Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A gyakorlatban mennyi a...

A gyakorlatban mennyi a különbség az ultegra és a 105-ös shimano szett között? Megéri az ultegra a felárat?

Figyelt kérdés

2021. aug. 4. 15:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Bianchihoz ezt adják,,ahogy látom ez azért nem annyira acélos
2021. aug. 5. 14:34
 12/13 Wadmalac ***** válasza:
Sokan szidják a Shimano kerekeket, de lehet, hogy túlzás, nekem nincs vele tapasztalatom.
2021. aug. 5. 14:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Ránéztem, és lehet ,hogy vissza kell vonnom a korábbi válaszom.

Decathlonban a felnifékes Van Rysel EDR CF Ultergrát nézted ki? Ez mondjuk drágább, mint a Bianchi, de a specifikációja sokkal erősebb. Nem csak az Ultegra miatt, hanem a kb. 400 g-mal könnyebb kerékszett miatt, ami ráadásul tubeless ready (ez szerintem ma már alap kéne, hogy legyen, főleg ilyen árban). A Bianchi Shimano kerékszettje elég méltatlan ahhoz a karbon vázhoz. Mintha úgy találták volna ki, hogy az új tulaj úgyis kicserélni valami jobb minőségűre. Viszont akkor az már könnyen millió feletti bringa lehet. A Van Rysel kerékszettje önmagában kb. 250000 Ft-ot ér.

A Bianchi meg sem adja a súlyt, úgy kellett gugliban keresgélnem, hogy valahova 8,5-9 kg környékére besaccoljam. A Van Rysel a specifikáció szerint 7,3 kg M méretben. A váz minősége az egyedüli kérdés. A talált adatok alapján a Van Rysel váza könnyebb, ennyit sikerült kideríteni. Road.cc tesztelte a tárcsafékes változatot, és jókat írtak a vázról. Nálam átbillent az áruházi bringa felé a mérleg nyelve. Az értéktartása biztos rosszabb lesz, de tekintve az újkori árát még úgy is megéri szerintem.

2021. aug. 5. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!