Adidas7 kérdése:
Mitől rázhat a kormány és egyenletlen a kerék ?
Figyelt kérdés
A kereket egyszer centrírozták, az nem sikerült teljesen, elvittem máshoz aki 100%ban megoldotta a gondot, de pl 80-90 nél, 110 nél is rángat a kormány. Az autó 20-30 km/h nál egyenletlenül gurul, mintha ütne vagy nem tudom. Olvastam hogy esetleg lehet tehermentesítő gyűrű hiánya a a gond ? mert úgy tudom nincs és nem gyári a felni.2020. jún. 9. 21:17
1/6 anonim 

válasza:

ha nem centrírozás, akkor csapágyas lesz
emeld meg az autót és fogd meg a kereket két oldalán. Mozgasd meg jobbra-balra, ha érzel pici lötyögést is akár, csapágy tönkrement. Utána felül és alul fogd meg és úgy mozgasd, ha lötyög, akkor futómű egyéb eleme adata meg magát. Leginkább gumi sziletek.
2/6 anonim 

válasza:

Szervizbe elviszed és nézesd meg hogy jól van-e beállítva a futómű ha nincs akkor állíttasd be. Ezen kívül lehet baj a futóművel annak bármelyik részével. Lehet kerékcsapágy gond is, lehet lengéscsillapító is. Nálam eleve futómű állítás és szilentek cseréje oldotta meg ezt a problémát.
3/6 anonim 

válasza:

Tehermentesítő hiánya nem nagyon okoz ilyen jelenséget. A régebbi autón én is úgy használtam a felnit, egészen addig amíg el nem törtek a kerékcsavarok és ki nem esett az egyik kerék (mert ugye nem volt tehermentesítve), de ilyen jelenséget nem produkált.
4/6 anonim 

válasza:

Akkor egy normális futómű beállítást kellene csinálni.
5/6 A kérdező kommentje:
Az autó nem húz el egyik irányba sem és rendellenest kopást vagy kopogást sem produkál, az autó pedig 5 éves. A futómű beállítás biztosan megszüntetné a rázást ?
2020. jún. 10. 08:48
6/6 anonim 

válasza:

Nem biztos, de lehet hogy jó lenne.
Ha már az egyensúlyozás nem hozott eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!