Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Kelemen ryu ju jitsu megtaní...

A Kelemen ryu ju jitsu megtanít bunyózni?

Figyelt kérdés

[link]

Működnek ezek a technikák?Nekem kissé bűvészkedésnek tűnik.A boksz kéztechnikáját használják benne?Ez full contact?Vagy a videón meg van játszva/be van gyakorolva?Van zsákolás az edzéseken?

Régen nagyon tetszett és most úgy tűnik,hamarosan lenne lehetőségem elkezdeni.Azóta egy ideig bokszoltam.De most már annyira nem meggyőző.Ezt lehetne használni MMA-ban?Egy bokszoló lecsapná szerintem,vagy egy birkózóval se bírnának

2017. máj. 4. 00:14
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
Ez egy sport. Elsajátíthatod a technikáját, indulhatsz versenyeken ahol a megadott szabályok alapján harcoltok. Ha láttál életedben pár utcai, iskolai vagy szórakozóhelyi bunyót akkor tudod hogy a valóságban a büdös életben nem fogsz így verekedni. Áltlában az utcai verekedések egy ütésből állnak, valaki kap egyet és kifekszik, ennyi. De ha tart egy ideig akkor is teljes méregből megy egymásnak két ember, üt, rúg, harap, karmol adrenalintól túlhajtva. Kerülgetni egymást meg kardobásokat csinálni nem fogsz. Ha mindenképpen az a cél hogy verekedni akarsz akkor a box talán jobb erre, de annak sincs sok köze a való élethez. Ott a tiszta találat a cél, ha viszont rád támadnak akkor ütsz amerre látsz, nem fogsz táncikálni.
2017. máj. 4. 10:04
 2/43 anonim ***** válasza:
A boksz igen is teljesen használható akármikor!
2017. máj. 4. 12:41
 3/43 A kérdező kommentje:

De ha más stílusok ellen is jó akarok lenni,nem kevés a boksz?

Am jó,hogy nem azt momdjátok,hogy ne is járjak küzdősportra,mert úgysem úgy verekednek az utcán..

2017. máj. 4. 14:53
 4/43 anonim ***** válasza:
21%

"De ha más stílusok ellen is jó akarok lenni,nem kevés a boksz?"

Hol és mi ellen? Ringben MINDEN stílus ellen van esélyed Boxszal is. Utcán már nem annyira. Mondok pár példát, ami ellen nagy hátrányban lennél csak Box tudással: Taekwondoo, Judo, Birkózás, Savate, Thai Box, Kick Box, Kempo, Hung-Gar, Wudang, Choy Lay Fut, Tongbei Quan, Baji Quan, Xing Yi, Sambo, Goju-Ryu Karate. Jelenleg Boxolok és tudom, hogy milyen a Box. Minden hétvégén szabályok nélkül küzdök Boxoló barátom ellen Wing Tsun, illetve Shaolin technikákkal és mentalitással, igazából nem tudom azt mondani a Boxra, hogy olyan nagyon gyenge lenne, sőt, kézharcban én nem is nagyon tudom őt támadni. Én mindig könyökkel blokkolok, aminek köszönhetően utcán széttörném a kezeit, de ennél többre nem vagyok képes kézharcban ellene. Forgattam már néha ki és kerültem az oldalába, vagy gépeltem már le párszor a láncütéssel, de amúgy szinte lehetetlen ilyeneket csinálni egy Boxolóval. Szét szoktam rúgdosni, vagy könyökkel eltöröm a kezeit, illetve könyökkel szoktam még berongyolni bordákra és töröm le neki őket, valamint a térd is nagyon finom a Box ellen. Szóval tud a Box, de lehet ellene bőven alkotni. Amúgy ez a Kelemen Jiu-Jutsu szimpatikus nekem. Nézd meg, hátha jó.

