Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A biciklin pedálozás közben...

A biciklin pedálozás közben valami elugrik, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
A kazetta testet (shimano deore) kicseréltem mert azthittem a racsnis része van leragadva és az ugrál el terhelésnél, de rajottem hogy úgy is ugrál, mi lehet a probléma, mert nagyon idegesítő, a hátsó fogaskoszorú nincs megkopva, hogy azon vegigszaladjon a lánc és amúgy meg nem látom ha figyelem mert olyan gyorsan történik az egész, még arra gondoltam hogy a lánc lehet megnyulva, de akkor se kéne elugráljon nem?

2020. máj. 19. 20:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen ezt értem, de amúgy az egész sor az első kettő kiskerek kivételével egyben van, és ha jól láttam külön lenehet is rendelni
2020. máj. 21. 12:18
 12/17 Wadmalac ***** válasza:
Na ennek fussál neki még egyszer, mert nem teljesen értem. :D
2020. máj. 21. 12:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát amikor megbontod a hátsó fogaskeréksort akkor a 9 kérekbol a két legkisebb nincs egybe a többivel :D és láttam neten lehet is rendelni külön azt a kettőt
2020. máj. 21. 15:13
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

Jahogyja.

Igen, ha csak ott ugrik és az új lánc is csak ott fog, ez elég lehet.

vigyázat!

Különböző betűjelű sorok vannak! Mindegyiknek megvannak a hozzá tartozó lánckerekei a külön rendelősben is.

A lánckerekeken, a soron van egy minden lánckeréken meglévő végigfutó könnyítés a váltáshoz, ha az nincs a helyén, nem fog váltani.

Ezért csak a mostani betűkódú sorhoz való lánckerekeket tehetsz fel a régi helyett.

A legalsó azt hiszem nem betűkódos, de a második már igen.

Nézd meg ezt, a beütéseket.

[link]

11S: 11 sebességhez.

17C: 17 fogas.

L F: az L és F kiosztású kazettákhoz jó.

2020. máj. 21. 15:23
 15/17 A kérdező kommentje:
Ezen a Shimano kazettán van egy vékonyabb borda és ezért nem tudom csak egyféle képpen feltenni a lánc kerekeket, de köszi :)
2020. máj. 21. 15:26
 16/17 Wadmalac ***** válasza:

"van egy vékonyabb borda és ezért nem tudom csak egyféle képpen feltenni a lánc kerekeket"

Íííígy van. Pontosan ezért kell a megfelelő betűjelűt venni, mert nem tudod elforgatni, ha xar helyen van a léptető fog.

2020. máj. 21. 15:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi, azt akkor figyelni fogom :)
2020. máj. 22. 08:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!