A Canne de Combat (francia botvívás) mennyire jó utcai önvédelemre?
https://www.youtube.com/watch?v=IFqh4IKSA64
Mondjuk több támadóval szemben?
Vagy a Kendo jobb lenne?
Mindig lenne nálam egy taktikai esernyő, ami nem törik el és elég nagyot üt. Azt hiszem.
Inkább olyan eszközt használnék aminek a birtoklásáért nem büntetnek nagyon meg. Például taktikai esernyő. Azt amúgy is mindenki ártalmatlannak véli, mert álcázva van.
Nem vagyok küzdősportoló se harcművész.
Mellesleg az időm se engedne maximum csak 1 valamit.
A vipera az egyik legjobb önvédelmi fegyver. Meg kell tanulni használni.
En sosem ertettem ezt a taktikai esernyos meg setapalcas dolgot.
Nem eletszeru.
Tamadas barmikor es barhol erhet de egy taktikai esrrnyot magaddal vinnel mindenhova? Nyaron, napsutestbe, osszel tiszta idoben, bulizni. A setapalca ugyanez... nem jarkalnak azemberek setapalcaval.
A protektoros kesztyu az sokkal eletszuerubb es lattam mar eleg sokszor. Foleg biztonsagi orok meg kidobok hasznaljak de ezen kivul is lattam marpar emberen.
Foldharcnal a bot nem hasznalhato, szuk helyen szinten. Erdekes de a tapasztalatom szerint aki nem tud verekedni az altalaban probalja levinni az ellenfelet a foldre valamilyen okbol. Ezt sem ertettem sosem.
A box es egy protektoros kesztyu sokkal eletszerubb lenne.
Szerintem meg egy ütés bottal a fejre sokkal életszerűbb mint ezt csinálni:
Ütök-védek-ütök-védek.
a vipera jó eszköz.
a bibi csak az, ha használod, nagyobb bajod lesz belőle, mint amit megold. ugyanis, ha lecsapod vele a támadód, és ő fegyvertelen, akkor az nem önvédelem, hanem súlyos testi sértés minősített esete, mert felfegyverkezve, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel követted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!