Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Kelemen ryu ju jitsu megtaní...

A Kelemen ryu ju jitsu megtanít bunyózni?

Figyelt kérdés

[link]

Működnek ezek a technikák?Nekem kissé bűvészkedésnek tűnik.A boksz kéztechnikáját használják benne?Ez full contact?Vagy a videón meg van játszva/be van gyakorolva?Van zsákolás az edzéseken?

Régen nagyon tetszett és most úgy tűnik,hamarosan lenne lehetőségem elkezdeni.Azóta egy ideig bokszoltam.De most már annyira nem meggyőző.Ezt lehetne használni MMA-ban?Egy bokszoló lecsapná szerintem,vagy egy birkózóval se bírnának

2017. máj. 4. 00:14
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
Testharc . Egy bajom van vele . Túl közel kerülsz az illetőhöz ill kissé időigényes . Ehhez jó egy "megállító hatással " rendelkező stílus vagyis egy állóharc
2017. máj. 4. 20:39
 12/43 anonim ***** válasza:

Nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy hogy működnek a Kung-fu, Karate, Taekwondoo, Hapkido és az egyéb keleti stílusok. Hollywoodnak hála elterjedt egy akkora tévhit a Kung-fuval kapcsolatban, mint az állat. Szöges ellentétével vannak tisztában az emberek. Ami a videóban van Kelemen Jiu-Jutsu egy bemutató. Utcán tudod mi lesz? Védesz egyet és utána pofán vered és nyertél. Ha lökdös, akkor meg tudod fogni és földnek tudod vágni. Ennyi. A Kung-fuban ugyanez van. Hála a sok technikájának és baromi lazaságának, robbanékonyságának és a csontedzésnek, baromi gyors lehetsz egy Kung-fu stílussal és kiszámíthatatlan, valamint többrétű. Egy valódi harcba készült Kung-fu stílusnak nagyon sok fegyvere van és nagyon aljasan lehet velük küzdeni. Ez a szép a Kung-fuban, hogy hogyha mind a 7 milliárd embernek megtanítanánk csak 1 stílust, mondjuk a Tongbei Quant, akkor mindegyik ember úgy tudná használni, ahogy az neki kényelmes. És egyik lehet, hogy totál nem hasonlítana a másikra, a stílus mégis ugyanaz és nem jobb, vagy rosszabb, csak más a kivitelezés. Ne úgy viszonyulj a Kung-fuhoz, Karatéhoz, hogy neked szigorúan úgy kell állnod és úgy kell blokkolnod, meg mozognod. Nem! A stílusokat magadra kell húzd. Úgy használhatod őket, ahogy neked kényelmesek. Én nem vagyok nagyon Kung-fus, sajnos csak 2 évnyi Wing Tsun van a hátam mögött, a többi Kung-fu technikát a netről loptam oktató videókból és gyakoroltam be párat. Tehát igen, közel sem tudom úgy kivitelezni a dolgokat, ahogy azt a stílusok valódi képviselői tudják, de én mégis gyakorlom és próbálom használni őket sparringban és többnyire jól is megy. Sőt, Box edzésen is nagyon sokszor ment meg a Kung-fu, mert mikor vészhelyzet van, akkor előhozom, mivel brutális egy látvány az, mikor egy profi Boxoló állat megindul feléd és ki akar ütni, aztán akkorákat üt, hogy mondom az kizárt, hogy én ezeket Boxolósan kettősfedezékkel "védjem" le. Olyankor előjön a Kung-fu és megmenti a hátsóm a kiütéstől. Persze nem mindig, de eddig bevált. Ha hibázok majd egyszer, akkor persze, hogy pofán vernek, de az mégis miért a stílus hibája?

Szóval, én azt mondom, hogy próbáld csak ki a Kelemen Jiu-Jutsut, hátha van sparring is és akkor jó lesz. A Boxot meg gyakorold otthon!

