Ha beviszek egy váltós biciklit egy kerékpár szervizbe, mennyiért cserélik ki nagyjából ezt?
Hülyén fogalmaztam a kérdés..
Szóval van egy váltós bringám, de nekem egy sebességes kell, nem igazán találtam erről videót hogy hogyan kell szóval ezért érdekel kb mennyiért cserélik ki szervizben
Nem kell ehhez szerviz.
Nagyon egyszerűen, házilag meg lehet oldani, hogy egysebességes legyen: nem kell hozzányúlni a váltóhoz.
Ahogy 4-es is írja, egysebességeshez csúszópapucsos váz kell.
Persze lehet gányolni és majdnem jó megoldásokat keresni, de akkor már inkább az 1-es válaszolót kell követeni: Nem nyúlsz a váltóhoz.
vagy az 1-es kolléga javaslatát fogadod meg, vagy veszel egy 1 sebességes bicót, a mostanit meg eladod
a váltóst átszerelni 1 sebességesre sok macera , sok alkatrész és sok munkaóra.
és még csak jó sem lesz....
Ha szabad kérdeznem, miért akarsz egysebességes kerékpárt csinálni a váltósból?
Ha nem használod a váltót, mert csak lassú közlekedésre használod a biciklit mondjuk Pest belvárosában, az Alföldön, akkor miért nem megoldás az, hogy egyszerűen nem használod a váltót továbbra sem?
"És ha láncot és agyat cserélek benne?"
A lánc az erőátviteli rendszerhez tartozik!
Váltós rendszhez más lánc kell mint 1 sebességeshez!
Agy csere:
melyiket? miről? mire?
láncvonal fogalmát hallottad már?
Nem kötelező a csúszópapucsos váz, ha nem akarsz kontrázni. Nekem is pont ilyen az agyváltós biciglim:
Ha úgy akarsz 1 sebességest, hogy az annak is nézzen ki, akkor cserélni kell a hajtóművet, agyat, láncot.
+ az esetleges láncfeszítő
+ az agy átfűzésnél a küllő + munkadíj.
25-30 ezer Ft-től a csillagos égig.
Sokszor olcsóbb komplett, fűzött kereket keresni.
Milyen biciglid van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!