Milyen gyakran kell javítani illetve szervizbe vinni a biciklidet?
Egy belépő kategóriás kerékpár 100.000 körül kezdődik... esetleg decathlonban most leárazva kapsz 89ért... egy kerékpár a te felhasználási körülményeid mellett 10 évet is kihúzhatna anélkül, hogy alap karbantartáson kívül bármit piszkálni kellene rajta...
De egy ilyen teszkóbájk max arra való, hogy eldöcögj a kocsmáig...
szinte minden nap...mindig kitalálok valamit.
holnap például a cyclocrossom kap record fékváltókarokat athena helyett, nemmintha gond lenne velük csakhát sznob vagyok., illetve szervizben dolgozom igy könnyü:)
A te esetedben sokévnyi elmulasztott karbantartás gondjai jönnek ki most egyszerre.
Az országúti bringámat tavasszal egyszer szoktam átnézni, átcentrírozni, beállításokat ellenőrizni, kenéseket megcsinálni és egész szezonban nem kell hozzányúlnom esetleges gumicsere, lánckenés kivételével.
A bringám 8-15 éves alkatrészekből áll.
A két kerék kivételével (azok 2 évesek) meg leszámítva a kb. 3000 km-enkénti lánc- és lánckeréksor- cserét, meg azt, hogy cseréltem nyerget-kormányt karbonra.
Ha egy ló nincs évekig mostohán elhagyva, alig kell rajta szöszölni.
Így van, wadmalac jól mondja.
Nem azzal van a gond, hogy a bringa olcsó volt...
már sokszor leírtam egy olcsó bringa is lehet jó és egy drága is lehet rossz ha elhanyagolják...
Az én bringám is "hulladék" kategóriába sorolható de semmi gond nincs vele mert karbantartom, garázsban tartom...
pedig durva terepen is használom de nem látszik rajta, hogy 7 éves :)
ja és megvételkor darabokra szedtem és újra összeraktam.
Így megismertem a bringát plusz rájöttem, hogy a bringaszervízekben sok ******* dolgozik vagy csak *****nak bele az egészbe és kiadják a bringát laza kormánnyal, laza pedálokkal, rosszul beállított fékekkel-váltóval..
A legjobb ha az ember vesz szerszámokat és megtanulja megszerelni a bringáját...
Nem nagy ördöngösség, autót szerelni 100szor nehezebb és oda rengeteg szerszám kell.
itt meg 10e forintból szép nagy szerszámkészletet tudsz felhalmozni ha jó helyen vásárolsz jó áron :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!