2017. máj. 4. 20:41
 13/43 anonim ***** válasza:
36%

Macbeth, nem elég pontos az elemzésed a Boxról. A Boxolók állatmód ütnek kézzel és jó a mozgásuk, valamit a kondiuk. Gyorsak és bikaerősek. Hátrányuk, hogy gyenge a védelmük, nem tudnak mit kezdeni az alsó rúgásokkal, ha valaki beront hozzájuk testharcba már át is fordította őket, a lábuk a legnagyobb fegyverük, mégsem képesek védeni azt.

A Box egy nagyon veszélyes stílus és nagyon hatékony tud lenni. De körülbelül annyi hátránya van, mint amennyi előnye. A bitang erejű ütéseik is csak akkor pozitív jellemzők, ha a pofámat érik és nem a könyökömet. Ha meg nagyon megindul egy Boxoló, akkor berontani hozzá testharcba nem nagy dolog. Egyébként igazad van, Magyarországon és sok más országban is nagyon rossz a keleti stílusok oktatása, így jó stílusokat ajánlottál teljes mértékben. És ne értsd félre, én nagyon szeretem a Boxot, de azért ne legyünk elfogultak. El tudna engem verni egy 5 éve Boxoló, de azért az igazságtalan felállás lenne, mivel nekem 5 év múltam semmiben nincs aktívan. Így kicsit durva ellenfél lenne, de könyököltem már bele 5 éve Boxoló ember ütésébe, meg egy profit is állba vertem a szurkálója alatt. :) Mondjuk utána mérges lett és kellett a Kung-fu, hogy ne üssön ki. :D De remélem érted, hogy nem fikázom én a Boxot, nagyon szeretem és nagyon szeretek járni rá, de azért a tényeken ne változtassunk, van gyengeségük több is. Ettől függetlenül persze brutális ellenfelek és nagyon jó harcosok.

Kérdező! Ha van Judo oktatás a közeledben, akkor én azt ajánlom. Utcán pláne a testharci stílusok vannak nagyobb előnyben és ha érdekel a ring, akkor ott is nagyon jól meglennél. Én harcoltam fekete öves Judós ellen, hát kemény ellenfél volt.

2017. máj. 4. 20:52
 14/43 anonim ***** válasza:

Amit írtál a Judóról: "Testharc . Egy bajom van vele . Túl közel kerülsz az illetőhöz ill kissé időigényes . Ehhez jó egy "megállító hatással " rendelkező stílus vagyis egy állóharc"

Egyik sem igaz teljesen. Azon kívül, hogy testharc. :D No, meg tényleg túl közel kerülsz hozzá, de abszolút nem időigényes. A leggyorsabb és az egyik leghamarabb végetérő harci fázis, valamint a legbiztonságosabb is. Nem időigényes, mert akinek nincs tapasztalata benne, azt egy pillanat alatt olyan szinten földnek vágod, hogy a hullaszállítók úgy legózzák össze. És igen, jó hozzá egy állóharci stílus, de nem feltétlen muszáj. Mondjuk én is ajánlom, ha teheti az ember, akkor a testharci stílusa mellé tegyen be egy Thai Boxot, vagy Savatét és brutális egy harcos lesz belőle.

2017. máj. 4. 20:58
 15/43 anonim ***** válasza:

Melyik lenne a laza kung fu ? Még a leglazább is merev lehet mint egy viagrás kígyó . Max a sanda ami jó lehet . Elkezd lökdösni és te erre földhöz vágod ? Na oké levegő te vagy a mester . Meg nem úgy viszonyulni a kung-fu hoz ahogy a filmekben ? Azokban nem is kung fu van hanem látvány és ennyi . Meg utcán védesz egyet és pofán vered . Gratula . És ha bírja az ütést ? S ha nem véded ki ? Ha lábon rúg ? Vagy az egy fejjel magasabb Gazsi tezsvír kéri nem épp finoman a pénztárcád ? Akinke még pár spanja les a bokorban mikor kell segíteni ? Esetleg előveszi a kést ? Akkor mi van ?

Igen lehet otthon gyakorolni technikákat az sosem válik károdra ám mellette le kell járni rendes edzésre ahol szépen megtanítják az adott stílus technikáit helyesen és mellette van még rendszeres sparring is hogy szokd támadásokat és ne blokkolj le ha fültövön vágnak vagy a bordádon csattan egy jobb láb . Valamint ne feledjük el hogy egy küzdősport edzésen nemcsak technikásabb leszel de azért erősödsz is és az állóképességed is javul .

