Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miután lefogytam a kívánt...

Miután lefogytam a kívánt testsúlyomra, már ehetek maglisztes dolgokat valamint gyümölcsöket?

Figyelt kérdés
Szigorú paleoval (hús,hal,zöldség,tojás alapon) ha lefogyok amennyire akartam, utána ha beiktatom az étrendembe a maglisztes dolgokat, mondjuk reggelire lenmag kenyérből szendvics, néha paleocsinta, akkor vissza fogok hízni? Ha lefogytam utána a súlytartás lenne a cél, de nemtudom, hogy akkor ugyanúgy kéne étkeznem, mint amikor fogyni akartam, vagy ekkor már megengedhetem magamnak a maglisztes dolgokat, mondjuk napi szinten, plusz a gyümölcsöket?
2014. szept. 7. 16:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha több kalóriát viszel be hízni fogsz.
2014. szept. 7. 16:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Pontosítanám az előttem szólót: ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, hízni fogsz.

Nyilván a szigorú paleós diétával kevesebb kalóriát vittél be, mint amennyit elégettél. Ezért kezdtél el fogyni. Ha elkezdesz maglisztet, gyümölcsöt enni, akkor a mennyiségtől függ, hogy elkezdesz-e hízni. Ha szépen fokozatosan bevezeted őket, úgy, hogy nem folyton ezeket eszed, akkor a kalóriabeviteledet felviheted addig, hogy ne is fogyjál, de ne is hízzál. Ezt neked kell kitapasztalnod, illetve neked kell utána számolnod. Egyébként szerintem a mértéken van mindig a hangsúly.

2014. szept. 7. 16:58
 3/4 Julie S ***** válasza:
A testsuly mindig az ember eletmodjat (es egeszsegi allapotat) tukrozi vissza. Probald ki es meglatod.
2014. szept. 7. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Fel nem fogom, miért híznál a magliszttől vagy miért az számítana s nem a kalóriabevitel (ami szerintem sem az egyetlen fontos tényező, de azért nagyon ott van). Én éhen halnék olajos mag és magliszt nélkül, naponta többször eszem őket, a kalóriabevitelemben döntő szerepük van. Attól még tudtam fogyni, legalábbis egy ideig, de hát nem várhatom el, hogy 50 kilóra fogyjak sok mozgás nélkül, napi 2000 kalóriával :D

Gyümölcsöt is mindennap eszem, nekem ez alap. Igaz, nem igénylek sokat. Van, aki napi banánokkal fogy, én nem kockáztatok (honnan is vennék napi több banánt, ami kellőképpen érett?).

2014. szept. 7. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!