Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől rázhat a kormány és...

Adidas7 kérdése:

Mitől rázhat a kormány és egyenletlen a kerék ?

Figyelt kérdés
A kereket egyszer centrírozták, az nem sikerült teljesen, elvittem máshoz aki 100%ban megoldotta a gondot, de pl 80-90 nél, 110 nél is rángat a kormány. Az autó 20-30 km/h nál egyenletlenül gurul, mintha ütne vagy nem tudom. Olvastam hogy esetleg lehet tehermentesítő gyűrű hiánya a a gond ? mert úgy tudom nincs és nem gyári a felni.

2020. jún. 9. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:

ha nem centrírozás, akkor csapágyas lesz

emeld meg az autót és fogd meg a kereket két oldalán. Mozgasd meg jobbra-balra, ha érzel pici lötyögést is akár, csapágy tönkrement. Utána felül és alul fogd meg és úgy mozgasd, ha lötyög, akkor futómű egyéb eleme adata meg magát. Leginkább gumi sziletek.

2020. jún. 9. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Szervizbe elviszed és nézesd meg hogy jól van-e beállítva a futómű ha nincs akkor állíttasd be. Ezen kívül lehet baj a futóművel annak bármelyik részével. Lehet kerékcsapágy gond is, lehet lengéscsillapító is. Nálam eleve futómű állítás és szilentek cseréje oldotta meg ezt a problémát.
2020. jún. 10. 00:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Tehermentesítő hiánya nem nagyon okoz ilyen jelenséget. A régebbi autón én is úgy használtam a felnit, egészen addig amíg el nem törtek a kerékcsavarok és ki nem esett az egyik kerék (mert ugye nem volt tehermentesítve), de ilyen jelenséget nem produkált.
2020. jún. 10. 02:22
 4/6 anonim ***** válasza:
89%
Akkor egy normális futómű beállítást kellene csinálni.
2020. jún. 10. 07:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Az autó nem húz el egyik irányba sem és rendellenest kopást vagy kopogást sem produkál, az autó pedig 5 éves. A futómű beállítás biztosan megszüntetné a rázást ?
2020. jún. 10. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, de lehet hogy jó lenne.

Ha már az egyensúlyozás nem hozott eredményt.

2020. jún. 10. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!