A Kelemen ryu ju jitsu megtanít bunyózni?
Működnek ezek a technikák?Nekem kissé bűvészkedésnek tűnik.A boksz kéztechnikáját használják benne?Ez full contact?Vagy a videón meg van játszva/be van gyakorolva?Van zsákolás az edzéseken?
Régen nagyon tetszett és most úgy tűnik,hamarosan lenne lehetőségem elkezdeni.Azóta egy ideig bokszoltam.De most már annyira nem meggyőző.Ezt lehetne használni MMA-ban?Egy bokszoló lecsapná szerintem,vagy egy birkózóval se bírnának
Mondok én nektek valamit. Utcára én szerintem a boksz nagyon is jó, mivel könnyen belehet vetni, ráadásul azt gyakorlod ami a bunyó nagy részét kiteszi. Ha megnézitek a négerek, romák akik gyakran balhéznak/verekednek utcán azok is általában bokszolnak. És ez megy náluk generációról generációra. Szóval igen jó stílus utcára, különben nem ezt tanulnák és nem erre esküdnének.
A rúgó stílusokról: Nos ha 10 éve thai bokszol/kick bokszolsz/savatézol vagy akármi mást űzöl akkor valóban van olyan rúgásod amiből 1-2 is elég hogy nyerj (bár a bokszoló meg kézzel lesz ekkora fölényben). De viszont ha 1-2 éve csinálod akkor lófing a rúgásod és igazából nem is érdekelne hogy próbál rúgni a másik, még be is engedném aztán meg könnyen telibe verném mivel 1 lábon áll.
Testharcokról: Nos valóban erősek, igen elgondolkodtató ha ezek fogást találnak rajtad. De! Ha már van egy 5 év ütő-rúgó küzdősport múltad akkor lazán beviszel neki olyan találatokat amelyek megállítják, akár ki is ütöd. Őszintén, hol hallotok olyat hogy valaki utcán akar verekedni, ezért judozni megy ? Sehol!!
A testharcok inkább sportok, oké az állóharcok is azok de azért ott van az hogy mégis csak egy használható bunyót tanulnak. Nem egy Judost,BJJ-st ismerek aki igen jó a stílusában, de ha éles helyzetben rámennének akkor ugyanúgy bepánikolna. Ha megnézitek Judora inkább a gazdagabb emberek járnak, aki szerint a boksz és egyéb sportok túl koszosak. Ellenben egy boksz edzés teli van olyanokkal akik igen gyakran kerülnek éles szituba és hidjétek el hogy sikeresen használják az ökölvívást, különben nem járnának edzésre.
Bocsi, egyik kommentedre elfelejtettem válaszolni. :D
"Oké levegő mondtam te vagy a mester csak azt felejted el hogy senki sem fog állni és megvárni míg földhöz vágod hanem rángatózni , szabadulni akar majd és lássuk be egy kézre , gallérra stb-re fogsz rá és a keze szabadon marad amivel mégha véletlenül is de fejbe verhet vagy mivel közel vagy megfejelhet . De rendben ez az én véleményem ."
1) nem vagyok mester. Nem tudom ezt melyik ujjadból szoptad ki, de felejtsd el.
2) miért is kéne feltétel legyen, hogy hagyja magát?! Annyira nincsen semmi tapasztalatod egyik stílussal se, hogy semennyire, ugye? De testharci stílussal biztos nem. Kapálózhatsz nyugodtan, ha elkap egy Birkózó, vagy egy Judós, de attól még nem fogsz kisebbet csattanni a földön.
"Megfejelhet"..:'D
Igen, ez csak a te véleményed, de ne aggódj, látszik is, hogy egy laikus véleménye ez. ;) Ezért is nem folytatom veled a vitát, pláne a neten. :D Ez nem az én vitaterületem. Élőben soha nem vitatkoztam, mondtam, hogy támadjon meg a laikus embör, az olyanok, mint te, másnap jöttek edzésre, mert rájöttek, hogy tévedtek. :D Szóval...ott tartunk, hogy én tapasztalat után beszélek, te meg tévé után, illetve amit gondolsz. Nem vagyunk egy szinten. Kezdj el egy stílust legalább, aztán majd idővel felébredsz. Én is így jártam. :) Csak átmentem egy másik stílusra és rögtön új dolgokat tanultam. Taekwondoora mentem, jött új tapasztalat, harcoltam Judós ellen, jött tapasztalat, elkezdtem Boxolni, jött tapasztalat. És már máshogy is viszonyulok a dolgokhoz. Szóval ne haragudj, de nem fogok figyelni a laikus agymenéseidre. Ha meg tapasztalt(abb) leszel majd, akkor meg majd rájössz te is a dolgokra. ;)
További jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!