Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mechanikus tárcsaféket ki...

Mechanikus tárcsaféket ki lehet cserélni hidraolikusra?

Figyelt kérdés
Szóval van egy MTB-m mechanikus tárcsafékekkel, és szeretném tudni hogy ezeket ki lehet-e cserélni hidraolikusra? Értelemszerűen a fékeket ki kell cserélni, illetve a bowdenek helyére “folyadékkábel” kerülne, viszont nem tudom ezt hozzá lehet-e kötni hagyományos fékváltókarhoz.
2021. jún. 8. 21:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

látom nagyjábk tudod mit kell csinálni és mi kell hozzá

a pénztárcádat nem látom, úgyhogy döntsd el magad, hogy megéri-e kb..ni ennyi pénzt az ablakon?

sörözni szeretsz-e?

2021. jún. 9. 18:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Vfék igénytelen de kopik a felni , a pofa ha koszos vagy vizes elveszik az ereje . ( 300 Ft dbja sem jön ki egy pofának párja sokkal drágább .) Féktárcsa és betétek sokat bírnak , éveket . Mire lecseréled addigra árában közelitőleg annyi vfékpofa elkopik . Hidraulikus masszívabb brutal errjű , mechanikus gyengébb és féloldalas . Foglalkozni kell állítgatni , ettől ezért előnyösebb és legjobb a hidrás .
2021. jún. 9. 19:57
 13/15 Wadmalac ***** válasza:

A Parabox 60 rugó.

Két hidrós fékkar meg egy szett Deore váltókar együtt 40 alatt van.

2021. jún. 10. 07:07
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A felnifékek legnagyobb baja, hogy érzékeny a nyolcasra és a felütésre. Valamint ahogy kopik a felni, romlik a fékerő, mert rugalmasabb lesz. Továbbá a hidraulikus fékeket kevesebb erővel lehet működtetni, ami hosszabb terepezésnél érezhető lesz.
2021. jún. 10. 13:06
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

#6!

Amíg nem próbálod ki, addig nem fogod tudni.

Amikor Deore után lett egy XTR fékem, akkor egy csiki-csikus versenyen a fékeimnek köszönhetőn tudtam tartani a pozíciómat egy erősebb versenyővel szemben. 5-10 méterrel később tudtam fékezni.

Most használok egy Sram Level Ultimate-et is. Amikor már biztos vagyok benne, hogy nincs több a fékben, akkor kezd igazán élni.

Ezek nyilván csak akkor jönnek ki, ha hátra teszem a súlyomat.

Van V-fékes bringám is. A célnak az is megfelel, de érezhető a különbség közöttük.

2021. jún. 10. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!