Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért akkor leszek fáradt?

Miért akkor leszek fáradt?

Figyelt kérdés
Miért leszek fáradt, és nagyon izzadt akkor amikor 1percnél több időre állok meg a biciklivel?
2021. júl. 13. 20:40
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:
Ameddig tekerem addig nincs ilyen, csak ha megállok.
2021. júl. 13. 20:41
 2/35 MGéza ***** válasza:

Persze, mert addig a szervezet az energiát igénylő feladatra koncentrál, míg ha megállsz, rögön pótolja az oxigénhiány és izzadsz, mert hűti a túlhevült tested.

Én sokáig küszködtem ezzel, egyszerű megoldásként edzés végén megyek egy 5-10 perces levezető szakaszt, így a pulzusom, a testhőm normalizálódik és nincs szükség ilyen drasztikus beavatkozásra a szervezetem részéről. Kevésbé is érzem magam fáradtnak így.

2021. júl. 13. 20:56
 3/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2021. júl. 13. 21:11
 4/35 A kérdező kommentje:
A levezető szakaszt hogy kell?
2021. júl. 13. 21:12
 5/35 A kérdező kommentje:
Most kezdtem el biciklizni, eddig e roller volt, de szívesebben tekerek, mint hogy egy kart húzzak. Plusz így nem is kell aksival foglalkozni, nem azon múlik így meddig tudok el menni.
2021. júl. 13. 21:15
 6/35 MGéza ***** válasza:
Én kb visszafogott tempóban, olyan 20 körül szoktam végigtekerni a házam körüli utcákon, céltalanul. Nyugodtan bele lehet vinni egy kis gurulást is. Amíg a tested érzi hogy terhelést kapsz, nem fogsz jelentősen izzadni. Ha adott célhoz kerekezel A-ból B-be, akkor az utolsó 2-3 kilométeres szakaszon lazsálj picit, esetleg nyugodtan fuss túl a célon ha nem sietős és némi tekergés után fordulj vissza.
2021. júl. 13. 21:16
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

Izzadtál addig is, csak a menetszélben el is párolgott, tehát hűtött rendesen.

Valóban érdemes az utolsó 10-15 percet lazábbra venni, nem csak melegben.

2021. júl. 13. 21:16
 8/35 A kérdező kommentje:
Vizet mennyit szoktatok inni? (Pl egy liter hány km alatt fogy el?)
2021. júl. 13. 21:24
 9/35 anonim ***** válasza:
Nem a km számít, hanem az idő. Ilyen 35+ fokban ahogy megállok egy kútnál, 3-4 decit azonnal megiszok, miközben folyamatosan iszok. Másfél liter is el tud fogyni óránként.
2021. júl. 13. 21:32
 10/35 MGéza ***** válasza:
750ml-t szoktam vinni 21km-es intenzív tekerésre. Hosszabbra ha nem tudsz megállni vizet venni vagy mást akkor két kulacs sem árt, de ez nagyban függ a környezet hőmérsékletétől is.
2021. júl. 13. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!