vagy legalább olyat amivel lehet kontra fékkel fékezni.
van egy régi országútim, és ezt szeretném átalakítani úgy, hogy ne legyen rajta váltó mert nagyon nem használom, plusz koskormánya van amin van két fék értelem szerűen országúti kékkarokkal, viszont nekem csak egy első fék kéne rá, vagy a kontra fék megoldhatóak ezek valahogy?
Új középtengely a hozzá való egysebességes tárcsával, illetve új hátsó agy, esetleg kerékkel együtt. Olyan aggyal, amin csak egy tárcsa van, nem fogaskoszorú, mint a régi csepeleken. Közel laikusként mondom, én ezt látom csak értelemszerűnek.
Műhely megcsinálja neked, ha kéred. Persze szerintem annyiért majdnem, amennyibe egy használt fixie országúti kerülne...
2020. máj. 4. 12:26
2/9 anonim válasza:
A kontras kerék plusz kiadás , felemás lesz ha elől nem csereled . A váltókarokat a valtot vedd le . Regi hátso kerékkel olcson megoldhatod az 1 sebességet és egyezik a két kerék . A racsnisorra helyezd fel a kivánt fix helyre a lancot (vizsgald meg mennyi plusz van a lancszemeken , azt oldd meg pluszt vedd ki , illesztd stabilra es allitsd be a kereket ) . Az egyenes kormányhoz vfékkar passzol , inkább próbáld ki a kost . Nalam bevált .
2020. máj. 4. 12:32
3/9 anonim válasza:
Megfontolandó mert az atalakitás sok plusz : kormány fekek tarcsa kerekek uj lanc tengely fogassor . Ezt ha műhely intezi még több .
2020. máj. 4. 12:44
4/9 anonim válasza:
Most ezt nem igazán értem. Váltó le, és a láncot fixre tenni? Ez nem megoldás? Vagy teleszkóposról beszélünk? Vagy hol a buktató?
2020. máj. 4. 13:03
5/9 anonim válasza:
Frissítés a mostani fékkarok jók egyenes kormányra , ennyivel könnyebb a variálás ....
2020. máj. 4. 16:22
6/9 Wadmalac válasza:
Megjegyzem, egy kontrafék nem feltétlenül jobb egy első-hátsó kerekes patkóféknél.
Sőt.
Szóval szerintem meg kéne maradni a szabadonfutós megoldásnál, csupán singlespeed-esítve.
Az meg falu-sufni tuning módon úgy is megy, hogy ledobod a váltókat és lerövidíted a láncot, elöl-hátul egy-egy fokozatra téve állandóra.
Elég hebrákul fog kinézni, de ez a legolcsóbb megoldás.
2020. máj. 5. 14:22
7/9 anonim válasza:
Igen , pont ezt irtam en is . Ha egyenes kormanyt cserél arra is jó a mostani fékkar . Abból is jó ha esetleg leesne a lánc egy sorral esik lentre ....
2020. máj. 5. 16:49
8/9 Alex Fly válasza:
Ja és ha ejtőpapucsos a vázad, akkor szükséged lesz egy láncfeszítőre is - amelyek egy jó része eleve kizárja a kontrát...
2020. máj. 10. 13:06
9/9 Wadmalac válasza:
"ha ejtőpapucsos a vázad, akkor szükséged lesz egy láncfeszítőre is"
Vagy ilyen láncra, hogy pontosabb hosszra szabhasd:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!