Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vegyek szobabiciklit? Dilemmáb...

Vegyek szobabiciklit? Dilemmában vagyok.

Figyelt kérdés
Szóval pár napja már azon agyalok, hogy vegyek-e szobabiciklit. Kinéztem már magamnak egyet, ami számomra nem is annyira olcsó, de az annál olcsóbbakra azt írták, hogy gagyi, akad, könnyen tekerhető stb. szóval az az maradt ami elméletileg megfelelne az elvárásaimnak. Futni menni nem szeretek, nagyon időjárásfüggő számomra, és sajnos az év legnagyobb részében hideg van kint. Edzőterembe járni szintén nem szeretek, drága, sokan vannak, szégyenlős vagyok, és annyi idő alatt míg elkészülök meg eljutok a konditeremig addigra itthon letudok egy egész kellemes kis edzést. Viszont igen az ára sajnos nem olyan, amire azt tudom mondani, hogy nem érezném meg. Annyiból praktikus, hogy összecsukhatós, így kevés helyet foglal, ha kocsival megyek akkor elméletileg tudom szállítani az szülőfalui házunk és az albérleti lakásom közt. Az igazán nagy baj az tényleg az ára...annyi mindent vehetnék abból a 40 ezerből...telefonon is gondolkoztam, mert vannak bajok a jelenlegivel...viszont hízok is, persze tudom szobabicikli nélkül is lehet edzeni, tornázni, ugrabugrálni és már szakad is rólam a víz, de sokszor az már nagyon monoton a számomra, illetve érzem, hogy az ízületeim se szeretik annyira. Ti megvennétek?

2020. dec. 20. 16:20
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
93%
Én nem vennék, nem is vettem. Lehet gyalogolni, lehet tornázni. Ha mindenképp gép, akkor inkább ellipszis tréner.
2020. dec. 20. 16:25
 2/31 anonim ***** válasza:
90%
Nem, mert nem használod majd úgyse. Az első 1-2 hónapban talán, aztán megunnád és összecsukva ott lenne a sarokban. Nagyon bizonytalan vagy, nem is szívesen adsz ki rá ennyit. Lehet edzeni szobabicikli nélkül is. Vegyél inkább tavasszal egy rendes biciklit, addig meg vedd rá magadat, hogy eddz otthon, TV előtt.
2020. dec. 20. 16:30
 3/31 anonim ***** válasza:
93%

Az a negyvenezres ugyanúgy sz*r lesz, úgyhogy tökmindegy.

Miből gondolod, hogy egy helyben ülve tekerni egy pulzusmérő, wattmérő, kb. minden nélküli szobabiciklin, bámulva a falat, kevésbé lesz monoton?

2020. dec. 20. 16:31
 4/31 anonim ***** válasza:
72%
ez hülyeség ha bringát vesz se mindig elsőre pulzus és wattmérő-az már a csúcssport....az átlag az150körüliy még annyise bringát vesz-a-bébe meg a közértbe ..... vag
2020. dec. 20. 16:35
 5/31 anonim ***** válasza:
Én sem értem miért kellene hobbi kerékpározáshoz/szobabiciklizéshez pulzusmérő meg wattmérő... A monotonitást lehet csökkenteni ha az ember közben pl. TV-t néz, csak még így is hamar megunnád kérdező, ráadsául ha kb. 5-10km/h-s "sebességgel", kényelmesen tekered, akkor még sok értelme sincs.
2020. dec. 20. 16:44
 6/31 A kérdező kommentje:
Hmmm hat igazából azt sem írtam, hogy ne lenne rajta pulzusmérő, mert amúgy van (azt nyilván nem tudhatom, hogy mennyire lehet pontos..), illetve azt sem montam, hogy kenyelmesen 5-10 km/h-s sebessebbel tekerném. Fura, hogy senki sem az összeggel érvel, hogy miegymást tudnék 40k-ból venni, vagy hogy mennyire hatékony a szobabiciklizés vajon. Hanem arról, hogy úgyis megunnám (persze mindenki magábó indul ki, és én kértem a véleményetek), rossz a felszereltsége (mikor arról egy szót sem ejtettem...). Hmm.
2020. dec. 20. 16:52
 7/31 anonim ***** válasza:
90%
Szobabiciklinél unalmasabb dolgot elképzelni nem tudok. A legnagyobb elszántságú ember is pár perc alatt elunja. Ha viszont rendes biciklivel mész el A-ból B-be, akkor ha elunod, ha nem, onnan haza is kell jönni. Meg azért se lehet elunni, mert a valóságban mindig van esemény (erdőben terep, városban forgalom), ami eltereli a figyelmed magáról a tekerésről. Tehát észrevétlenül is nyolcszor annyit fogsz tekerni. Persze nem baj az se, ha tartozik szobabicikli is egy lakáshoz. Semminél minden jobb. Szüleim pl. már kétszer is vettek szobabiciklit életükben... ülni még sose láttam őket rajta, csak egyszer megálmodták, hogy majd fognak, aztán felébredtek belőle. Aztán kerülgesse az ember...
2020. dec. 20. 16:56
 8/31 anonim ***** válasza:
90%
Az "úgyis megunnád" én voltam mindkétszer, szóval nem mindenki így érvel :) Gondoltam ez elég érv a megvétele ellen. De ha nem, akkor nézzük: 40ezerért valóban nem lehet normális szobabiciklit kapni. Megnéztem a decathlonban mik vannak, egyetlen egy van 35e-ért, a többi drágább. És a decathlon saját márkás cuccai olcsónak számítanak. A tenyéren pulzust mérő pulzusmérő nem sok mindenre jó, a legkevésbé se pontos. Azzal meg minek jönnék, hogy vegyél helyette telefont? Telefontól nem fogsz lefogyni, nem leszel edzettebb. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Én inkább azt mondanám, hogy gyűjts még és vegyél tavasszal egy használt kerékpárt. Vagy ne gyűjts, hanem járj le az edzőterembe. Hidd el a kutya nem foglalkozik veled, mindenki magával meg a haverjaival van elfoglalva ott.
2020. dec. 20. 17:00
 9/31 anonim ***** válasza:
0%
Ha férfi vagy, ne vegyél. Később okozhat prosztata gondokat.
2020. dec. 20. 17:15
 10/31 anonim ***** válasza:
elég hosszú ideig nem lesz konditerem-max fű alatt vmi haveri...
2020. dec. 20. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!