Judo-ra visszatérve az ilyen test - földharcot kiegészítés gyanánt javasolnám mert utcán általában az állóharc dominál .

2017. máj. 4. 20:59
 16/43 anonim ***** válasza:

Oké levegő mondtam te vagy a mester csak azt felejted el hogy senki sem fog állni és megvárni míg földhöz vágod hanem rángatózni , szabadulni akar majd és lássuk be egy kézre , gallérra stb-re fogsz rá és a keze szabadon marad amivel mégha véletlenül is de fejbe verhet vagy mivel közel vagy megfejelhet . De rendben ez az én véleményem .

Áruld mér el miért húztál a box felé mikor nem egész fél éve még a wing tsun volt a favorit sőt azt mondtad hogy a boxolók lábát el lehet rúgni sőt azt is állítottad hogy te talán még Tyson-ét is s ha elrúgják a lábat vége a dalnak ?

2017. máj. 4. 21:03
 17/43 anonim ***** válasza:
És ha jól tudoma judo-ból sok technikát ki is vettek pl a lábra vagyis a derék alatt kivitelezhető technikákat ( De ebben nem vagyok biztos ) .
2017. máj. 4. 21:08
 18/43 anonim ***** válasza:
20%

"Melyik lenne a laza kung fu ? Még a leglazább is merev lehet mint egy viagrás kígyó . Max a sanda ami jó lehet . Elkezd lökdösni és te erre földhöz vágod ? Na oké levegő te vagy a mester . Meg nem úgy viszonyulni a kung-fu hoz ahogy a filmekben ? Azokban nem is kung fu van hanem látvány és ennyi . Meg utcán védesz egyet és pofán vered . Gratula . És ha bírja az ütést ? S ha nem véded ki ? Ha lábon rúg ? Vagy az egy fejjel magasabb Gazsi tezsvír kéri nem épp finoman a pénztárcád ? Akinke még pár spanja les a bokorban mikor kell segíteni ? Esetleg előveszi a kést ? Akkor mi van ?

Igen lehet otthon gyakorolni technikákat az sosem válik károdra ám mellette le kell járni rendes edzésre ahol szépen megtanítják az adott stílus technikáit helyesen és mellette van még rendszeres sparring is hogy szokd támadásokat és ne blokkolj le ha fültövön vágnak vagy a bordádon csattan egy jobb láb . Valamint ne feledjük el hogy egy küzdősport edzésen nemcsak technikásabb leszel de azért erősödsz is és az állóképességed is javul .

Judo-ra visszatérve az ilyen test - földharcot kiegészítés gyanánt javasolnám mert utcán általában az állóharc dominál ."

Egyetlen egy értelmes dolgot nem sikerült mondanod ebben a kommentedben. Amúgy miért nem tudsz normális hangnemben beszélni? Tudod, nem látom értelmét, hogy válaszoljak neked, mivel nem fogsz javulni. De a kérdező is itt van, akkor ő tudja a választ a kérdéseidre. Tehát, mik voltak?

Melyik a laza Kung-fu? Melyik nem? Ja, hogy talán a formagyakorlatokból indulsz ki, amik erősítés, állóképesség növelő és technika gyakorló edzések? Mondok neked egy merevebb Kung-fu stílust: Wing Tsun, például. Valóban merev, de önvédelemre kiváló, meg a Box ellen is tökéletesen hatékony lehet utcán. Ringben szinte semmiképpen sem.

Ha engem valaki megpróbál meglökni, már akkor kapja a pofánverést. Egy Aikidos, Jiu-Jutsus, Judós úgy vágja földnek a lökdösőt, ahogy azt kell. De látom nem értesz hozzá (ha ezen megsértődsz még valóban igazat is adsz nekem), tehát nem hibáztatlak.

A filmekben gyakran szeretnek Kung-fu formabeli technikákat alkalmazni úgy, ahogy a valóságban soha nem teszik, de a filmben jól néz ki.

