Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Bokszolóként az alábbi technik...

Bokszolóként az alábbi technikákkal csak kézzel le tudnék győzni olyanokat akik rúgni is tudnak?

Figyelt kérdés
A dempsey roll-al és a flicker jab-bal, le tudnék verni muay thaiosokat, savatesokat, taekwondoosokat vagy kungfusokat?

2016. nov. 27. 19:56
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Sűrített Levegő ez érdekes, pár hónapja még a testharcról nyilatkoztad, hogy nem jó utcán. Akkor még a bokszot is jobbnak tartottad.

Mellesleg azt felejti el mindenki, hogy egy igazi kung-fu mester nem azért csinálja, hogy istenkirály legyen és szétkapjon mindenkit. Ez neki életforma, művészet és nem elsősorban élet kioltására irányul.

Ez az összehasonlítás meg nevetséges. Nagyon emberfüggő, hogy ki győz le kit.

A rúgás meg valóban hatékony, de ha nem tud ütni még, akkor addig ne rúgjon. Tanuljon meg türelemmel várni, hogy rúgjon. Persze a rúgás király, de azt is elő kell készíteni. Másrészt a folyamatos rúgás egy küzdelemben sokkal jobba lemerít, mint az ütések. Szerintem ütni is kell tudni.

Muay thai-osok között is van amúgy ugyanannyi kis agresszor meg mindenféle alak. Küzdősportokat meg nem akadémikusok űznek, hanem olyanok akikben van egy kis agresszió vagy még több. Ez ugyanis minden sporthoz elengedhetetlen. Ha lagymatag vagy, akkor nem bírsz elfutni senki mellett, nem bírod megütni, nem ugrasz elég nagyot, stb.

Csak kézzel amúgy elég nagy hátrányban vagy, Kérdező, már ha képzett ellenfélről van szó.

2016. nov. 30. 19:52
 32/38 anonim ***** válasza:
90%

"Igazad van, de nem is azt mondtam, hogy csak rúgni tudni jó. De, hogy őszinte legyek, a Shaolin szerzetesek nagyja az ütést a 3. helyre teszi."

Igen az északi shaolin szerint így van! A déli shaolin szerint pedig először ütés, utána testharc és csak harmadik helyen van a rúgás. A Hung Gar-ban még negyedik helyen sincs a rúgás. Kungfu stílusonként változó, hogy mennyire fontos a rúgás.

"A rúgás meg valóban hatékony, de ha nem tud ütni még, akkor addig ne rúgjon. Tanuljon meg türelemmel várni, hogy rúgjon. Persze a rúgás király, de azt is elő kell készíteni. Másrészt a folyamatos rúgás egy küzdelemben sokkal jobba lemerít, mint az ütések."

Ez így van! Én taekwondózok, vagy is azt a stílust űzöm ami az egyik legjobban rá van specializálódva a rúgásokra (persze a TKD-n kívül van sok már rúgás orientált stílus is pl: capoeira, wudang kungfu, savate...stb.).

Rúgni nehéz megtanulni. A rúgás eleve egy instabil állapot, hiszen egy lábon állsz. Egy lábon állva pontosan, gyorsan és erősen rúgni sokkal nehezebb, mint két lábon állva ütni. Ez tény.

Én 4-5 alkalommal lementem thai box edzésre, sparringolni. na ott tapasztaltam meg, hogy hiába rúgok jobban mint ők, jó ütések nélkül sokra nem megyek. Pedig a muay thai-osok még csak nem is ütnek olyan jól, mint a savate-sok vagy az ökölvívók, de még így jobban ütnek, mint mi TKD-sok. Holott én a TKD-nak azt az irányzatát űzöm, ahol azért van ütés is. Nem volt mit tenni, el kellett mennem megtanulni ütni. És itt jön képbe az ökölvívás!

Jók a rúgások és fontosak is. De kell a kéztechnika. Mondjuk egy bokszolónak is illene alapszinten megtanulnia rúgni. Mert az is tény, hogy a csak ütés, az kevés.

