Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Pulzuskérdés. Mit a teendő?

Pulzuskérdés. Mit a teendő?

Figyelt kérdés

Előszöris bocsi hogy a kerékpározásba teszem, de futásról lesz szó. A kerékpározás is pulzusgyilkos sport, úgyhogy biztosan tudtok választ adni, illetve itt a legnormálisabbak a válaszadók.

Röviden: elég régóta szoktam futni. Nem tartom magamat "futónak", hétvégenként elmegyek a természetbe futni 5-10 km-t, ennyi. Nem érdekel a tempó, csak gyönyörködöm a tájban és élvezem a magányt. Pár napja vettem egy Garmin órát és elmentem letesztelni. Beálltam a szokásos 6:45-ös tempómra, és egy perc után rezegni kezdett, hogy max. pulzuson vagyok. Ez most mi az isten lehet? Eddig max. pulzuson futottam két órákat??? Nem szeretném túlterhelni a szívemet, szerintetek mit kéne tennem, hogy lemenjen mondjuk 130-140-re?

A nyugalmi pulzusom 55-65 között van, szóval azzal nincsen gond.

50/N

2021. febr. 25. 19:21
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

"Azért, mert sosem foglalkoztam azzal hogy növeljem a teljesítményemet, vagy versenyezzek, még ennyi év futás után is edzetlen lehet a szívem?"

Ha nem foglalkozol azzal, hogy növeld a teljesítményed akkor mitől is kéne, hogy edzettebb legyen a szíved?

2021. márc. 6. 13:49
 42/44 A kérdező kommentje:

"Ha nem foglalkozol azzal, hogy növeld a teljesítményed akkor mitől is kéne, hogy edzettebb legyen a szíved?"

Fogalmam sincs, nem értek hozzá, azt hittem elég, ha hetente elmegyek és élvezem, a szívem meg edződik magától mindenféle tudomány nélkül. :D

2021. márc. 6. 14:05
 43/44 anonim ***** válasza:
persze tök jogos-amit kérdező mond -de az "elektroszmog"terjed
2021. márc. 6. 14:38
 44/44 A kérdező kommentje:

Mostanság már inkább tekerek, mint futok, és így mintha jobban menne a pulzus kontroll. Azt vettem észre, hogy légzéssel elég jól tudom csökkenteni, viszonylag gyorsan a pulzusom. Pl. feltekerek egy emelkedőn, felmegy a pumpa, és akkor négy öt lassú és egyenletes be- és kilégzés, és voálá, 180-ról hipphopp lemegy 130-ra.

Jól látom, nálatok is így működik?

2021. ápr. 29. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!