Milyen gyakran kell javítani illetve szervizbe vinni a biciklidet?
Minden használat után átnézem, ha koszos, száraz/olajos ronggyal törölgetés, fék bowdeneket kb 2000km-enként cserélem, (nekem ez szezonban 1 hónap), váltó bowdeneket 2-3 havonta, főleg sík vidéken tekerek, nem használom agyon...
Ezen fellül kopás függő, mit mikor cserélek...
Shimano dura ace alá nem adom, vázat 4-5 évente cserélek új modellre.
Ez az országútim
Mtb-t szezononkékt (ez nekem a tél) 3-4 * tolom ki a garázsból akkor is max egy velencei hegység, vagy könnyű bakonyi túrázgatás, semmi vadulás, azt megvettem 5 éve, azóta 1*cseréltem gumit.
Most pl. amiatt vittem el, mert lötyögött mind2 pedállal együtt a hajtókar, tengely meg az egész. Tegnap megcsinálták több ezerért (csapágycsere), erre ma 10 km után jobban lötyög, mint előtte.
de februárban költöttem rá 15öt, lecserélték a láncot meg pár dolgot, de a lánc 2 hét múlva rozsdás volt, igaz, azt megoldottam.
Elvileg a váltót is megnézték, ehhez képest nem tud sokszor egyből felváltani, recseg is.
Vmi kattogó hangot is hallok, ami nem tudom, honnan jön.
Olyan időszak is volt, amikor minden héten kilyukadt a kerék.
8 éves mountain bike-om van, hetente kb. 50 km-t megyek aszfalton, és durván sok gond van vele, kb. 10x annyi, mint az előző biciklijeimmel, pedig azokkal egyáltalán nem foglalkoztam.
Abban a boltban vettem, ahova szervizbe is viszem, most már arra is gondolok, h nem értenek hozzá és/vagy silány cuccokat árulnak.
Pont az a gond, h ez az egyetlen szerviz a környéken, 40 km belül nem tudok másikról.
Am kösz a tippet.
Folyton. Már a páromét, én alig ülök biciklire, annak kutya baja.
90 ezer forintos bringa, nekünk ez teljesen jó árkategória volt, dea párom munkába jár vele, sokszor erdőben, s olyan időben, amilyen épp van (egyszer hóviharban ment, mert hegyen lakunk és a kisautóval nem tudott kiállni).
Állandóan javítani kell. Múltkor volt egy nagyobb szervíze, 1 hét után annyi lett a dinamónak és 2 hét múlva csapágy, majd sok hónap szünet, úgyis tél volt s az autó km költsége kevesebb... Most szerelőnél van s meglátjuk.
Nagyon sokszor defektes (ezen a trutyis kerekek is keveset segítenek, azok is tönkremennek, a páromnak pedig több nap, míg ráveszi magát a többórás szenvedős szerelésre. ez van, tudom, hogy a pengék hipphopp szerelnek bárhol), siralmasan is néz ki pár év után, a nedves terepet nem szereti... Ezzel együtt sokallom, hogy évente jópárszor van baja, de sejtem, hogy ilyen helyzetre speckóbb bringa kellene, nem egy ilyen kis közönséges. De arra nem telt.
én 2008ban 36ért vettem, akkor az nem volt annyira olcsó. nálam is úgy van, h télen -5fokban is mentem biciklivel, nyáron a 35fokban is.
de akkor is csak aszfalton betonon megyek és csak a szomszéd városokba megyek át. ha ennyit sem bír, akkor nem tudom, mire kéne használni. sztem erre felesleges felsőkategóriás biciklit venni, pénzem sem lenne rá. bár ha ez így folytatódik, lehet h jobban megérné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!