Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szkanderban nagyobb kezű és...

Szkanderban nagyobb kezű és hosszabb alkarú emberke ellen hogyan lehet esélyem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

dióhéjban rólam annyit, hogy street workout edzéseket végzem lassan 1 éve, előtte volt jó pár év gyúrós múltam is. Bár a gyúrás nem igazán jött be, tömegem valamennyire volt tőle, de igazi erő nokedli. :)

Alkaromat is edzem rendszeresen, és az átlagos embereket nagyon simán ( 1-2mp ) megnyomom, a tőlem nagyobb darab hobby testépítőket ( 42-45-ös kar ) leküldöm ilyen max. fél percen belül. Viszont ha összefogok egy kőműves, vagy burkoló roma sráccal, akinek erősebbek az újjai, és nagyobb a tenyere is - egyszerűen nem tudom normálisan átérni a kezét. Főleg ha hosszabb az alkarja is simán bemozditja a karomat, és onnantól már megindulok lefele, akárhogy próbálok belsőzni vagy külsőzni technikában. Hiába húzom magamra csuklója betörése után, már a betörés is kudarcot szenved, hiszen hosszabb az alkarja és a kezét se fogom át így megfelelően.

Tudnátok erre valamilyen megoldást nekem?

Relatíve kis termetű emberke vagyok ( 178cm, 80kg, 37-es kar, 34-es alkar, vékony csukló, picike tenyér, kicsit gyengébb újjak )

Köszönöm előre is a segítségeteket!

31/F

2017. máj. 20. 22:30
1 2
 1/14 palilaci ***** válasza:
41%

Hahaha:D Akkor valamit nagyon szarul csinaltal, ha a huzodzkodastol meg a fekvotol jott az "igazi ero":D Ugyanis ezek csak mozgasok. Az izom nem tesz kulonbseget sulyzo es sajatsuly kozott. Ellenallast, terhelest erez es ennek a nagysagat. Osszehuzodni tud meg elernyedni. Az mar mas, hogy a gyurosok nem erore edzenek, de mondd mar egy eroemelonek, hogy hé amugy nem is vagy eros attol hogy felemelsz 250kg-t, gyere inkabb tolj egy muscle uppot. Mindenki abban jo, amit csinal.

Szkanderban nagyon fontos a torzs, a hat, a vallov, a mell es az egesz kar erositese. Igazabol a karod csak a kozvetito, ha van eszed nem abbol, hanem felsotestbol huzol. Velemenyem szerint eloszor az alap technikakat kellene megtanulni es akkor nagyobb esellyel gyoznel le egy laikust. Viszont azt irod, hogy sokkal erosebb a kezuk (tehat az alkarjuk) mint a tied. Nezz szet a neten, van egy csomo alkalrerosito gyakorlat. Pl fuggeszkedes variaciok (egykezzel, torolkozovel, ujjakkal aztan sullyal.) Vagy jo lenne abba a csunya kondiba is lemenni es csinalni felhuzast. A felhuzas egy olyan osszetett gyakorlat, ami szinte minden izmot egyszerre megmozgat, ergo nagy sullyal tudod csinalni. De foleg a labad, a torzsed minden izma es az alkarod fog tole erosodni. Mert megfogni egy megtartani pl 200kgt nem olyan konnyu, hat meg felvenni a foldrol /helyes technika mellett/. En ugy vettem eszre, hogy jo alapot ad a szkanderhoz a sulyzos edzes, meg ugy mindenhez ahol szamit a testi ero. Nem a csigas gepeken izolalgato Janikbol kell kiindulni, hanem minden komolyabb sportolobol akik toljak kiegeszito edzesnek.

2017. máj. 21. 08:20
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. :) Akkor elsődlegesen alkarra fogok ráállni. A húzódzkodás pl. súllyal nagyon szépen erősíti a vállöv izmait és a hátat is. Alkarra szoktam marokerősítővel nyomogatni ( COC2-es gripper, 200lbs ellenállással... ), ebből szoktam ilyen 3x12-15ket jelenleg még. Teljes koccig nyomom össze a grippert, de úgy vettem észre szinte semmit sem ad alkar - új erőbe. A függeszkedést már próbáltam, simán 1 percig lógok egymásután 3x. Lehet itt inkább ujjerővel lesznek gondok, és maga az alkaron levő brachioradialis izom annyira nem is gyenge. Valószínű veleszületetten lazábbak, gyengébbek a szalagjaim. Ujjakra az is működhet ha statikusan szorítok egy oszlopot pl teljes erőből ahogy tudok minél hosszabb időn át függőlegesen, mint ahogy szkanderban fogok rá a másik kezére?
2017. máj. 21. 10:17
 3/14 A kérdező kommentje:

Még annyi, hogy testből szoktam rendesen nyomni a másik karját, de úgy hogy karom mögé viszem a súlypontot, és vállból próbálom betörni egész karját és csuklóból külsőzöm vagy belsőzöm közben - emberfüggő melyik technika működik.

A lényeg, mikor nyomom akkor a vállam és tricepszem és alkarom-csuklóm adom bele teljesen, hátam nem is érzem egyáltalán közben...

