Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szobabicikli ér valamit?

Szobabicikli ér valamit?

Figyelt kérdés

Jelenleg 2 kicsi gyerekkel vagyok itthon, este 10ig egyedül. Nincs lehetőségem terembe járni, se futni, se kint szabadban bicajozni.

Rokonok nagyon messze így nem opció a gyerekek lepasszolása.

Ameddig ez a dolog megoldódik vettem egy szobabicikli. Napi 2szer van időm tekerni 1-1órát.

Ez segít a fogyásban? Tudom az ennivaló is nagyon fontos. Igyekszem elhagyni a cukros dolgokat mert nagy energiaital és csoki függő vagyok. Szóval mától 1db se. Stb.

Rengeteg oldalt olvastam. Van ahol azt írták semmit nem ér max átmozgat. Máshol azt írták ha nem is nagyban de hozzájárul a fogyáshoz.

Köszönöm a véleményeket, tanácsokat.

2021. jan. 25. 19:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%
Nem az ennivaló is fontos, hanem az a fontos. A testmozgás pedig segít. De ehhez nem kell szobabicikli, erősítő edzést is lehet végezni, ami fogyás közben ajánlott az izmok megtartásának érdekében.
2021. jan. 25. 19:40
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

Ne csak ímmel-ámmal tekerd, hanem csinálj interval-tréningeket.

Beleállva, nagyfordulattal, aztán kicsit lelassulva, majd megint sprint...Találsz egy csomó ilyet a neten.

2021. jan. 25. 19:46
 3/13 anonim ***** válasza:

pl. itt van egy:

[link]

vagy egy másik:

[link]

2021. jan. 25. 19:48
 4/13 anonim ***** válasza:

Igen, csak minőségi biciklivel...

Én edzőteremben azt szerettem csinálni, félóra alatt nagyon rendesen megizzadtam :D

2021. jan. 25. 19:58
 5/13 anonim ***** válasza:
Van udvarod? Ugrálókötelezés?
2021. jan. 25. 19:59
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Az szokott lenni a baj a szobabiciklivel, hogy megunják az emberek és nem hajtják. Ha fölmegy tőle a pulzusod, akkor valamennyit biztosan használ. Aztán ahogy hozzászoksz, tudod emelni az intenzitást. Ha kezd meleged lenni, szerezz be egy ventilátort, sokat segít. A szervezet ugyanis védekezik a túlmelegedés ellen és egyszerűen nem enged olyan nagy intenzitással hajtani, ha már nagyon kimelegedett. Így meg kevesebb kalóriát használsz el...
2021. jan. 25. 20:58
 7/13 anonim ***** válasza:
58%

Sosem értettem ezeket a kérdéseket...

Akkor fogsz fogyni, ha kalóriadeficitben vagy.

Ezt nyilván könnyebb elérni, ha intenzíven mozogsz mellette.

Versenytempóban 1000kcal/óra, vagy afölötti az égetés, de egy átlag edzés is 700kcal/óra körül van, inkább felette. Persze kinek mi az átlag... 2*1 órán keresztül nyomd, mint az állat, és kész. Akkor segíteni fog a fogyásban...

2021. jan. 25. 21:01
 8/13 anonim ***** válasza:
22%
Én pl. nagy bicajos vagyok, télen is ugyanúgy tekerek, mint nyáron. A hideg nem akadály. Régebben szereztem egy ismerőstől egy szobabicajt, de számomra baromi unalmas volt kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mintha hús-vér nő helyett gumibabát töcskölne az ember (ár gumibabát még nem dugtam :D csak ilyen sarkallatos példa volt). Párszor használtam, de én pl. közben playstation-t toltam így a tekerés nem volt olyan unalmas, mert közben játszottam :D Bizonyára fogyaszt, ha normálisan tekered, de hiába az erösségi fokozatok azok mégsem ugyanazok, mintha széllel szemben tekersz vagy dombon felfelé vagy épp szakad az eső és úgy kell helytállnod a bicón.
2021. jan. 25. 21:10
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

A fogyásban minden intenzív testmozgás segít,

2013ban váltottam életmódot, akkor 130kg voltam, akkoriban eléggé csóró is voltam,m vaterán vettem egy régi használt szallagfékes ütött kopott gagyi vacak szobabiciklit, qmin mégcsak a nehézségfokozat állítás sem működött, legkönnyebben volt csak használható...

Felejtsd el a napi 2x1órát, az rengeteg, piszok hamar rá fogsz unni..., + próbáld meg valami számodra kellemes időtöltéssé változtatni, én pl szobabringán de ma ellipszistraineren is sorozatokat nézek., mindig .egvan az adott sorozat aminek a részeit csakis ez alatt az időtöltés alatt nézem.

Én heti 3×1 sorozatrésznyit átlag 40percet tekertem, mialatt így végignéztem a csillagkapu 214 epizódját? Azalatt 45kg-ot fogytam.

2021. jan. 25. 21:34
 10/13 anonim ***** válasza:
66%

Én is így csinálom ahogy az utolsó, csak én tornázom. Beszereztem gumiszalagot, kézi és lábsúlyokat és 2 naponta 40-50 percet tornázom. Én is csak ekkor nézek egy adott sorozatból 1 részt.

A másik,hogy mikor babakocsis volt a lányom napi 2x1 órát mentem vele sétálni. Elég dombos környéken lakunk ,így egy tempósabb séta dombon felfelé elég jó kardió. Az első 10 kg-t én így adtam le.

Most ami nagy favorit nálam a párológép. Csak belevágom a kaját és magától 20-30 perc alatt komplett menüm van, úgy hogy közben tudok a gyerekkel játszani.

2021. jan. 25. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!