Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi igaz abból hogy kötelező...

Mi igaz abból hogy kötelező lesz a sisak biciklizés közben?

Figyelt kérdés
tegnap 23:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Gyerekeknek
tegnap 23:26
 2/12 anonim válasza:
13%
Nem lesz soha
ma 00:55
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom, de nekem egy barátom azért halt meg, mert járdaszegélynek csapódott a feje.
ma 01:25
 4/12 anonim ***** válasza:
31%
Van ahol és amilyen korba kötelező de hiába vezetnék be itt is senki nem tartaná be
ma 06:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre csak tervezik, hogy 14 év alatt kötelező lesz.
ma 07:29
 6/12 MGéza ***** válasza:
88%

Komolyan egy 8-20k forintos egyszeri költségen kell kiakadni? Vagy viselni kényelmetlen neked? Nekem néhány éves hobbi szintű outis évem alatt idáig 3-4 alkalommal mentett meg a kórházi kezeléstől, szóval az életed gallyra vágásának megelőzése nehogy már ne érjen meg legalább ennyit. Jó, mondhatod hogy de hát patentpedál, országút, veszélyesebb. Általában véve talán, de a rossz városi kerékpárutakon akár egy városival is igen csúnyát lehet esni.

És nagyon jó hogy a gyerekekre kötelezővé teszik, hátha kimegy a divatból a boomer felfogás hogy hát én is estem biciklivel azt hö, mégis itt vagyok. Ugyanis nyilván a szülőt fogják büntetni ha a gyerek balesetet szenved.

ma 11:02
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

Azért egy országúti bringával lassan mész olyan sebességgel mint egy smkerékpar

Legyen is kötelező városon kívül mindenképp.

ma 12:49
 8/12 tothp ***** válasza:
62%

7-es.

Nem a sebesség a lényeg. A fejed tekerés közben is legalább 1 méter magasan van (országútin tempót menve), de inkább 1,50 felett. Onnan már egy fej elég komoly mozgási energiával tud a földbe csapódni. És ez csak egy sima elesés. Hol van még a mások hülyesége miatti bajbakerülés? És van úgy, hogy az ember elfelejti ilyenkor elengedni a kormányt, hogy legalább a kezével tompítson. Nekem eddig mákom volt. 35 év alatt talán egyszer sérült a sisak. Az is egy "szembejövő" ág miatt a Bükkből lefelé.

Azért én még boltbamenéshez is felveszem. Sose lehet tudni.

ma 13:57
 9/12 anonim ***** válasza:

@tothp

Azért ez erősen ülőhelyzet függő, mikor viszonylag egyenesen ülős bringát használtam, előfordult sokszor hogy estem (főleg gyerekkoeomban), de fejre soha. Most meg 15 centivel magasabban ülök a kormánynál, és amikor elestem, pl. legutóbb jégen csúsztam meg, majdnem mindig bevertem a sisakot.

Egyébként én nem külterületen szigorítanék elsősorban, hanem városban, mert sokkal veszélyesebb.

ma 14:48
 10/12 anonim ***** válasza:
A világítás évtizedek óta kötelező, sokan mellőzik mégis. Így mindegy, hogy mi lesz kötelező.
ma 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!