Szkanderban nagyobb kezű és hosszabb alkarú emberke ellen hogyan lehet esélyem?
Sziasztok,
dióhéjban rólam annyit, hogy street workout edzéseket végzem lassan 1 éve, előtte volt jó pár év gyúrós múltam is. Bár a gyúrás nem igazán jött be, tömegem valamennyire volt tőle, de igazi erő nokedli. :)
Alkaromat is edzem rendszeresen, és az átlagos embereket nagyon simán ( 1-2mp ) megnyomom, a tőlem nagyobb darab hobby testépítőket ( 42-45-ös kar ) leküldöm ilyen max. fél percen belül. Viszont ha összefogok egy kőműves, vagy burkoló roma sráccal, akinek erősebbek az újjai, és nagyobb a tenyere is - egyszerűen nem tudom normálisan átérni a kezét. Főleg ha hosszabb az alkarja is simán bemozditja a karomat, és onnantól már megindulok lefele, akárhogy próbálok belsőzni vagy külsőzni technikában. Hiába húzom magamra csuklója betörése után, már a betörés is kudarcot szenved, hiszen hosszabb az alkarja és a kezét se fogom át így megfelelően.
Tudnátok erre valamilyen megoldást nekem?
Relatíve kis termetű emberke vagyok ( 178cm, 80kg, 37-es kar, 34-es alkar, vékony csukló, picike tenyér, kicsit gyengébb újjak )
Köszönöm előre is a segítségeteket!
31/F
Tobb technika van. Nekem 2 kezdesem van:
1. Ha rovidebb a karja mint az enyem, akkor becsuklozok es az egesz torzsembol magamfele rantom.
2. Ha hosszabb, akkor eloszor engedem sot ra is segitek, hogy betorje a csuklomat aztan tolom a karjat a neki ellentetes iranyba es visszacsuklozok majd magamra rantom.
Mondjuk en neha, meg hobbi szinten se szkanderozok, csak ha iszok egy kicsit:D
Köszi, én is piásan szoktam általában. :)
Az elsőt én is így indítom, ha rövidebb a karja simán rácsuklózom és berántom, nyert ügy. Ám de ha nagyobb az alkarja neki és a tenyerét is alig tudom átérni, akkor ott meghaltam... :D
Ilyenkor azt mondod kicsit borítsam ki a csuklómat, és utána úgy próbáljak fölé fogni amikor már majdnem lent vagyok hírtelen? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!