Sok ember miért tartja gáznak a bukósisak hordását?
Én konkrétan kötelezővé tenném a sisakot, mindegy hogy városban vagy azon kívül. Minimális védelmet egy 5k forintos Lidl Crivit sisak is el tud látni, aki meg komolyabban sportol, nos annak ott a Giro, a Rudy Project,az Abus meg a többi.
Az egy ostoba sztereotípia hogy kényelmetlen meg belefő a fejed... Nem zárt motoros bukót kell venni kerékpárra.
Engem mindenesetre eddig ha jól számolom, három komoly kórházi kezeléstől mentett meg egy olcsó Bikefun sisak, szóval szerintem nem érdemes mellőzni. Ebből kétszer villamossín keresztezése volt a baj, szóval lehet túl sem éltem volna a csattanást, így csak a kisujjam egyik perce bánta.
#11 Villamossínen hogy lehet elesni?😂 Jó ügyetlen biciklisek lehettek.
Nem tudok úgy elesni hogy a fejem úgy sérüljön hogy irány a kórház.😃
Kötelező? Hány ember venné fel szerinted? Ki felügyelné minden egyes kerékpároson van e sisak?😃 Hol élsz te?🤣 Nekem is van 3 sisakom,de csak ha hegyekbe megyek akkor veszem fel versenyre.Utcán fölösleg.
#14: 23 széles outi abroncs, ha 90°os szögben keresztezed, simán befordítja. Ha nem hiszed próbáld ki, de inkább nem kívánom.
#15: Mindenki úgy nem vigyáz magára ahogy akar. Akkor ne hordjad. Nem kívánom, hogy megbánd.
12:
Én az ilyen mindenki saját döntése dologgal csak akkor értenék egyet, ha a TB figyelembe venné, hogy sisak nélkül bringázol, és vagy több járulékto fizetnél ez és más felelőtlenség miatt, vags baleset esetén nem térítené a többlet sérülést, ami bizonyíthatóan a sisak hiánya miatt volt. Mert amíg úgy van mint most, addig nem egészen magánügy.
14:
Bárhol el lehet esni, elég egy rossz mozdulat, akkor is ha gxakorlott kerékpáros vgay. Ezen kívül városban sokkal több tőled független veszélyforrás van, mint erdőben, szóval egyáltalán nem csak rajtad múlik. Épp erről a fajta buta vagizásról beszéltem a hobbi hegymászókkal kapcsolatban is, mikor valaki veri a mellét, hogy neki nem kell sisak, mert ő olyan ügyes, csak a pancseroknak kell sisak. Csak szólok, hogy értelmes emberek körében nem menő a szándékos önveszélyeztetés, és nem ciki az elővigyázatosság sportban és közlekedésben egyaránt.
Ojj, mindig mikor felmerül a téma, elhatározom, hogy mostantól felveszem a bukót, aztán mindig újra és újra elsikkad... pedig nekem is volt már párszor borulásom a bringán. Meg egy doki is mesélte, hogy arcsebészeten dolgozik, és nagyon sok bringást operál, bár azt is mondta, hogy a legtöbbjükön van bukósisak, de attól még rommá törik az álluk, mert oda csattannak nagyobb számban...
Na jó, holnaptól tényleg hordom... :)
Amúgy ha már nem magánügy az egészségügy, akkor pl. a dohányosok is fizessenek magasabb járulékot, ezt most csak így mellékesen mondom...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!