Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rover 75, vagy Jaguar X/S/XJ...

Rover 75, vagy Jaguar X/S/XJ tulajok! Autóitokat rémesen rossz, állandóan szervizben pihenőknek titulálják. Mennyire igaz ez a váratlan lerobbanásokra? Gyakoriak vagy annyira azért nem? (Ha más elromlik, számítógép, ablakemelő, fényszóró nem érdekes)

Figyelt kérdés

Azaz más hibák most nem számítanak, azokkal lehet közlekedni (igaz néhány hibával nagyon nem tanácsos, ezt amikor megtörténik mindenkinek magának mérlegelni kell), de a lerobbanásokkal, ha akarnátok sem tudnátok tovább utazni értelemszerűen.

2003 körüli modellek tekintetében kérdezem a le(nem?)robbanásokat.

(Tisztában vagyok vele, hogy például egy 2007-es Lexus LS vásárlásával kevesebb gondom lenne, de valóban rendkívül odavagyok a fenti brit autótípusokért (és főképp azok adott évjárataiért), és a Lexusok/Toyoták/Acurák formatervei nem az én ízlésvilágomnak kedvesek.)

2021. jan. 14. 12:55
 1/3 crudy ***** válasza:
100%
Nehez lenne ezt egyertelmuen kijelenteni, hogy le fogsz robbani ha ilyet veszel. Ketsegtelen, hogy nem annyira megbizhatoak es koltsegesebb a katbantartas is, de ha egyszer jo akkor sok zur nem lehet vele. Egyebkent szerintem, plane a regebbi technikaknal, a lerobbanas az mar a veg. Akkor mar voltak olyan problemak amikkel nem foglalkozott a tulaj, az meg akkor magara vessen. Inkabb a soha ki nem derulo elektromos problemak a jellemzoek amiktol nem hiszem h megallna az auto
2021. jan. 14. 18:03
 2/3 anonim ***** válasza:
Rover 75-ről 2000 v6-ról. Első autóm volt. 1 évig volt meg, de a gatyámat ráköltöttem. Sajnos én olyan kocsit vettem aminek nem nagyon volt tulaja. BMW diesel motorost ajánlják. Nagyon kényelmes autó, csendes v6-os motor és gyönyörű hangja. Eszik de cserébe nem megy. 1 év alatt 2x hagyott ott. 1x relé hibája miatt, meg egyszer elrepedt a hűtőm és kifolyt belőle a víz. elektronikai bajom nekem is volt. Szeret beázni az elektronika. Nekem a legjobban a leszakadó elemekkel voltak bajaim. Ajtókárpit rendszeresen a kezemben maradt akárhogy cserélgettem a bolhákat. Hátsó lábtér elég kicsi. Alkatrész drága és vannak olyanok amit elég nehéz beszerezni.
2021. jan. 20. 22:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Volt Rover 75-öm is és Jaguarom is. (x-type, XF(ez ujabb modell).

A Rover 75-öt jól leírta a 2-es. nekem is 2000 v6 volt, nagyon sokat eszik, lomha, egyetlen előnye, hogy kényelmes. Nálam is folyton beázott, elektronika szórakozott sokat velem, és volt olyan alkatrész, amit nehezen lehetett beszerezni. Ezt az autót ne haragudj, de de vagy a vagánykodó fenntartani nemtudó hü**egyerekek veszik, akik rájönnek, hogy nem nekik való így a lelakott autó még lelakottabb lesz mire eladják, vagy hobbiból veszik emberek. Mellé mindenképp kell egy Vw golf, bora, vagy akármi ami jó és sosem hagy cserben. Én is hobbiból vettem. Nem azért hogy száguldjak, azt gondolom stílus egy ilyen autó, és nem jön velem szembe minden sarkon én ezt elvezem, meg gyönyörű a forma szerintem, nekem ez tetszik. 1x engem is otthagyott. Szép autó, de költséges fenntartani. Nekem is benzin volt, de a dízeleket ajánlják, viszont azért, mert az BMW motoros, attól még szerintem az is Rover, marmint maga az autó, csak arra még rájönneka dízel problémák, úgyhogy lehet húzósabb is.. :D

Csak akkor ajánlom, ha Te is hobbi autónak vennéd és nem fáj költeni rá, rendbentartani, hogy autó maradjon. Ha mindennapi munkabajaros autónak szeretnéd, más nincs mellette, akkor kerüld el messzire a típust, mert nem ez a Te autód.

Jaguárokról általánosságban :

(x-type, XF)

A Jaguár lényegesen jobban sikerült, mint a Rover 75, hiszen Jag-ba ford motort tettek, lényegében egy drágább Fordról beszélgetünk. ( Ha már itt tartunk nekem Jag és Rover mellett Ford Mondeom volt, mai ugye szerintem egy nagyon megbizható autó, engem sosem hagyott cserben) Kb mint a Vw Audi páros, úgy kell elképzelni ezt a Ford - Jaguár témát.

Eszméletlen jó autók ajaguárok, 200 nál még kényelmes utazósebesseg, nem sir, jól mozgatjak amotorok foleg az XF-et. X-typeot is.

Fenntartani ezt sem olcsó, sőt! Az Alkatrészek sem olcsók hozza, meg a Jag is szokott bosszankodni, szórakozni, volt hoyg bennragadtam az autóba, szóval ez sem mindennapi hazsnálatra való hétköznapi autó, oda kell figyelni a Jagra szeretni kell és meg kell adni, amit kér. És mellé neked is vmi középkocsit kell venni mondeo golf stb.

Szóval igen, tudom, hogy rossz hírben állnak ezek amárkák, de ha egy autó rossz hírben áll, annak mindíg van oka. Igen is sokkal költségesebbek ezek az autók, mint a többi. Azt, hogy többet ad e? Hogy neked ez megéri e? Azt döntsd el Te!

2021. ápr. 7. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!