Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vegyek szobabiciklit? Dilemmáb...

Vegyek szobabiciklit? Dilemmában vagyok.

Figyelt kérdés
Szóval pár napja már azon agyalok, hogy vegyek-e szobabiciklit. Kinéztem már magamnak egyet, ami számomra nem is annyira olcsó, de az annál olcsóbbakra azt írták, hogy gagyi, akad, könnyen tekerhető stb. szóval az az maradt ami elméletileg megfelelne az elvárásaimnak. Futni menni nem szeretek, nagyon időjárásfüggő számomra, és sajnos az év legnagyobb részében hideg van kint. Edzőterembe járni szintén nem szeretek, drága, sokan vannak, szégyenlős vagyok, és annyi idő alatt míg elkészülök meg eljutok a konditeremig addigra itthon letudok egy egész kellemes kis edzést. Viszont igen az ára sajnos nem olyan, amire azt tudom mondani, hogy nem érezném meg. Annyiból praktikus, hogy összecsukhatós, így kevés helyet foglal, ha kocsival megyek akkor elméletileg tudom szállítani az szülőfalui házunk és az albérleti lakásom közt. Az igazán nagy baj az tényleg az ára...annyi mindent vehetnék abból a 40 ezerből...telefonon is gondolkoztam, mert vannak bajok a jelenlegivel...viszont hízok is, persze tudom szobabicikli nélkül is lehet edzeni, tornázni, ugrabugrálni és már szakad is rólam a víz, de sokszor az már nagyon monoton a számomra, illetve érzem, hogy az ízületeim se szeretik annyira. Ti megvennétek?

2020. dec. 20. 16:20
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
Mielőtt megvennéd próbáld ki a saját testsúlyos edzéseket.Én is most kezdtem, és nem gondoltam volna ,de élvezem. Youtube-on vannak nagyon jó videók,válassz olyat ,ami alatt jó zenék szólnak,így sokkal élvezhetőbb az edzés. Én régen nagy kerékpározó voltam,de a szobabiciklitől halálra unnám magam.
2020. dec. 21. 08:11
 22/31 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező: kérdeztél, kaptál több, mint 10 választ. Egyik sem az volt, amit szerettél volna hallani? Ez van. Akkor legközelebb úgy tedd fel a kérdést, hogy "győzzetek meg, hogy miért vegyem meg ezt a szobabiciklit". Mi is konkrétan a problémád a válaszokkal azon kívül, hogy senki se írta azt, hogy "hajrá, vedd meg, nagyon jó!"?
2020. dec. 21. 11:45
 23/31 anonim ***** válasza:

Vitatkoznék a 7-essel!

Nem mindenki unja meg a szobabicilizést. Ismertem 2 embert, aki rendszeresen görgőzött telente órákon át. Persze volt motvációja és edzésterve, mert készült a következő versenyszezonra.

Tehát nem mindenki unja, akad egy-két kivétel! :)

De a valóság mégis az, hogy az emberek 98%-a utál a négy fal között tekerni. Ha nincs lefagyva az út, inkább kimegyek a hidegbe. 2 órát ki lehet bírni. Szobában 10 perc múlva iszonyatosan meleged lesz. 1 óra alatt több, mint 1 liter vizet fogsz meginni. Kell egy ventillátor vagy ki kell nyitnod magadra az ablakot, erkélyajtót.

Utána 10 másodperc alatt a fürdőszobában kell lenned, mert csuromvizesen megfázol. Persze csak akkor, ha nem unod halalra magad pár perc után. A pulzusmérő abban segít, hogy fel tudsz építeni edzést, ami csökkenti a monotóniát. Én még fel szoktam tenni a kormányra a telefont és fülhallgatóval nézek fejkamerás videokat. Ja, de telefonod sincs most...

Amit a hidegről írtál: hülyeség!

Futni tényleg mindig lehet, még hóban is. 5 perc alatt fel lehet öltözni és 2-3 perc mozgás után már nem fogsz fázni. Futni még akár esőben is lehet, mert termelsz annyi hőt, hogy esőben se fázz meg.

Mondom mindezt úgy, hogy szoktam görgőzni, 10.000+ km-t tekerek évente és utálok futni.

