Milyen fajtájú biciklit vennétek a helyemben?
Egy új bicikli vásárlása előtt állok. A rendelkezésre álló keret 100ezer Ft. Nem konkrét biciklit keresek, hanem inkább azt, hogy milyen fajtájú biciklit ajánlanátok azok alapján, ahogyan most szoktam közlekedni (illetve ahogyan a későbbiekben szeretnék).
A terep amin közlekedni szoktam:
- az esetek nagy részében rossz minőségű (kátyús, dobálós!) bicikliút
- kisebb részben kemény és jó minőségű aszfalt
- néha (havonta párszor) keményebb, de poros földút, max 1-5 km-en át
- (!) sokszor padkázni kell, ahova fel kell rántanom (ne legyen túl nehéz), de ha nem sikerül (vagy csak nekimenve, lassan tudok felmenni rá) akkor se legyen baja a biciklinek/keréknek
- illetve a padkáról lejönni is kell, ahol a hátulja odacsapódik szinte mindig, ettől se legyen baja
Relatíve picit gyorsabban szoktam (és szeretnék) közlekedni az átlag "nézelődős családi biciklisekhez" képest, ezt szeretném amennyire csak lehet kevés energiabefektetéssel megtenni.
Elektromos bicikli az kizárva.
hát a 100k keret miatt első körben nekem is egy használt monti jutott eszembe egy ballonos aszfaltra való mintás gumival. Kb epusztíthatatlan lenne. A 25 neuter montimat is így használtam sokáig. Vettem rá magasabbra nyúló kormány, hogy ne legyen annyira kényelmetlen. Ha tudnék bele tenni monoblokkot még mindig használnám.
A másik egy cross, vagy trekking lehet, de arra is vastagabb gumit javasolok! Szintén használtan. 100k-ból nem lehet normális új kerékpárt venni manapság.
#11 kb. ugyanilyennel tolom en is, nevtelen (val'szeg os-Olimpia, alias Gepida) monti vaz, 26x1.75-os gumi, az eredeti canti-fekek helyett V-fek + karok, 2000 forintos trekking kormany, meg valami random Rubena gumi. Az egesz osszesen nincs 50e, pedig ki lett cserelve a hajtas es a hatso racsni is, mert elkopott.
Amugy monoblokkot me' nem sikerult beletenni?
"Amugy monoblokkot me' nem sikerult beletenni?"
kónuszos a középcsapágya még.
a csészéket ki lehet szedni??
hümm... akkor megcsinálom!!
a láncvonal, meg csapágyház méretek, tengelyhossz mennek, a többi bicajomon cseréltem már monoblokkot, hajtóművet, de ez eszembe sem jutott, hogy a csészéket kiszedjem.... köszi az infót!
#17: izé, hogy néz ki a csapágyházad? A lánckerékkel ellentétes oldalon?
Így (bármelyik a kettőből):
Az belül ilyen és simán cserélhető monoblokkra:
De ha a TENGELYEN van menet és kontraanya, az belül ilyen:
Itt a vázba van ütve a két csésze, nem menetes a ház, ide csak esztergált persellyel raksz be monoblokkot.
#19:
És akkor mi van? Ékesből meg négyzetkúposból is volt angol vagy olasz csészés meg thomson-csészés is.
Most az zavar, hogy a tengely vége milyen?
Miközben a csapágy a téma?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!