Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Pedál, cipő cserével érezhetek...

Pedál, cipő cserével érezhetek nagyobb mértékű javulást?

Figyelt kérdés
Országúti kerékpárt jelenleg montis cipővel és spd pedállal hajtok (Mtb-t is). Viszont a montis cipő illetve pedál nehezebb mint egy országútis szett és kisebb felületen lehet taposni. Megérné beruházni look pedálra valamint könnyebb cipőre vagy elenyésző lenne a különbség? Gondolok itt olyanra, hogy pl hegymenetben egyszerűbb lehet fele olyan nehézségű cipővel.
2021. máj. 26. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem van SPD, SPD-SL és Look is. MTB cipő és országúti cipő is. Semmilyen különbség nincs közöttük sebesség szempontjából. SPD-t akkor érdemes SPD-SL-re vagy Look-ra cserélni, ha megfájdul a lábad, mert kisebb felületen taposod. De ha jó az MTB-s cipőd, akkor annak úgyis olyan a talpa, hogy eloszlatja a terhelést, tehát ezzel se lesz gond.
2021. máj. 26. 12:24
 2/10 Wadmalac ***** válasza:

Ha nem teljesen merev talpú a cipő, azt esetleg érdemes lecserélni, de a pedált nem igazán, hacsak nem akarsz grammániázni.

Ha még sosem tépted ki az SPD-patentet hegymenet közben, magadat térddel szájba rúgva és a kormányt kirúgva a saját kezedből, akkor valószínűleg ezután sem fogod.

Én jártam így szutyok VP SPD-kompatibilis pedállal, dobtam is le.

Utána a Look kétoldalas SPD-hez hasonló jószágait használtam évekig, jó volt, csak nehéz, mint a lő.

Áttértem Time Attak Alium pedálokra és hosszú évek óta elégedett vagyok.

Nem látom sok értelmét a járótalp nélküli cipős, egyoldalas országúti patentpedálokra váltani.

Esetleg grammánia megokolhatja, de használhatóságra nincs igazán különbség.

2021. máj. 26. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Azert hasznalok montis spd-t, mert ha megallok egy bufenel, a montis cipo talpa jobb kialakitasu a foldon maszkalashoz, mint az orszaguti cipo.

Merev talpu cipo a lenyeg, nem a sima talp. Vegyel karbon talpu cipot es jobb lesz a hajtasi teljesitmenyed.

2021. máj. 27. 10:56
 4/10 Wadmalac ***** válasza:

Az biztos, hogy a műanyag look patent járásra alkalmatlan, az ember még a magas tűsarkús titkárnőket sem éri utol vele, mert az legalább nem csúszik. :)

Van rá ez a ráhúzós gumi kupak, de marha hamar tönkremegy és csak a csúszást védi ki, járni még mindig kínszenvedés vele.

Régen egy Shimano országúti cipőm volt, sima járófelület nélküli talppal, azon volt SPD patent.

Egyszer kaptam egy dupladefektet és 8 kilométert kellett vele hazagyalogolnom.

Hát ellenségemnek sem kívánom.

2021. máj. 27. 11:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Merev talpú a cipőm, mindenhogy kényelmes szerencsére és még sosem jött ki a pedálból. Viszont hegymenetben nagyon hamar elfárad a combom és gondoltam, hogy lehet-e köze cipő, pedál kombóhoz. Sík aszfalton 30-as átlagot stabilan tudom hozni.
2021. máj. 28. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:
A cipőnek nem sokköze van a combodhoz,max annyi hogy rosszúl van beallit a patent. És a nyereg is.
2021. máj. 29. 18:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam oda, hogy kiállva a nyeregből. Kis áttételen pörgetem hegymenetbe, de nem haladok azért fáradok. Kiállva nagy áttételen szintén. Sajnos még nem jöttem rá, hogyan tudnék kényelmesen, dinamikusan feljutni.
2021. máj. 29. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Ki kell tapasztalni, hogy az izomzatodhoz mi a legjobb. Van, aki 90-100-as pedálfordulattal pörget fel a dombon. Van, aki kiállva 50-essel megy, mégis ugyanolyan gyors. Ez ugyanaz, mint a nyereg. Ami egyik embernek jó, az a másiknak kényelmetlen.
2021. máj. 29. 18:52
 9/10 Wadmalac ***** válasza:
Még az is lehet, hogy az áttétel-választásod nem megfelelő.
2021. máj. 31. 07:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Hajtókar hossz is sokat tud számítani.
2021. máj. 31. 19:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!