2020. dec. 21. 18:15
 24/31 anonim ***** válasza:
ez tényleg amorf nemtudom 60kgstb felett elbírna valamit?!?
2020. dec. 22. 17:18
 25/31 A kérdező kommentje:
Végül makacs voltam és megvettem. Igazából szerintem teljesen jó, ezeket csak azért írom, hogy ha más is gondolkozik ilyesmin és egyszer idetéved akkor találjon róla véleményt. Azt vettem meg amit linkeltem. Az összeszerelés kb. 1 óra lehetett, ritkán szoktam ilyen dolgokat rendelni, ezért nekem ezek több időbe szoktak kerülni. Sokan tettek olyan említést rá, hogy amorf meg napágy a Tom és Jerryből...Összecsukhatós azért néz így ki. Összecsukva annyi helyet foglal mint egy álló ember igazából, szerintem teljesen praktikus, bár az a kis gomb amivel összecsukhatod meg kinyithatod az talán néha kicsit szorul, még annyira nem jöttem rá szerintem teljesen a mottójára. 2 féle állásban használható egyébként, én ezt nem is tudtam, kellemes csalódás volt, amikor megtudtam, hogy közelebb is lehet így állítani a kormányhoz az ülést, így az én 170 centimhez talán kényelmesebb mint teljesen hátradöntve. A leírásban fel van tüntetve, hogy 100 kg-ig használható, a 90kg-os édesapám tekert rajta egy kicsit, teljesen stabil volt alatta is, na meg az én 72kg-om alatt is nyilván. Túlsúlyosaknak mondjuk talán azért tényleg nem ajánlanám, mert "nyugágyszerű". Nekem fontos volt, hogy összecsukható legyen, sosem lehet tudni, hogy milyen picike szobákba fogok kerülni a jövőben, feleslegesen ne foglaljon nagy helyet. Az ülése egész kényelmes, a támla is...a pedáljai viszont lehetnének gumírozottak, elég kemény műanyagból van, cipőben érdemes tekerni emiatt. Van rajta stopper, távolságmérő, pulzusmérő (jelenleg sem tudom, hogy mennyire mutathat pontos értéket...), kalóriaszámláló, sebességmérő, 16 fokozatban állítható. Féltem, hogy majd túl könnyű lesz hajtani, sok olcsóbb szobabiciklinél ezt kifogásolták. Én ennél szerencsére nem tapasztaltam ilyet, nem is láttam értelmét, hogy maxra tekerjem. A kormányon van két ilyen kis pöcök a telefonnak (attól mondjuk már nem látod a kijelzőjét a kormánynak, oda behelyeztem, közben néztem youtube videókat, 13 kmt bele is tekertem tesztképpen, szerintem tök okés, bőven hozza amit én elvártam tőle. Hogy 40 ezret megért-e? Szerintem igen...90 ezret nyilván nem érne, de ezt ugye már megbeszéltük, hogy több mint valószínű, hogy sosem volt, ez 90 ezer. Az meg, hogy megunom majd hamar...lehet. "A világ legszebb nőjét is unja már valahol valaki". Nagyon szépen köszönöm amúgy a sok választ, mindenképp segítettetek, hogy ne egy impulzus-vásárlást csináljak, hanem alaposan átgondoljam.
2020. dec. 29. 18:57
 26/31 A kérdező kommentje:
Jaj még annyi, hogy mondtam, hogy szállítható. Nos kerekei vannak hátul és összecsukva tologatható. Súlya viszont van neki, kb 20 kg szerintem van, azt hiszem a leírásba is annyi volt írva. A lift nélküli panellakás 4. emeletére azért valószínűleg nem a legkönnyebb felcipelni.
2020. dec. 29. 19:05
 27/31 anonim ***** válasza:
Szerintem jol tetted :) en regebben is azt irtam h vedd meg. A szobabringa nagyon jo kardio sok kcal-t el tudsz egetni rajta. Ha ez a cel akkor fel ora minimum kell megallas nelkul heti 3x. Tobb csak jobb. Sok sikert nyomassad:)
2020. dec. 29. 19:10
 28/31 anonim ***** válasza:

Háttámlás... ez nem fogyásra van hanem mozgásra,hogy legyen kifogásod mikor jogosan ledagadtoznak.

Vegyél új telefont és kuporgass,hogy tavasszal vehess egy rendes* bringát. Vagy egy normális szoba bringát 60K-ért.

*Rendes bringa nincs 100 alatt.

2020. dec. 29. 20:33
 29/31 anonim ***** válasza:
utolsó-jogos
2020. dec. 29. 20:52
 30/31 A kérdező kommentje:
Haha, bizonygathatja az ember, hogy neki teljesen megfelel az adott dolog, amitt vett, aki meg soha nem használt ilyet (mármint ezt a típust például, vagy árkategóriát) az úgyis azt mondja majd, hogy sz..r, mert "olcso". Telefonok közül pedig csak az iPhone a jó, autók közt csakis az új bömösök és mercik, a suzukikat pedig a szalagról egyből a bontóba kellene vezetni, a létezésük is káros. Csajok közül Palvin Barbinál alább nem adunk. Emberek, ez egy bicikli...tekerni kell...nem egy atomreaktor. Nem mindenki annyira igényes és tehetős, hogy mindenből a "legjobbat" vegye. Haha de a háttámlán jót nevettem :'D. Le lehet szedni azt az átkozott szemét táblát aki nem szereti xd.
2020. dec. 29. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!