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a bármelyik boltban beszerezhető disznózsír tökéletesen megfelel a célnak. Ha elég vastag rétegben kenjük fel a bőrre, úgy védi a vízben a szervezetet a kihűléstől, mint egy meleg köpeny. Emellett tökéletesen környezetbarát megoldás… És az indulók számát tekintve, ez nem elhanyagolható körülmény."
Köszi! Eddig még nem használtam zsírzást.
Az utolsó hat Balaton-átúszáson ott voltam, a víz általában elég langyos volt, egy alkalmat kivéve.
A disznózsírt vastagon - nem gondoltam volna! A lemosás sem lehet egyszerű.
Valami vazelines/lanolinos kotyvaszra tippeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!