Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi idő alatt tudnám el...

Mennyi idő alatt tudnám el érni a kívánt testsúlyt?

Figyelt kérdés

Jelenleg 36 éves vagyok, 180 cm és 110 kg.

Le szeretnék fogyni 90 kg-ra.

Heti 5 napot dolgozok, bent a munkahelyemen meg van a 4-5 km, sokat megyek.

El szeretnék kezdeni kerékpározni. Otthonom és munkahely között van 6km.

Mellette diétázom.

2022. máj. 21. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
6 km kerékpározástól ne várj semmit. Majd ha hetente 3-4 alkalommal 2-3 órát biciklizés ÉS odafigyelsz az evésre, akkor fogsz fogyni.
2022. máj. 21. 20:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi kalóriát eszel... én ennél többet mozgok és hízok mert úgy eszek direkt.
2022. máj. 21. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez a fogyókúra topikba jobban illik, mert fogyni nem a biciklizéstől fogsz hanem a kalóriadeficittől (amit a biciklizéssel kicsit megtámogathatsz).
2022. máj. 21. 21:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ, de a legtöbb az étkezés aztán a sport. Hiába sétálsz 5kmt az közel sem annyi mozgás mint amennyinek hiszed, ha meg túleszed magad akkor meg mindegy.

Célszerű heti 0.5-1kg-t megcélozni, mivel alapvetően 90kg is túlsúlyos ezért szerintem ez tartható odáig kb. és így 5 hónap alatt egészséges tempóba le tudod adni.

2022. máj. 21. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Van egy homeosztázis nevű jelenség...

Ez kb annyit jelent, hogy a szervezeted azokhoz a körülményekhez alkalmazkodik, amit kap... ergo ha te a munkádban megvan a 4-5km... wz pont nem jelent számodra semmit, a dagadt tested tökéletesen alkalmazkodott hozzá, ezzel nem sokban járulsz hozzá a fogyásodhoz.

A 12km bringázás meg kb semmi... na jó, a semminél nyílván több...

Ha megfelelő a dieta ígyis úgyis fogyni fogsz...

Viszont az egészséges mennyiségű testmozgáshoz azért nem ártana a szabadidődben mozogni olyat amit élvezel... nem pedig a munkádhoz kötni.

2022. máj. 22. 20:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Én hetente olyan 150 km-t binrgázom, mégsem fogyok tőle, mert direkt sok kalóriát viszek be. Tök jó hogy diétázol, de a 2x6 km bringázás meg az a kis mászkálás negyon kevés. Ammikor van időd, munka után még menj el kicsit tekeregni utána, ne siess egyből haza. :) Olyan 20 km-t menj szerintem , az már egy bő óra testmozgás, nagyjából onnan van értelme. :) Nem is muszáj minden nap, de ha mondjuk heti 3x be tudod iktatni, akkor az már segíthet.
2022. máj. 26. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!