Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Fizikai erőkülönbség az...

Fizikai erőkülönbség az állóharcban vagy a test/földharcban nyilvánul meg inkább?

Figyelt kérdés

2017. jún. 17. 17:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz kérdés, mivel nem minden

az erő,a képzettség fontosabb,de földharcban a testsúly is dominál.Ha nem lehet tudni kikről van szó lehetetlen érdemleges választ adni.

2017. jún. 17. 17:30
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Testharcban rengeteget számít. Állóharcban is, de ott technikával, gyorsasággal és robbanékonysággal lehet kompenzálni. A Hung-Gar például egy inkább testharci, dulakodó stílus, Kínában például nagyon sok Hung-Garos erőemelő is, sőt, valahol kötelező a testépítés is mellette. Szóval testharcban kulcs, hogy legyen erőd sok. A földharchoz nem értek egyáltalán.
2017. jún. 17. 17:36
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 "testsúly dominál"

És ha a kisebb testsúlyú fizikálisan erősebb?

2017. jún. 17. 17:50
 4/10 palilaci ***** válasza:
Judozok. Alloharcban tudom kamatoztatni az eromet es a termetemet. Foldharcban kevesbe. De mivel a judo testharcos stilus ezert itt ne a klasszikus alloharcra gondolj.
2017. jún. 17. 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:

1# vagyok.Én a brutál súlykülönbségre

gondoltam.A 70 kg-osra ráfekszik egy

130as el tudod képzelni?

2017. jún. 17. 19:06
 6/10 A kérdező kommentje:

De attól még lehet erősebb a 70 kg-s,nem?

Én 74 kg-s erőemelő vagyok és nagyobb súlyokkal edzek,mint a 100 kilós emberek

2017. jún. 17. 19:28
 7/10 anonim válasza:
Igazad van abban, hogy bizonyos esetekben nem lenyeg a sulykulonbseg, de a kuzdosportokban nem veletlenul vannak sulyhatarok (kozepsuly, valtosuly, nehezsuly) amerikai fociban is akik a fal szerepet toltik be azok sem 70 kg-sok. Amugy alloharcban ha csak nem dulakodasrol van szo akkor annyira nem szamit, foldharcban mar inkabb, de ott a magassagkulonbseg is sokat szamit
2017. jún. 23. 10:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Földharcban számít csak. Állóharcban mindenképpen a technikásabb győz.
2018. ápr. 4. 23:12
 9/10 anonim ***** válasza:
*Testharcban is számít.
2018. ápr. 4. 23:13
 10/10 palilaci ***** válasza:

Foldharcban szamit legkevesbe a termet, lasd bjj, ott akar egy 50kgs no is letud kopogtatni egy nala 2x nagyobb ferfit. Testharcban viszont technika ide vagy oda, nem sok eselye van, mert felemeli es arrebb dobja a nocit. Ha pl. leallnak k1ezni, ott sem a csajra fogadnek.

Graciek is anno nem hiaba vittek le a foldre, a naluk nagyobb termetueket, mivel ott kevesbe tudtak hasznositani a meret es erofolenyuket.

2018. ápr. 5. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!