Ha levédek egy ütést és sikerül pofánvernem és látom, hogy nem tántorodott meg, akkor ütöm tovább, továbbá jönnek az alacsony támadások. De tudod..(honnan tudnád...?) A Kung-fuban azért van a csontedzés, hogy elég legyen 1 ütés.

Ha nem védem ki, az miért a stílus hibája?

Ha lábon rúg? Egy civil rúgásán elég jót nevetnék Taekwondoo után, majd visszarúgnék úgy, hogy ő bizony hazamenni nem tud.

Ha az egy fejjel magasabb és nálam sokkal erősebb Taekwondoos barátommal elvagyok és nem tud széjjel verni, akkor a Gazsi tezsvírrel sem lesz baj, pláne, hogy miközben venném elő a pénztárcám az acélbetétes cipőmmel lerúgnám a térdkalácsát, aztán jöhet is a barátja a bokorból.

Ha kést ránt? No, akkor baj van. Akkor kabát, pulcsi, vagy ruha le és ahogy tudok, küzdök.

Amúgy egy kérdés: szerinted egy Savatés, Thai Boxos jobban fel tudna lépni ilyen helyzetekben? :)

Amit az otthoni gyakorlásra mondasz..sikerült félreértened, ugyanis leszögeztem, hogy bizony, biztos nem olyanok, mint amilyennek lenniük kéne, de akkor is csinálom, mert járok edzésre (Boxra), ahol megvan a küzdelem rész nem gyengén, valamint minden hétvégén Boxoló barátommal együtt sparringolunk, ahol nincsenek szabályok és tudom gyakorolni a technikákat. Nem csak küzdősport edzésen leszel technikásabb és nő az állóképességed, ez minden harci stílus edzésénél így kéne legyen. Magyarországon sajnos nem mindenhol van így, de az miért a stílus hibája már megint?

Az utcai harcról megintcsak nem tudsz sokat. Egyáltalán nem az állóharc dominál. :D Láttam már egy Birkózót aki egyedül szétvert 4 embert és mindegyiket földnek vágta. Igen, mentek ott a pofonok, de a testharc dominált. A valódi harcra készült Kung-fu stílusok nagyja is nem véletlenül rúgás és testharc centrikus. Mivel ez a 2 a harc egyik legeffektívebb fázisai, ha jó vagy bennük. Igen, most mondhatod a kézharcot, hogy az is jó, igazad van, de azzal az a baj, hogy nagyon könnyen testharccá lehet alakítani. Ettől függetlenül valóban sok kézcentrikus stílus van, de nem is azok a legerősebbek.

Na, mondtál még valamit? Azt hiszem nem. Amihez meg nem értesz, arról ne nyilatkozz. Ne kezdj el vitatkozni, hogy de, te értesz hozzá, mert látszik a kommentjeidből, hogy nem. :D Még a Boxszal se voltál teljesen tisztában, a többi általad említett stílussal se, aztán a Kung-fuhoz aztán pláne nem értesz. A Shotokan és Kyokushin Karate valóban merev, ebben igazad van. Ahogy abban is, hogy a Savate, Box, Thai Box jó stílusok. De ezt is szerintem csak tippből írtad, mert láttad a tévében őket, de amúgy nem tudod, hogy valójában mire képesek és miben jók. :)

Mindenesetre...én jót nevettem ezen a kommenteden, amit idéztem és megválaszoltam a temérdek "értelmes" kérdésed, melyek sugározzák, hogy te igen, te nagyon értesz a témához. :)

2017. máj. 4. 21:29
 19/43 anonim ***** válasza:

"Áruld mér el miért húztál a box felé mikor nem egész fél éve még a wing tsun volt a favorit sőt azt mondtad hogy a boxolók lábát el lehet rúgni sőt azt is állítottad hogy te talán még Tyson-ét is s ha elrúgják a lábat vége a dalnak ?"

Soha nem volt a Wing Tsun a favorit, mindig is inkább a Shaolin és Wudang stílusok vonzottak.

