Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Quechua mh500 túranadrág...

Quechua mh500 túranadrág mennyire alkalmas kerékpározásra?

Figyelt kérdés
Most nagyon olcsó, féláron van 6 ezerért, ezért gondoltam rá. De nyilván ha a biciklis nadrág sokkal jobb alternatíva, akkor megéri számomra a drágább, de ha csak kevés a különbség, akkor nem.
jan. 16. 17:15
 1/9 tothp ***** válasza:
100%

Egy komolyabb biciklis gatyának, az ülőbetéten túl, a szabása is más.

A varrásokat úgy alakítják ki, hogy azok a biciklin üléskor ne dörzsöljék a testet. Továbbá az ülő testhelyzethez alkalmazkodva (ha nem teljesen sztreccs anyag) combnál, fenéknél bővebbre tervezik.

A túranadrágnál mások a szempontok. Máshol vanak a kritikus helyek.

Persze egy farmernadrágban is el lehet tekerészni pár 10 kilométert

Kérdés, hogy mi a terv? Mkkora távok, milyen igénybevétel. stb stb.

Így ránézésre nem tűnik túl jónak.

jan. 16. 18:28
 2/9 tothp ***** válasza:

Találomra egy ilyesmi. (bár a kérdésből nem derült ki, hogy férfi vagy női gatya kell.)

[link]

jan. 16. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem egy Forclaz MT900-asom van, abban szeretek tekerni. Alatta viszont hordok rendes, betétes nadrágot. Főleg télen használom felső rétegnek, amikor a téli bringás nadrág magában már nem elég.

Ha ennek is hasonló a szabása és az anyaga, akkor szerintem jó. Ha az üzletben felpróbálod, ez hamar kiderül. Fontos, hogy rugalmas legyen, és ne legyen túl bő a szára, különben be tud akadni a lánckerékbe.

jan. 16. 20:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Férfi vagyok. Van egy 44-es méret, ez eléggé passzos, de rendeltem belőle 46-osat is, az már bő. Egyébként rohadt hideg, kb. nulla a szigetelése, de legalább szélálló. Azért tettem fel a kérdést, mert hátha jó lenne bicajozásra, és így megtartanám a 46-osat is. Nekem ülőbetét nem kell, csak az a lényeg, hogy a térdeknél hajoljon rendesen, stb., tehát ne akadályozza a tekerést. Ja meg ebből a 3db még mindig csak 18 ezer forint, 2 44-eset rendeltem és egy 46-osat.
jan. 16. 20:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát, ezek nem téli bringázásra lettek kitalálva. Ilyen időben nekem már kell a két réteg a lábamra. Ha nem is bringás nadrágot, valami kényelmes, nem dörzsölő aláöltözőt vennék alá.
jan. 16. 21:46
 6/9 A kérdező kommentje:
5.: Egyébként ez a nadrág is elasztánból készült, nagyon rugalmas. Azt nem tudom, hogy van-e érdemi különbség a bringás nadrágoknál. Azoknál biztosan, amik úgy vannak kialakítva, hogy elől védenek a széltől, hátul pedig nem. Vettem thermo bringás mezt, és az olyan, hogy elől a fontosabb helyeken teljesen véd a széltől, míg hátul, és a hónaljnál vékonyabb, légáteresztő cuccból van. Na ilyenre kiadnám az extra pénzt, de most olyan szövegek miatt, hogy bringázásra van tervezve, aztán semmi konkrétumot nem írnak, azt pénzkidobásnak tartom.
jan. 16. 23:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem bíztos hogy pont ezt, de én is egy dekás túranadrágot használok amikor már mínuszok vannak. Szélálló, vízlepergetö, termo béléses. És még egy aláöltözőt is veszek alá. Ha hosszabb útra megyek, akkor még alá tudok venni egy betétes nacit is. Tökéletes, sosem fázom így, kényelmes is.
jan. 17. 08:34
 8/9 anonim ***** válasza:
A téli kerékpáros nadrág azért flexibilis,egy túra nadrág lehet térdben nem lesz jó.
jan. 17. 10:51
 9/9 tothp ***** válasza:

A lazábbat próbáld ki. De úgy, hogy alá veszel valami termo-s nadrágot.(biciklis, aláöltözet) Hogy hidegebb időben is tudd használni. Félek, hogy az állandó térdhajlítás miat ott is kényelmetlen lesz.

De ezt persze igy látatlanban nem merem 100%-ra mondani.

jan. 18. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!