Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szervízben körülbelül mennyibő...

Szervízben körülbelül mennyiből lenne meg a javítás?

Figyelt kérdés
Van egy MTB-m fék-váltókaros (Shimano Dual Sis), viszont az egyik váltókar hiányos, a másik nem vált. Ezek cserések mindenképp, illetve teljes bowdenszettet kell cserélni. Ezeket szervízben nagyjából mennyiért csinálnák meg? Köszönöm a válaszokat előre is!

2021. máj. 20. 10:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10!

20 éve szerelem a bringámat. Nem elrontani akarom, hanem megjavítani. Csípőfogóval szívni fogsz. Ha le is tudod valahogy vágni, nem lesz szép, ki fogod húzni a szálákat.

A b.házat is egy mozdulattal visszakerekíted, mert erre is van kialakított rész a fogón.

2021. máj. 20. 15:18
 12/16 anonim ***** válasza:
58%
Ebik.hu bikepro stb online boltból vegyel akciosan mindent .Neten sok video van erről , inkább magad javitsd szereld . Huzalok többletét letudod vágni úgy hogy a a végén a feleslegre celuxot tekersz es a túllógot flex leviszi vigan . Lazán megfogod így a kiadások felét .
2021. máj. 20. 16:26
 13/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk éppen a váltóhoz nem kell semmi speckó szerszám, maximum a bowden vágó. Egyszer nekiálltam csípőfogóval, de sajna kuka lett a bowden. A markolatra mondjuk kíváncsi volnék, hogy szedem le sérülésmentesen.
2021. máj. 20. 18:37
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy szervizes bácsi akihez jártam, de ő sajnos elment nyögdíjba. A környéken a többi szerviz olyan, hogy még egy rozsdás bilit sem vinnék oda.

Úgyhogy lassan elkezdtem kitanulni a kerékpár szervizelést és apránként bevásároltam a szükséges szerszámokat is. Ma már a homokszóráson és a porfestőkamrán kívül mindent tudok és minden megvan. Nem kellett hozzá 2 év egy 36 négyzetméteres lakásban.

Ha van egy kis műszaki affinitásod és kicsit megy az angol akkor mindent meg lehet tanulni a youtuberól.

A bowdenezésnek csak akkor állj neki ha van bowdenvágó fogód! Mással csak szenvedés lesz.

2021. máj. 20. 19:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnézem hogy mennyiből jönnek ki az alkatrészek, meg a bowdenvágó. Apropó, van lánchoz olajam, azzal bekenhetem a bowdeneket is, hogy szoruljanak meg?
2021. máj. 20. 19:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem nagy cucc megcsinalni. Siman lecsereltem pedig sose csinaltam. Eleg logikus a mukodese 🤷‍♂️ Siman elvagtam a bowdent egy normalis csipofogoval... A markolatot 1 csavar tartotta ahogy a valtokart meg a fekkart is.. a bowden meg teflonos, nem kell kenes neki 🤔 A valtot is siman beallitottam. Hamar rajosz mit csinal az a 2-3 csavar. Igazabol barmit egyszeru megcsinalni egy bringan otthon is vagy epiteni egyet.
2021. máj. 20. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!