Pedál, cipő cserével érezhetek nagyobb mértékű javulást?
Ha nem teljesen merev talpú a cipő, azt esetleg érdemes lecserélni, de a pedált nem igazán, hacsak nem akarsz grammániázni.
Ha még sosem tépted ki az SPD-patentet hegymenet közben, magadat térddel szájba rúgva és a kormányt kirúgva a saját kezedből, akkor valószínűleg ezután sem fogod.
Én jártam így szutyok VP SPD-kompatibilis pedállal, dobtam is le.
Utána a Look kétoldalas SPD-hez hasonló jószágait használtam évekig, jó volt, csak nehéz, mint a lő.
Áttértem Time Attak Alium pedálokra és hosszú évek óta elégedett vagyok.
Nem látom sok értelmét a járótalp nélküli cipős, egyoldalas országúti patentpedálokra váltani.
Esetleg grammánia megokolhatja, de használhatóságra nincs igazán különbség.
Azert hasznalok montis spd-t, mert ha megallok egy bufenel, a montis cipo talpa jobb kialakitasu a foldon maszkalashoz, mint az orszaguti cipo.
Merev talpu cipo a lenyeg, nem a sima talp. Vegyel karbon talpu cipot es jobb lesz a hajtasi teljesitmenyed.
Az biztos, hogy a műanyag look patent járásra alkalmatlan, az ember még a magas tűsarkús titkárnőket sem éri utol vele, mert az legalább nem csúszik. :)
Van rá ez a ráhúzós gumi kupak, de marha hamar tönkremegy és csak a csúszást védi ki, járni még mindig kínszenvedés vele.
Régen egy Shimano országúti cipőm volt, sima járófelület nélküli talppal, azon volt SPD patent.
Egyszer kaptam egy dupladefektet és 8 kilométert kellett vele hazagyalogolnom.
Hát ellenségemnek sem kívánom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!