2017. máj. 4. 16:52
 5/43 anonim ***** válasza:
33%

És amúgy hadd mondjak egy paradoxont a Boxban. Haverom tudja, hogy rúgdosni szeretek és könyökkel védeni. Ezért óvatosabb, gyorsabb, szűkebben áll, jobban odafigyel. Ennek köszönhetően kiszámítható és könnyebb könyökkel védeni, de nehezebb megrúgni. Ringben szembe kerültem egy profi állattal, na ő nem ilyen volt. Agresszív volt, jött, mint Zrínyi, bombázott az állatnagy ütéseivel, amikbe nehezebb volt belekönyökölni, ugyanakkor bármikor le tudtam volna rúgni. Tehát ha ilyen agresszív állat Boxolóval kerülsz szembe, akkor egyszerűen fel a könyökfedezéket a biztonság kedvéért, de amúgy rúgd le lazán. Ha inkább olyannal kerülsz szembe, mint haverom, akkor annak törd szét a kezeit, esetleg ha nagyon megindul, akkor tereld, tereld (én tudom, mert a Kung-fu labmunkája fejlettebb, így ilyen helyzetben hiába támad ő, én dominálok és várom a pillanatot, amikor belecsalom egy támadásomba) és csald bele egy rúgásba, könyökbe, ha profi vagy, akkor térdbe. Tehát ez egy paradoxon, mert ha nagyon agresszív egy Boxoló a profizmusa miatt, akkor le lehet rúgni relatíve könnyen. Ha meg óvatosabb, akkor ki kell ismerni. Ő is azt akarja, de hála a Kung-funak, köbö 6-7 technikám van minden ütésének a védésére és így nem tud kiismerni, azonban én kiismerem hamar, hogy hogy akar "ismerkedni" és vertem már telibe ezáltal nem egyszer.

Nekem nagyon szimpatikus a Box és tetszik is, valamint utcán is nagyon veszélyesek, ettől függetlenül akinek van harci tapasztalata egy komolyabb stílussal, az nagyobb előnyben van. Persze, kikaphat egy Taekwondoos, vagy Hapkidos egy Boxolótól utcán, hiszen azért főleg emberfüggő a harc, de ahhoz a Boxolónak szerencsére lenne szüksége, hogy nyerjen. Én meg arra nem szeretek építeni. A szerencse ne játszon szerepet egy harcban. Kell, de ne arra építs! Tudd azt, amit tudsz és tudjad, hogy tudod, ezen kívül ismerd a stílusod és ismerd magadat. Ehhez sok sparring kell, és akkor már lényegtelen is a stílusod egy szinten, van esélyed mindenki ellen. Valaki ellen kevesebb, valaki ellen több.

Én ajánlom neked a Boxot, de majd később egészítsd ki valamivel, akár ezzel a Kelemennel, vagy mással. A Box kombinálva szinte akármi mással brutálisan jó kombót alkot.

2017. máj. 4. 17:13
 6/43 anonim ***** válasza:
58%

Szóval bunyózni szeretnél megtanulni ? A Kelemen jitsu nem a legalkalmasabb erre a célra . Sokkal jobban megtanít egy letisztultabb " rugalmasabb " küzdőstílus aminek részét képezi a rendszeres sparring . Ilyen mint ahogy említve volt a muay thai , kickbox , francia box , sima ökölvívás . Ezen edzéseken jobban fejlődik a mozgás valamint a sparringnak köszönhetően sokkal jobban fogod tudni kezelni a beérkező támadásokat . Megszokod majd a bekapott horgokat stb például s így már nem okoznak akkora meglepetést . Sok harcművészet irreálisan merev mint pl a shotokan ami nagy hiba egy bunyó során . Ott a lényeg mármint egy verekedésben hogy amennyire tudjuk kerüljük el hogy megüssenek , rúgjanak , vagy ha ez nem megy akkor bírjuk a találatokat ezt pedig nem sok harcművészeti edzésen sajátítod el épp a sokszor említett sparring hiányából kifolyólag . Ehhez kell az elmozgás , jó láb munka illetve a gyors effektív technikák . Nemigen lesz időd " bűvész trükkökre " mivel azzal is számolnod kell hogy talán jön majd valaki az ellenfeled megsegítésére . Tehát a lényeg mihamarabb lerendezni a dolgot nem pedig az időt húzni . A küzdősportok sokkal jobban igazodnak a mai világ mentalitásához ezért is lehetnek sokkal hatásosabbak . Illetve ahogy írtam sok "fölös" dologtól mentesek .

