Miért függ a ablakemelő működése a motor hőmérsékletétől ? Hidegen emel, ha használod az autót akkor 10p után már nem. ( 2007 Opel Vivaro 2.0 CDTI )
Következő a megfigyelés:
Autót bekapcsolom, szuperül megy fel-le a az ablak.
10p autózás után már nem működik, se fel se le.
Ha leáll a motor akkor télen hidegben gyorsan, nyáron órák alatt áll helyre a működés. De sima motor leállít, újraindítás nem csinál semmit.
Egy szerelő már látta, fújt kontakt spray-t a kapcsoló-ra, az sok mindent nem csinált.
2007 Opel Vivaro 2.0 CDTI
Egy ideig ignoráltam a problémát, kivettem az emelő biztosítékát. Mert elegem volt mindenkinek elmagyarázni hogy miért húzza vissza gyorsan az ablakot :D. De azért jó lenne megcsináltatni.
Mit gondoltok mekkora összegekről lehet szó? Az emelés hidegen működik, tehát valami a vezérléssel lehet. Akksi, most lett cserélve benne, de a hiba már azelőtt is fennállt.
Egy dolog biztos. Nem függ össze a motorhőmérséklettel. Csak véletlen egybeesés. Meg kéne táplálni az ablakemelőt valami külső áramforrásról, és mérni az áramfelvételét hidegen, és úgy hogy az autó (!!, nem a motor) már bemelegedett. Lehet hogy valami pofonegyszerű mechanikus hiba, szennyeződések a gumiprofilokon, amik, ha lecsapódik rájuk a pára, szinte ragasztóként viselkednek.
Első körben alkohollal, puha fogkefével megpucolnám a felületeket, amik között az üveg csúszik, és ha már tiszta, egy kis szilikonnal leápolnám.
Ajtókárpit leszed, majd bezsíroz az egész mechanika.
Lehet valami ideges rásegített kézzel, és eldeformálódott a mechanika.
Nálam egy g astránál volt így, összevissza volt görbülve az egész.
Szétszedés, zsírozás után úgy ment le-fel, mint az őrült.
Ablaktekerő mechanikában opelék sosem voltak jók.
Utoljára az E kadettnél volt strapabíró.
Logikai hiba neve:
cum hoc ergo propter hoc
Én is inkább mechanikai hibára gondolnék. Ez persze lehet hőtágulás miatti kontakt hiba is, vagy simán szorulás.
Mondjuk a szorulásnál azért hallod-érzed hogy menne a motor, de csak erölködik.
#3 válaszadó diszkréten fogalmazott, én inkább úgy mondanám ez az állítás egy marhaság.
A lényeg, tulajdonképpen három szóban összefoglalható:
nincs ilyen hiba.
Köszi a válaszokat!
Ha mechanikai hiba akkor hogy lehet hogy start után, hidegen pár percig hibátlanul megy fel-le ?
Persze valószínű hogy az lesz, eléggé mindenki ezt írja.
Ott a mechanikai hiba! :)
Hőtágulás.
Valami...(keret "árok",tömítés)
Ha beülsz a fülkébe változik a hőmérséklet. Hidegben egy idő után bemelegszik a fülke/ablak.A gumi bármi picit tágul,szorul az ablak.(ami egyébként is öreg már.)
(saját vicces tapasztalat,épp Vivivel. Teljes keret szigetelés és emelő csere-már gyenge volt-segített.Percekig röhögtem a szerelőnél amikor csinálta hogy milyen "egyszerű" volt az egész)
Természetesen ez csak egy a sokból!
Nem biztos hogy nálad is ugyanaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!