2016. nov. 30. 21:01
 33/38 anonim ***** válasza:
0%

"Sűrített Levegő ez érdekes, pár hónapja még a testharcról nyilatkoztad, hogy nem jó utcán. Akkor még a bokszot is jobbnak tartottad. "

A Kung-fu stílusok által használt testharc a legjobb. Azok valós harcba készültek. Ugyanakkor ha a Birkózást nézzük, az is jó, mert egy pillanat alatt felkap bárkit. A Judo is lazán földnek vág bármikor. Tehát nem tudom mit írhattam, de én mivel napi szinten foglalkozom a témával, így fejlődöm. Most már biztos vagyok benne, hogy a testharc talán fontosabb, mint az ütés. Hiszen azért az utcai bunyók 95%-ában van testharc.

A Boxra pedig soha nem mondtam, hogy egy raklap szar. Csak reálisan nézem a dolgokat. Jól ütnek? Mint állat. Tudnak egyebet azon kívül? Nem. Se védekezni, se rúgni, se testharcolni, se fogni, se csavarni, de földre vinni, de még védekezni sem képesek az előbb felsoroltak ellen. Ha magasabb vagy nála, hatalmas előnyöd van, ha ugyanakkora vagy, de jobb a mozgásod és lábmunkád, megintcsak hatalmas előnyben vagy. Ha tud pontosan rúgni, vagy testharcolni, ismét hatalmas előnyben vagy.

Szóval a Box veszélyes stílus. Ez tény. De csak azért, mert egész nyugaton nekik van a legjobb oktatásban részük. És emberileg nagyon ki vannak képezve. Szóval veszélyes, de egyáltalán nem a legjobb stílus.

2016. dec. 1. 10:45
 34/38 anonim ***** válasza:
Védekezni tud, de csak ütések ellen. Egy jó bokszolót nehéz eltalálni csak kézzel.
2016. dec. 1. 18:44
 35/38 anonim ***** válasza:

"Védekezni tud, de csak ütések ellen. Egy jó bokszolót nehéz eltalálni csak kézzel."

Az elhajlásra gondolsz? Rengeteg Kung-fu vs Box videó van a neten, nézz bele párba. Mindig eltalálják a Boxolókat, csak a kesztyű miatt védte. Kesztyű nélkül szétvernék a saját képüket a saját kezeikkel.

Átlag ember pedig nem csak Boxolót, sem Kung-fust, sem Karatést, sem egyebet nem képes megütni, vagy csak maximum nagyon nehezen.

2016. dec. 1. 19:33
 36/38 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Ezek a netes videók elég kétesek. Nem láttam még neves bokszolót neves kung-fus ellen küzdeni, tehát nem vonnék le belőle semmit. Az, hogy lejön egy srác és azt mondja, hogy boxol vagy kung-fuzik az nem jelent semmit. Azt akárki odaírhatja a videó címébe.
2016. dec. 2. 18:19
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom. Ezek a netes videók elég kétesek. Nem láttam még neves bokszolót neves kung-fus ellen küzdeni, tehát nem vonnék le belőle semmit. Az, hogy lejön egy srác és azt mondja, hogy boxol vagy kung-fuzik az nem jelent semmit. Azt akárki odaírhatja a videó címébe."

Abszolút, ezért is hülyeség a videókon felnőni, azonban ha valóban jártas vagy a témában, akkor meg tudod állapítani látásból a stílusokat és az emberek szintjét benne. Ahol én jó Boxolót láttam haladó Kung-fus ellen (mester ellen alig...ott meg magasan a mester nyert), ott mindig ez volt. Mindig eltalálják a Boxolókat, csak a kesztyű miatt védik.

2016. dec. 3. 01:58
 38/38 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon nézem meg ezeket a videókat. Annyit látok, hogy egy kesztyűs srác csapkod előre egy másik meg, aki kung-fusnak adja ki magát pofánvágja 3x és beleesik a gyerek a saját lendületébe meg a 3 pofonba. Attól, hogy kesztyűt adunk valakire nem lesz bokszoló. Attól se bokszoló, hogy heti 3x jár bokszedzésre. A bokszoló az az aki versenyzik és vannak eredményei. Ennyi.

Ezért nem relevánsak ezek a videók.

2016. dec. 3. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!