Térjünk rá a stílusokra :

Box - Effektív . Kevés technikával és jó lábmunkával rendelkező stílus mi a két kezet használja fel támadásaihoz .

Előnyei . Könnyű megtanulni , jól alkalmazható , remek ütési technikákkal bír vagyis nagyon jól megtanít ütni . Több talán nem is kell egy bunyóhoz .

Hátrányai : Talán nem is kell több de az sem árt ha megvan a + . Egy boxoló csupán a felső testet támadja amivel minden rendben is van mert sokszor nincs is másra szükség . De derék alatt már képtelen érdemleges támadást indítani hacsak nem hajol le hogy a combot vagy heréket kezdje el gyepálni . És szintén nem tud derék alatt annyira védekezni sem . Sokan mondják hogy egy boxoló is feledzheti lábait a rúgások ellen de vannak azért odalenn is olyan részek miket bárhogy is szeretnénk nem tudunk feledzeni . És egy rúgásokat is jól használó bunyós ellen az ökölvívó kissé hátrányban van

Kick , Thai , Francia box : Ezeket azért veszem egy kalap alá mivel mind ütéseket mind rúgásokat is tartalmaznak .

Előnyök : Remek kéz és láb technika . Szintén megvan a rugalmasságuk . Több technika = több lehetőség a támadásra . Sokan mondják hogy a láb használata instabillá tehet de ha jól megtanuljuk ezeket használni , mármint a rúgásokat ez nem teljesen igaz . És ezekben is megtalálható az elmozgás . Lábuk jobban hozzászokik a támadásokhoz mint az ökölvívóké ezért jóval erősebb is lehet ami nem feltétlen hátrány . A sparringoknak köszönhetően ők is hozzá vannak szokva "fájdalomhoz" .

Hátrányai : Hosszabb idő megtanulni

2017. máj. 4. 19:33
 7/43 A kérdező kommentje:

Levegő,hát nem tudom.Ez olyan filmes bunyónak tünik.Ott látok ilyen technikákat.

Már régóta érdekelnek a kütdősportok.Főleg ez a Kelemen ryu tetszett nagyon még pár éve.Csak hát mifelénk nincsen semmilyen küzdősport edzés.Lejártam bokszolni kb 10 hónapot.Csak már azt sem tudtam rendszeresen megoldani meg folyamatosan fizetni a buszjegyet.De most megyek fősulira,kollégiumba így ott helyben lesz lehetőségem eljárni valamire.Nekem is nagyon tetszik a boksz,folytathatnám azt is.Csak akkor inkább már valami olyat kéne,amivel kevésbé vagyok hátrányban egy rúgó vagy testharcos stílussal szemben.Nekem a kungfu,karate,taeksondo stb.egyáltalán nem tetszenek

2017. máj. 4. 20:01
 8/43 anonim ***** válasza:
Ott az a 3 stílus amit írtam
2017. máj. 4. 20:02
 9/43 A kérdező kommentje:
És a judo?
2017. máj. 4. 20:31
 10/43 Csongor185 ***** válasza:

Ha k3, mma szabályrendszerbe akarsz bunyózni akkor kempo.

Abban minden benne van ami kell és itt M.O-n verik a boksz ill thai bokszolókat is (mma szabályrendszerbe persze ).

2017. máj. 4. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!