Miután lefogytam a kívánt testsúlyomra, utána is ugyanúgy kell figyelnem a kalóriákat, hogy ne hízzak vissza?
Igen figyelned kell a kalóriákat. Most kalória mínuszban vagy azért fogysz (mellesleg minta fogyás a tied, zseniáisan belőtted). Ha kalória pluszban vagy hízol.
Amikor lent vagy 50 kilón emelned kell a kalória bevitelt hogy ne legyél kalória mínuszban de úgy hogy kalória pluszban se legyél. Na ez az amit nem lehet megcsinálni full pontosan.
Amikor 50 kiló vagy elméletileg 2.100-ig is felviheted a kalóriát. De inkább azt mondom először vidd fel 1.800-ig és két hét múlva mérd meg a súlyod ha stagnál akkor ez az érték jó neked. Ha fogytál pl 1 kilót akkor emelj 2.000-ig és két hét múlva megint mérlegelés. Ha minden maradt a régiben akkor megtaláltad az aranyközéputat.
1.800- ból nem lesz baj mert ez nem egy brutális változtatás és ha mégis picit feljebb megy a súlyod akkor azt gyorsan tudod korrigálni.
Tehát csak annyit teszel hogy leviszed 1.600-ra és két hét múlva megint mérlegelsz. Ha stagnál a súlyod akkor az 1.600 kalória a megfelelő.
Mindig felkelés után üres hassal mérlegelj.
Pl hétfő reggel majd 2 hét múlva hétfőn reggel.
A súlyod az életmódod tükre. Ezt sose felejtsd el. Mozogj, egyél és ne a mérlegen látott szám tegyen boldoggá, hanem a tükörben látott kép és a fitt, egészséges test. Milyen fiatalkor az, ahol az evés számolással kezdődik?! Persze, tök jó, ha leadod a súlyfelesleged, de számomra mindig ijesztő, amikor tizenévesek kcalokkal dobálóznak.
Egyél nyugodtan gyümölcsöt (meg azon kívül változatosan a paleón belül) és sportolj valamit, amit élvezel, és nem csak a súlytartás miatt csinálod. Szerintem. :)
Ez emberfüggő is ám. Én speciel fogyás alatt sem szeretek kalóriát számolni (úgyis annyit eszem, amennyi a jóllakáshoz kell, bár olykor azért informatív tud lenni a számolás, tesztelem, mi a jó módszer :)), de súlytartáskor végképp nem tenném. Mondjuk én remekül tartok súlyt, fogyni és hízni megy roppant lassan. Ha párszáz kalóriát változtatok, nálam aztán mi sem történik. Van, aki jobban reagál a kalóriabevitelre, viszont automatikusan súlytartó mennyiséget eszik.
A helyedben a visszaállást fokozatosan csinálnám, lassan emelném a kalóriát (illetve az éhségemet figyelembe véve, de a kettőt össze lehet hozni), korrigálnék, ha kell s ha úgy tűnik, megvan a súlytartó mennyiség, akkor abbahagynám a számolást. Néha megmérném magam, illetve a tükör és a nadrágok is ott vannak, hogy jelezzenek... S ha híznék, egy ideig jobban vigyáznék, de akkor is kalóriaszámolás nélkül. A párom ez utóbbit tette (ő is az a fajta, aki ha kicsit módosít a kalóriabevitelén, azonnal megváltozik a súlya), de ő már régen fogyott le, ma már semmire nem kell figyelnie, eszik, amit akar és nem mozdul a 65 kilóról, ez már-már ijesztő :D
Nekem a leghalványabb fogalmam sincs, mennyi kalóriával fogok súlyt tartani (mint ahogy arról sem, hogy hány kilóval fogok jól kinézni), majd meglátom. Ez előre nem mondható meg senkiről, azt hiszem. A testépítők is figyelik, mi van, s ha túl lassan fogynak vagy tömegeléskor híznak, akkor módosítanak az étrendjükön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!