Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár centrírozó otthonra?

Kerékpár centrírozó otthonra?

Figyelt kérdés
Eljött az ideje, hogy a 4 fős családunk biciklijein a kerekeket centrírozzuk. Enyhe kiszögellések vannak csak benne, nem durva 8-asok. Körbenézve a környéken 3500 Ft/db áron csinálnák meg, ez közel 30.000 Ft-ot jelentene. Körbenéztem online, centrírozó állványt már 30.000 Ft-tól lehet kapni. Az érdekelne, hogy az ilyen olcsóbb kategóriás állványok mennyire megbízhatóak, illetve, hogy mennyire érdemes otthon nekiesni ilyesfajta szervizelésnek? Az összes szervizelés mi csináljuk, van tapasztalatunk motor illetve autószerelésből is, van műszaki érzékünk. Persze lehet, hogy a centrírozáshoz ez nem elég.

tegnapelőtt 16:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem a állvány a kérdés hanem a centírozas technikája,azt is tanulni kell.
tegnap 12:25
 2/2 tothp ***** válasza:

Nagyon extrém esetben a fejreállított bicikliben is ki lehet centirozni. (bocs mindenkitől, aki hiányol a szóból még egy r betüt.)

Tényleg nem azon múlik. Én 40-50 kereket biztos összeraktam már, de csak egy kiszuperált MTB vázam van állvány helyett.

Ha az állványba fixen be tudod rögzíteni a kereket, az állványon van állítható ütközö a vizszintes és függüleges ütés méréséhez, maga a szerkezet egyszerúren rögzíthető satuba, asztalra, akkor ezen a téren mindent megtettél, hogy jó munkát végezhess.

Viszont küllőkulcsra ne sajnáld a pénzt. Bicikliken legalább 2 féle méret szokványos. Tehát nem árt, ha van mindkettő. A befogó része legyen passzos, lehetőleg mind a 4 lapon támaszkodjon. (a leggyakoribb a 3 oldalas) Jó szerszámmal is könnyen el lehet nyalni a küllőanyát. Hát még egy vacakkal.

Ha ez megvan, tényleg csak gyakorlás kérdése.

tegnap 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!