2017. máj. 21. 10:46
 4/14 anonim ***** válasza:
De írtad hogy kőműves meg burkoló tehát melós ők nyilván nem kondi teremben hülyéskednek hanem keményen dolgoznak téglát hordanak stb és nem azt nézik ha ma bicepszeztem akkor nem vállazhatok hanem csinálják ami a munka és ezért erősebbek lobbanékonyabbak
2017. máj. 22. 07:52
 5/14 A kérdező kommentje:

Igazad van, én se vagyok a kondizás híve. Saját súlyú edzéseket végzek, csak heti 3 alkalommal.

Lehet ilyen szűk fekvőtámaszos szériákat végezhetnék akár heti 5-ször is? Célom az erősödés lenne, az izomtömegre tojok egy nagyot. Ezek a fizikai munkások is teljesen átlagos alkatúak, vagy pedig vékonyak és nagyon eresek hozzá, mégis olyan erő lakozik bennük, mint egy oroszlánban...

Szóval én már rég nem ájulok el a kondisoktól, meg én magam se végzek konditermi edzést. :)

2017. máj. 22. 11:31
 6/14 palilaci ***** válasza:

A szuk fekvo a tricepszet erositi. Szkanderban nem az a fo izom amit fejleszteni kell. Alkar es huzoizmok. Persze kell azt is csak ezekre kell nagyobb hangsulyt fektetni. ha gyorsan akarsz erosodni adott dolgokban, akkor olvasd el A meztelen harcos cimu konyvet.

A kondi ellenzeset meg nem ertem reszedrol, mert remekul kiegesziti egymast a ket fajta edzesmodszer.

2017. máj. 22. 12:07
 7/14 A kérdező kommentje:

Értelek palilaci, de sok esetben az ilyen hobby gyúrósokat odarakom mint a taknyot. Viszont bármilyen fizikai munkással összeállok, akik már 2-3 éve dolgoznak ott meg elvérzek. Pedig ők mindennap keményen robotolnak, azt se tudják mi a túledzés. Mindennap edzenek majdnem, ha azt nézzük, kivéve hétvégét, vagy ritkább esetekben max vasárnapjuk szabadnap csak.

Mégis lehet szikárak, vékonyak de olyan erő lakozik bennük, mint egy elefántban. Meg se mondaná róluk az ember. A sok kondis meg állandóan hangoztatja jaj így túledzés, úgy túledzés. Lehet gyönyörű szép tömegük van, meg bizonyos gyakorlatokban iszonyú erősek, de összességében hiányzik belőlük az erő-állóképesség, és az az igazi paraszti szívósság is.

2017. máj. 22. 14:53
 8/14 A kérdező kommentje:
Amúgy egyik börtönben ült roma srác javasolta a szűk fekvőtámaszokat heti ötször is, ha erősödni akarok szkanderba. Azt mondja igaz, hogy bicepszből tartod, védekezel, de a tricepsz ugye a bicepsz antagonista izma, és igazából mindkettő megfeszül erősen. Nyomásnál meg a tricepsznek nagy jelentősége van. Hiába akarod testből húzni úgymond, igazából nyomni kell a szkandert szerintem. Vállból és tricepszből szoktam mindig, igaz közben rendesen csuklózom is, ahogy az ellenfél is, és mindketten testből is beledőlünk. :)
2017. máj. 22. 14:56
 9/14 palilaci ***** válasza:

Eleg kozhelyes amiket mondtal:/ Meg mindig nem a pumpalgatos gepes csigas Janikbol kellene kiindulni:D Jokat nevetek mikor ilyeneket mondanak, hogy lehet birok fekvenyomni de azt a zsak krumplit meg nem birom. Aztan amikor felkapok egyszerre kettot akkor meg hat igen de ez nem a konditeremtol van hanem paraszti ero. Loszart. Tavaly nyaron peldaul nemetben meloztam epitkezeseken segedmunkaskent. Erdekes modon ugyanugy birtam mint a komuves srac aki melle beosztottak. Azelotti nyaron meg napszamba voltam. A munkasok 2en vittek egy ladat en meg egyedul. Pedig sosem voltam eros, sot eleg gyenge gyerek voltam. Most sem vagyok egy vilagbajnok erosember de sokat adott az edzes. A harmadik sztereotipia meg az szokott lenni a kondisokkal, hogy nem tudnak verekedni es mondjuk egy kisebb birkozo siman osszecsomagolja oket. Hat mult heten judo edzesre betevedt egy 10 eve birkozo srac es nem mondanam, hogy osszecsomagolt:D Jo mondjuk en edzek mellette sajatsuly+sullyal. Biztos ez lehet a kulcs:D

Szoval lehet van alapjuk a sok gyoker miatt ezeknek a sztereotipiaknak, de nem feltetlen igaz ez az egesz kondis kozossegre.

2017. máj. 22. 15:08
 10/14 A kérdező kommentje:

Értelek, az jó ha ennyire meg tudtál erősödni. :) Én is átlagon aluli erővel rendelkező voltam gyerek és még kamaszkoromban is.

Szkandert helyesen hogy kéne amúgy művelni, ha nem nyomni a másik karját? Én úgy szoktam, hogy rendesen megtöröm ellenfél csuklóját és vállból, bicepszből próbálom magamhoz nyomni, persze a nyomás vége felé ahogy majdnem leér a srác karja már elég sok tricepsz is van benne. :)

2017. máj. 22. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!