Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szervízben körülbelül mennyibő...

Szervízben körülbelül mennyiből lenne meg a javítás?

Figyelt kérdés
Van egy MTB-m fék-váltókaros (Shimano Dual Sis), viszont az egyik váltókar hiányos, a másik nem vált. Ezek cserések mindenképp, illetve teljes bowdenszettet kell cserélni. Ezeket szervízben nagyjából mennyiért csinálnák meg? Köszönöm a válaszokat előre is!

2021. máj. 20. 10:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hol? Budapesten? Vidéken? Nem ugyanazok az árak. Itt egy példa a bp-i szerviz díjakra: [link]
2021. máj. 20. 11:19
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Arra számíts, hogy soha nem tapasztalt várólista van a szervizre, egy egyszerű fékbovden cserére egy hetet mondott a héten a szervizes (Bp.), inkább itthon megcsináltuk.
2021. máj. 20. 11:22
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

2000 Ft körül van egy váltókar csere, kb ennyi az átbowdenezés.

Tehát a munkadíj 2x(2+2) = 8e Ft.

Erre jön rá még az anyagköltség, tehát a váltókarok és a bowdenek, bowdenházak ára. Bowdenekre és b.házakra is számolhatsz 6e-et. 5-7e körül van egy Altus fékváltókat, tehát 10-14e lesz ezeknek az ára.

Összesen 24-28e körül lesz a vége.

2021. máj. 20. 11:24
 4/16 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok! Köszönöm a válaszokat. Azt tudom, hogy minden szervíz más, csak hozzávetőlegesen érdekelt! Akkor igencsak jobban járok, ha magamnak kezdem el megcsinálni, csak én annyira nagyon nem értek hozzá, de talán videó alapján meg tudom csinálni!
2021. máj. 20. 11:31
 5/16 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy meg tudod csinálni. Érdemes mielőtt szétszeded lefotózni, pontosan mi hogyan van összerakva. :)
2021. máj. 20. 11:36
 6/16 anonim ***** válasza:

Bowdenhez és b.házhosz bowdenvágó kell. Egy sima csípőfogóval semmit nem érsz, akármilyen jó is az. Ez kb. 5e Ft. Tehát eddig 3 ezret nyertél. Venned kell még valamit, amivel kenést adsz a bowdeneknek. A markolatot lehet, hogy a szervizben le és fel tudják tenni, de neked le kell vágnod. (Én évente szoktam markolatot cserélni, mert a kicsit puhábbakat szeretem, azok pedig összenyomódnak egy idő után.)

Ha évente 1-2 alkalommal lecseréled a bowdenezést, akkor érdemes szerszámokat venned. De így semmivel nem jössz ki olcsóbban.

2021. máj. 20. 11:41
 7/16 A kérdező kommentje:
Akkor viszont lehet, hogy most elviszem szervízbe, kerül amibe kerül, aztán karbantartásra meg veszek szerszámokat, illetve ha valamit fejleszteni szeretnék később, addigra kicsit felkészültebb leszek.
2021. máj. 20. 11:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a tartalmas válaszokat! Ment mindenkinek a zöld!
2021. máj. 20. 11:50
 9/16 anonim ***** válasza:

10 ropi körül a Lidl és az Aldi is szokott kofferes szerszámkészleteket árulni, amikben majdnem minden van amire egy bringa szerelésénél szükség lehet és teljesen vállalható minőségű. (Mondjuk bowden és bowdenház vágó pont nincs) Ha majd aktuális lesz, tartsd észben.

2021. máj. 20. 12:28
 10/16 anonim ***** válasza:
58%

Hagyjuk mar ezt az elitista dumat h. bowdenhazat csak bowdenvagoval... Kell egy normalis, minosegi oldaltcsipo fogo meg egy csoros fogo, kiigazitani a levagott veget.

Gombokert at lehet szerelni mindent, markolatot, valtokart, feket. Mondom ezt ugy, hogy youtube-rol tanultam mindent (meg a sajat karomon, amikor elb*szodott valami), de csereltem mar valtot valtokarostul, feket, fekkart, csapagyakat, tengelyt, stb

stb...

2021. máj. 20. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!