Azért lett a Wing Tsun abbahagyva, mert itt Ausztriában nincsen normális Wing Tsun oktatás. Legyőztem a mestert egy baráti sparringban. Önvédelemre talán jó, de nekem nem az kell. A Box itt is nagyon jól van oktatva és érdekelt a stílus. Hála annak, hogy elkezdtem rájöttem, hogy nem én élek tévhitben az oldalon. ;)

Simán el lehet rúgni a Boxolók lábát, mert miért ne lehetne?! :D Ezen mindig olyan jóízűt tudok nevetni, hogy én hiába gyakorlok valamit minden nap 100x, annak nem lesz eredménye, mert rá van írva a homlokomra, hogy "Wing Tsunból ered". :'D

A térdet célzom én mindig, azon belül is a térdkalács alját. Egy jó találat következtében az lepattan a helyéről és ott vége a dalnak.

Azt jegyeztem meg Tyson ellen, hogy hogyha nézel róla videókat, egyáltalán nem nagy dolog lábon rúgni és nekem, aki gyakorolja ezt, még lehet menne is. Az, hogy ezzel nyerném a harcot ellene, nem mondtam. Nem bírnék el Tysonnal, de köszönöm az igazságos csatát. Kezdő vs nagymester, abszolút reális felállás. ;)

És igen, ha elrúgják a lábat, vége a dalnak. Taekwondoos barátom rúgtam térden mezítláb. Nagyon szerencsétlenül találtam el, majdnem eltört az ujjam (hát igen, cipőben máshogy rúgunk, mint mezítláb), ráadásul még nem is teljes erőből rúgtam, de a haverom térde 3 napra tönkrement és 2 hét után is még nyújtogatta. Ha acélbetétessel, vagy akár csak sima utcai cipőben rúgok oda neki keményen egy valós küzdelemben, akkor vége a harcnak azonnal.

Viszont ne haragudj, nem akarlak én megbántani, de árad rólad, hogy valamiket valahol olvastál, hallottál ezt-azt, de amúgy eléggé laikus vagy a témában. Én így nem fogok veled a neten beszélni, mert itt mindenkinek nagy lehet a szája. És nekem ehhez nincs türelmem, bocsi. :( Én elmondtam mindent, köbö, ezeket vagy elfogadod, vagy nem. Nem erőltetek én semmit. De azért tudjad, hogy én nem a levegőből beszélek. Mint mondtam, hála a Boxnak, hogy elkezdtem, rájöttem, hogy nem én tévedek az oldalon. ;) És rájöttem, hogy tetszik a Box. :D

2017. máj. 4. 21:42
 20/43 anonim ***** válasza:
Pont a katázgatás és itt te vagy az egyetlen aki hülyeségeket ír . Mert a küzdősportoló is pont ugyanúgy tud erősödni és fejleszteni az állóképességét sőt még jobban is + a rendszeres sparring ami a kung-fuból sok helyen hiányzik . Menj a 17-18 éveddel azt boldogítani aki kíváncsi a hülyeségeidre . Anno thai boxos haverral edzettél majd boxoló és most taekwondo . Előbb gondolkodj el miket írsz . A wing tsun arra jó hogy éppenséggel mozogj valamit semmi egyébre . Rövidek az ütései , merevek stb a katák ahogy írtam elveszik az időt a lényegtől vagyis magától a bunyótól . Mitől leszel jobb bunyós ha rendszeresen vannak edző bunyók ahol szokod az áldást vagy ha katázgatsz jobbra balra ? Sz@rt se tudsz de belevirnyogsz mindenbe . Ha még csak én mondanám hogy hülyeséget írsz hagyján de itt nem egy személy volt ki megmondta rólad azt amit én is most . 2 dolog lehetséges . A barátaid vagy szánnak téged vagy oly bénák mint te . Ne mondd már hogy a kickbox , savate , thai box , és box rosszabb bunyóst csinálna belőled mint a kung-fu . Az előbb említett küzdősportoknak pont az a lényege hogy a fejlődést igyekszik előtérbe helyezni és a győzelmet , Míg a wing stb inkább egy életforma . Látni hogy életedben nem kellett még komolyan verekedned , másképp nem beszélnél ekkora marhaságokat
2017. máj. 4. 21:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!