Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Merre biciklizzek ha nagyobb...

Merre biciklizzek ha nagyobb tavokat szeretnek gyakorolni?

Figyelt kérdés
Tavaly eljutottam kb ilyen 50km-t tekertem 20szal talan, szoval kb4 orat. Most nezem a Girot es realizalom hogy min100kmt kene tekernem, de nem mehetek mindig a szilaspatak menten oda vissza. Hol lenne jo Budapedt kornyeken ami konnyebb? Szentendret tudom, meg arra nem mentem. Esetleg van otletetek, vagy kikhez csatlakozhatnek esetleg?

2021. máj. 29. 16:04
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Akkor nagyjából menjek nagy autoutakon ami nem autopalya? Nem para, jol kikerulnek a kocsik?
2021. máj. 29. 18:52
 12/43 anonim ***** válasza:
Milyen bicajod van?
2021. máj. 29. 19:47
 13/43 anonim ***** válasza:
17%

Nem ártana tudni, hogy hány éves vagy, mert más tanácsot kell adni egy 14 és egy 22 évesnek. Felnőttnek meg megint csak mást.

Autókkal csak ott lesz gond, ahol van az út mellett bringaút. Akkor le fognak dudálni, ki fognak centizni. De ezt leszámítva teljesen biztonságot az úttesten bringázni. Hülyék mindig vannak.

Éppen ma láttam a Szilas-patak menti bringautat a Csömöri útnál. Nem is tudtam, hogy addig elér.

Vannak most már használható bringautak is, de alapvetően kerülni szoktam ezeket, főleg, ha országútival megyek.

Ameddig 25 km/h alatt mész, addig szerintem jó lesz neked a bringaút.

Ha már stabilan le tudsz tekerni síkon 1 órát 25-tel, akkor nem fogod magad jól érezni ezeken.

Pécel felé szoktam télen, tavasszal tekerni. Viszonylag alacsony a forgalom és jók az utak.

Ha átmész Budára vagy Szentendrére, akkor onnantól jön a hegy. (OK, el lehet menni a a Dunaparton is, de minek, ha ott van a hegy?! :) )

Gödöllő környékén pedig dombokra kell számítanod.

Legyen nálad annyi kaja, hogy óránként tudj enni! És egyél is!

Csoki, nápoly, kicsi szendvics, bármi.

És indul egy valamerre! Akár bringaúton.

Ajánlom még feltenni és elindítani a Stravát.

Piszok jól lehet követni a fejlődést és ismeretlen helyen segítség, hogy látod, merről jöttél. Nem kell kitenni a kormányra. Ha haladsz, akkor 5-10 perc után úgyis fogsz látni egy táblát. Ha mégsem, akkor meg lehet állni.

2021. máj. 29. 20:04
 14/43 A kérdező kommentje:

Igen a szilaspatakon mentem, a rakosi nagyon gyotrelmes. De talan azon elmek a Naplashoz, onnan pecel fele de nemtudom mennyire szarokarra az utak arra meg nem jartam soha, de hat csak ezek vannak. 32vok amugy. Egyszer beszeltem egy tini versenyzovel, ok is arra edzettek talan de az regen volt. A tre hogy meg nem sikerult beallitani a km orat.

Amugy ugy voltam vele hogy kaja nem kell, aztan egyszer benyomtam egy muzlit, olyan volt mintha ujjaszulettem volna. Kezdokent szerinted mennyivel akarjak menni., ha mar 25-tel tudok. Mennyivel illik.

Sima Auchanos mtb, de nemsoka veszunk egy orszagutit.

2021. máj. 29. 20:30
 15/43 A kérdező kommentje:
Masik bajom, hogy amit csinaltam edzestervet az arrol sxolt, hogy egy rendszeres edzes felepuljon, az 4 es fel ora, ezt elertem, de semmi egyeb kriterium, sza nem tudom mire alljak ra. Mert a profik is kb 5orakat tekernek ugye, de gyorsabban es valtizatos terepen es gyakrabban. En ketszer tekertem egy heten negy orat, de erzem hogy tutyimutyi vagyok. Mit javasolsz? Tudsz valami aimot vagy edzestervet javasolni?
2021. máj. 29. 20:33
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Mióta elkészült a Budapest és Dunakeszi közötti kerékpárút, gyakorlatilag bringaúton eljutsz Szobig. Oda vissza jó kis túra.

A Velencei tó megkerülése 30 km.

Ha megerősödsz, ott a Balaton kör.

2021. máj. 29. 20:41
 17/43 anonim ***** válasza:
77%

Ha monti, akkor ne érdekeljen az út minősége, montival minden út jó.

Mérés (puzus, watt) nélkül nem lehet igazi edzéstervet készíteni.

Ha 4 őra volt az 50 km, akkor még bőven ott tartasz, hogy leginkább km-t kell gyűjtened.

Nincs értelme sebességet mondani. Éppen a domborzat vagy a szél miatt. Dobogókőre úgysem tudsz felmenni 25-ös átlaggal. Az már kb. a profi szint.

Inkább arra figyelj, hogy ne 50-es, hanem inkább 90-es pedálfordulattal tekerj.

2021. máj. 29. 22:44
 18/43 A kérdező kommentje:
Na ezaz hogy ezexerint kb 10-15-tel mentem, 90-100s rpmmel. Köszönöm a válaszokat. De megis hogy gyujtsem. Mondjuk heti 3edzes, hetrol hetre 5kmt tegyek hozzá? :/ :) vagy inkabb 10et. Vagy edzesrol edzesre?
2021. máj. 30. 00:46
 19/43 MGéza ***** válasza:
94%
Szerintem kezd azzal hogy növeled az átlagsebességed. 15km/h még montin is gyatra teljesítmény. Ez nem leszólás de hidd el, ha nem feszegeted a határokat hogy mennyit bírsz akkor nem fogsz fejlődni sehová, hiába növeled a távot. Egy óra intenzív tekerés hatásosabb, mint több óra lötyögés.
2021. máj. 30. 07:05
 20/43 MGéza ***** válasza:
73%

Előző vagyok. 43 évesen, egyszerű falusi montival kezdem el a saját biciklis fitnesz programomat. Akkor 88 kiló voltam ami valljuk meg 167 centihez elég sok. Először 4-6 kilométeren is meg akartam halni, a 20-as átlagot se tudtam tartani. Mit csináltam? Kitaláltam magamnak egy cirka 22km hosszú edzőtávot és amikor már úgy éreztem bírom a tempót, akkor emeltem, faragtam le a percekből. Egy idő után a táv már nem volt elég, rátettem cirka 20km-et, nyár végére 77kg voltam, az emelkedőknél kiálltam a myeregből hogy ne veszítsek tempót.

Ebből neked mi a lényeg? Először a mostani távot bírd normálisan, aztán gondolkodj hogy többet hajtasz. Fokozatosan, de előbb az erőnlét legyen meg. Utána jöhet a táv.

2021. máj. 30. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!