Nagyjából mennyiből csinálják meg szervízben a
biciklimet?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy pontosan nem lehet kiszámolni, csak úgy hozzávetőlegesen érdekelne!
Van egy Mountain bike-om, alkatrész áron vettem. Na most a hibái: egyik váltókar el van törve, másik nem vált egyáltalán, ezeket cseréltetni szeretném (az alkatrészek beszerzését is a szakemberekre bíznám), boedenek rozsdásak, cserélni kell, lánc rozsdás, szintén csere. Ezen felül hibátlan a bringa. Persze átnézetném a többi részét is és a szükséges beállításokat is kérném illetve kenéseket. Arra volnék kíváncsi, hogy ezt nagyvonalakban mennyiből csinálják meg?
Én sem számoltam alapvetően annyival, csak ugye az alkatrészek beszerzése miatt gondolom hogy 30 alatt nem lenne meg.
2021. jún. 11. 08:26
12/18 anonim válasza:
Kérdés, milyen cuccok vannak rajta. Teljesen más árban mozog egy Turney váltókar mint egy Deore. De gondolom aki Deore-szintű felszereltségű bringát hajt, az nem hagyja szétrohadni.
Ha viszont valami nagyon bóvli áruházi bringa, akkor el sem fogják vállalni, mert egyszerűen nem éri meg nekik.
2021. jún. 11. 09:23
13/18 anonim válasza:
10: nagyszerű... Alapíts kerékpárszerviz vállalkozást, és vállalj ilyen olcsón szerelést. Mindenki hozzád fog jönni, lenyomod az összes konkurrenst... :-D :-D
Persze gyanítom hogy fotelhuszár vagy, és fogalmad sincs arról, hogy az órabérnek nem csak a konkrét szerelést kell lefedni, hanem a vállalkozó ezerféle egyéb költségét is... Adó, helyiségbérlet, könyvelő, amortizáció, és még pár tucat költség.
2021. jún. 11. 10:47
14/18 anonim válasza:
Igen.. biztos reális a 15eFt órabér egy részleges alapvető bringaszerelésre.. 2-2,5 óra alatt kell összerakni egy alkatrészenként dobozolt kerékpárt bármelyik alap helyen, mégis meddig tart akkor a hajtáscsere? 20 perc? Még kerekítettem is! És akkor 30 csak a szerelési díja? Ne is csodálkozzon az ilyen hely, ha kikopik a vásárlókör! :D
2021. jún. 11. 16:57
15/18 anonim válasza:
14: a valós helyzet az, hogy 2-3 hét múlvára lehet kapni időpontot manapság a bringaszervizekben...
Ki se látszanak a melóból... Előjegyzést vesznek fel.
2021. jún. 11. 17:02
16/18 anonim válasza:
Figyu nézzd ki a cuccokat az eBike.hu weboldalon ez a legolcsobb legnagyobb kínalat .Hétfőként ingyen szállitatnak . Vennék fékpofát is . Tippre ezek 15 ezerből lazán kijönnek , rákerdeznék szervizekben mennyiért tennék fel . De ha 30 ezer meg felette lenne mindennel inkább eladnám ha nem egy speci gép , új árához jól jön .
2021. jún. 11. 19:24
17/18 Alex Fly válasza:
@14: pont annyi a reális, amennyit kifizet a kuncsaft azért, hogy ne neki kelljen megcsinálnia azt a félórás melót. Ha neki megér ez harmincezret, akkor miért ne kérhetné el a szerviz?
2021. jún. 12. 21:41
18/18 MGéza válasza:
Lehet olcsó láncot is venni 1-2k forintért ha eleve egy olcsó bicóról van szó. Bowdenek, váltókarok szintén igényesség és szükséges kompatibilitás függvényében árazódnak, például egy Tourney revolshift nyilván nem jó Deore XT váltáshoz, Ultegrához meg végképp nem fog passzolni. Maga a szerviz 2500-4000ft órabérben csinálja meg, elvileg ezeket nem sok, max 2 óra cserélni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!