Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mechanikus tárcsaféket ki...

Mechanikus tárcsaféket ki lehet cserélni hidraolikusra?

Figyelt kérdés
Szóval van egy MTB-m mechanikus tárcsafékekkel, és szeretném tudni hogy ezeket ki lehet-e cserélni hidraolikusra? Értelemszerűen a fékeket ki kell cserélni, illetve a bowdenek helyére “folyadékkábel” kerülne, viszont nem tudom ezt hozzá lehet-e kötni hagyományos fékváltókarhoz.
2021. jún. 8. 21:42
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, tudom hogy szettben lehet kapni, ahol a kábel végén van a fékkar, viszont akkor ki kéne dobnom a váltókarokat is, amik egybe vannak építve a mechanikus félkarokkal, a helyükre pedig sima váltókarokat kellene vennem a fékszett mellé, és hát nem jönne ki valami olcsón.
2021. jún. 8. 21:46
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyományos fékkarral nem működik, kell hozzá az is.
2021. jún. 8. 22:00
 3/15 A kérdező kommentje:
Sejtettem :( És mit gondoltok, megérne 40.000-t egy ilyen átépítés?
2021. jún. 8. 22:14
 4/15 nemaRendőrség ***** válasza:
74%

Nekem nem.

Nincs semmi baj a bowdenes fékkel sem

2021. jún. 8. 22:32
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez szubjektív. A kérdés, hogy neked megéri-e.

Ha gondjaid vannak a jelenlegi fékkel, akkor nyilván nincs választásod, de ha csak a fékerő adagolhatósága indított el benned egy vezérhangyát, mert különben rendesen működik akkor tényleg csak elhatározás és pénz kérdése hogy váltasz-e.

2021. jún. 8. 22:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Én ezt a "fékerő adagolhatósága" dolog nem értem, még a hagyományos V-féken is adagolható volt: amekkora erővel húztad a fékkart, akkora lett a fékerő. De tényleg, miben jobb a hidraulikus a bowdenesnél?
2021. jún. 9. 08:06
 7/15 nemaRendőrség ***** válasza:

Hidraulikus érzése van, ritkábban kell karban tartani.

De amúgy ennyi.

Van vfékes bringám meg tárcsafékes is, én abban aközött sem érzek akkora különbséget hogy lecseréljem a v-féket, pedig van hely kialakítva neki.

A v fék karbantartósabb, cserébe 300ft egy pár fékpofa, a tárcsafékesbe meg 3000ft alatt nem nagyon van

2021. jún. 9. 08:31
 8/15 Wadmalac ***** válasza:

TRP Parabox.

De elárulom, a fékváltókar cseréje olcsóbb.

2021. jún. 9. 09:02
 9/15 A kérdező kommentje:

7-el nem értek egyet.

Nekem is van felni és tarcsafékes bringám is, és hatalmas különbség van a fékerejük között. Az igaz hogy tárcsásba drágább a fékbetét, de lassabban is kopik mint a sima, és jóval ritkábban kell cserélni.

2021. jún. 9. 10:14
 10/15 nemaRendőrség ***** válasza:
0%

Nem azt mondtam hogy nem jobb, csak hogy nem jobb annyival hogy lecseréljem. Mindkettő megfog városon belül ha jól van beállítva, rendesen karban van tartva.

Egyébként ha ebikét veszel idővel akkor abban valószínűleg bowdenes tárcsafék lesz, mert kell egy kis holtjáték ahol még a fék nem fog, de a motor már leáll

2021. jún. 9. 13:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!